stema Opublikowano 2 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Myślałem że skrzydła zbieżne też można zrobić według szablonu. W zasadzie można tylko trzeba pamiętać, że wyjdą w ten sposób: i potem trzeba sobie jakoś z tym poradzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 2 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Andrzeju -w RWD 5 skrzydła są zbieżne i każda wręga ma inna cięciwę . Jeżeli już to żebra.Wręgi są w kadłubie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrTrulosek Opublikowano 3 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Tyle jest juz powycinane, zostaly tylko skrzydla i dzwigar z depronu do wycieciana reszta to sklejka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 3 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Fajnie, dorabiaj elementy ze sklejki i składaj to wszystko do kupy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrTrulosek Opublikowano 3 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 No i ustrzenie bd z bialego depronu Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek1925 Opublikowano 3 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Co do żeberek to były u mnie tak zrobione wszystkie na raz z szablonu. Tylko później się dziwiłem że takie dziwne kąty na nich jakby ktoś każde wycinał pod innym kątem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrTrulosek Opublikowano 3 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Skladac wszystko bd dopiero jak po listewki do sklepu pojade 4 szt sosnowych 6x2 styknie ?? Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek1925 Opublikowano 3 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 U mnie we skrzydle jest wstawiona jedną listewka 6x2. Reszta to żeberka z podkładów i porządnie sklejone. Krety robiłem, na filmie (co wrzucałem kiedyś w Twoim temacie o samolocie do nauki) przeżywało upadki z paru metrów, przeciążenia różne i inne kraksy. Bo jak narazie więcej kraks niż latania. Czekam dziś na mniejszy wiatr bo popołudniami słabnie. PS. nie wiedziałem że już od 1 maja relacje założyłeś, muszę częściej forum przeglądać ☺ )Sławek wie o co chodzi) recepturki już dziś zabrałem, nawet dużo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrTrulosek Opublikowano 3 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Skrzydla bd wlasnie umacnial listewkami sosnowymi i tam pewnie po jednej na kazde skrzydlo zejdzie (w zapasie) i za 2 na kadlub i chyba nawet 5 szt kupie bo sie przyda Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek1925 Opublikowano 3 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Jak dla mnie wystarczy. Wiem że całe nic się znam ale z tego co widzę to będzie pasować. Akrobat to nie jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek1925 Opublikowano 3 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Co do skrzydła to racja. Wytrzymałe. Przed chwilą latałem. Znowu rozbiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 3 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Myślę że takie rozwiązanie powinno być optymalne - listewkowy dźwigar . Nie wiem czy Skazoo projektował RWD pod depron czy pod podkłady ale przede wszystkim w przypadku podkładów to tego mi w tym projekcie brakuje . I Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrTrulosek Opublikowano 3 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Ok czyli 7 lostewek kupie Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka Wregi to chyba norma u mnie w citabrii tak samo bylo Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek1925 Opublikowano 3 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Wytrzyma. Potwierdzam. Ale tak jak radził mi Sławek. Dobrze zajmij się przodem. Na e mam tego na filmie ale strasznie mi pompował. Starałem się korygować a model i tak wywalało do góry. Jak spadł to silnik do środka wleciał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrTrulosek Opublikowano 6 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 Dzisiaj rusza robota, zakupilem listewki i inne potrzrbne rzeczy trochu nawet na zapas - okolo 3 szt sobie zapasowych zrobilem 6x2 na wszelki wypadek Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka Jeszcze co do kleju to kleje dragonem polimerowym (uniwersalnym) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrTrulosek Opublikowano 6 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 No i juz polowki kadluba skonczone Kadlub sklejony na czas klejenia wrega silinka dostala pomoc w postaci tasmy Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 6 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 Dodał bym z cienkiej sklejki wzmocnienia połączeń listewek bo jakoś tak "luźno" wyglądają. Same ich wklejenie w depron przy takiej niemal kratownicowej konstrukcji bez ich zespolenia między sobą nic nie wniesie do konstrukcji . brak listewki na górze przodu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrTrulosek Opublikowano 6 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 Listewki u gory u alexa nie bylo i myslalem ze mialo nie byc - juz poprawiam i rob8e wzmocnienia Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 6 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 post-19524-149406536867.jpg Dodał bym z cienkiej sklejki wzmocnienia połączeń listewek bo jakoś tak "luźno" wyglądają. Same ich wklejenie w depron przy takiej niemal kratownicowej konstrukcji bez ich zespolenia między sobą nic nie wniesie do konstrukcji . brak listewki na górze przodu . Jeżeli listewki są całą powierzchnią przyklejone do depronowych boczków i sklejone ze sobą to to w zupełności wystarczy. Te trójkąciki nic tu nie dodadzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrTrulosek Opublikowano 6 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 Jedyny problem jest z dolna listewka dzieki zakrzywieniu korpusu po prostu odchodza od boczkow - zakleic to klejem czy jakos to wygiac mozna ?? Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi