MrTrulosek Opublikowano 10 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Czyli kleic juz ? Hehe szybko ale w sumie to caly dzien mi to zajelo (jedno skrzydlo) Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 10 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Ja bym tak zostawił , robiąc drugi płat będziesz miał lepszą kontrole nad symetrią -np dźwigary będą przesunięte i po połączeniu skrzydeł łącznikami natarcie ich obu nie będzie w jednej linii. ....itp Przynajmniej wytnij poszycie drugiego i zaznacz na nim od pierwszego co jest gdzie ,plany planami ale zawsze coś się mogło przesunąć . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 10 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 (sklejaj dragonem -dłużej schnie ale pozwoli na jakieś poprawki -przy UHU PORze -sklejone -pozamiatane . Dragon łapie tak samo szybko (niektórzy mówią, że Por nieco mocniej). Jak Dragonem kleisz metodą "na sucho", czyli pozwalając mu powierzchniowo wyschnąć, to "łapie" natychmiast i nie ma czasu na poprawki. Jak Porem kleisz "na mokro" to czas na poprawki jest. Kwestia wyboru techniki klejenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 11 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 Dawid, przypomniałem sobie o bardzo korzystnym rozwiązaniu przy skrzydłach oklejanych depronem. Dobrze jest wkleić między dolne i górne poszycie pasek cienkiej tkaniny szklanej, nawet może to być taśma z marketu do płyt ściennych gipsowych. Bardzo to wzmacnia spływ i pozwala wyszlifować znacznie cieniej niż bez tego paska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrTrulosek Opublikowano 11 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 Ja i tak juz 2 skrzydla zrobilem bez tego ale napewno to mi sie przyda a jak oblatam tego to bd myslal nad czyms "szybkim" Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrTrulosek Opublikowano 12 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 Zrobilem skrzydla zle przy pierwszym i musialem to samo zrobic przy 2 jak "zalatac" ta szpare miedzy skrzydlami ? Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 12 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 Doklej depron i zeszlifuj pod katem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrTrulosek Opublikowano 12 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 Ok dziekuje Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka Gotowe , jakos to wyszlo teraz mam pytanie bo kupilem sobie dzwignie i czy do depronu bialego wystarczy na dragona przykleic czy trzeba robic tą plytke z np ramki od sim Takie dzwignie ... Troche inne niz te w citabrii (mniejsze otwory) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 12 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 Widzę że okleiłeś skrzydła taśmą , jeśli całe skrzydła są tak dobrze oklejone ja środek który tylko widać na fotkach- to wyszło Ci całkiem nieźle . Daj zdjęcia całości . Mam nadzieję że starałeś się wkleić tak łącznik skrzydła by złapał klejem również listewki dźwigaru. Co do orczyków to nadal stosuj poprzednią metodę ,biały depron to nadal wafelek pianki... Nawet w halowych modelach często stosuje się orczyki o wydłużonym ramieniu podstawy -właśnie by uniknąć jego wyłamania Wypełnienie szczeliny dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrTrulosek Opublikowano 12 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 Cale skrzydlo - kompletnie brak pechezykow itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek1925 Opublikowano 12 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 przejeżdżałeś jeszcze np nożyczkami, tępą stroną noża lub coś w tym rodzaju? zauważyłem że wtedy jeszcze lepiej się przykleja taśma, przynajmniej u mnie było widać różnice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrTrulosek Opublikowano 12 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 Ja kartą jade albo linijka .. Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek1925 Opublikowano 12 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 Też chyba ok. Ja to przypadkiem zauważyłem jak przejechałem kombinerkami po skrzydle że jeszcze lepiej łapie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrTrulosek Opublikowano 13 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 Serwa wklejone na odpowiednia wysokosc i teraz pytanie jak ulozyc bowden ? Tak samo jak w citabrii na luk czy prosto ? I czy rozwiercac dzwignir na kostki ele ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 13 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 ułóz tak zeby były jak najmniejsze opory , tarcia , zeby lekko chodził , lekkie łuki nie zaszkodzą , w tym modelu popychacze zrobione z prętów węglowych tez by zdały egzamin, miałem kiedys ten model , tyle ze bez lotek i skrzydło w KFM 3, latał bardzo fajnie . kostki elektryczne mozesz tez dac przy samych sterach na dzwigienkach SW ,SK I lotkach , na serwach na Z-ke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrTrulosek Opublikowano 13 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 Lekka poprawka -nie robilem lotek mysle zeby zrobic je jak wejde w wyzszy poziom i ster kierunku nie bd mi juz wystarczal Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka Aha no i jeszcze mam te szare biwdeny wzmacniane wiwc tutaj fajnie ribic na kostki bo fajnie to dziala Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 13 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 Dźwignie http://www.marvio-rc.pl/dzwignia-steru-wpinana,3,2253,2226 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrTrulosek Opublikowano 13 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 Ja kupilem troche inne za ta sama cene tez w marvio Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek1925 Opublikowano 13 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 Składaj składaj Dawid, wreszcie, po wielu wielu próbach, składaniach, remontach, (myśleniu że może by zacząć się bawić w coś pływającego) udało się stworzyć coś co lata, i w dzień i w nocy, wrzucę filmik jak tylko będę mógł, świetne uczucie że udało się w końcu wylądować normalnie, bo wystartować za każdym razem potrafiłem, oczywiście jeszcze słyszane w oddali komentarze ludzi od razu poprawiały humor :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi