sławek Opublikowano 7 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 I jeszcze jedno- pokrycie miało być z depronu/podkładu 3mm !! a ja tu widzę że robisz z 6mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrTrulosek Opublikowano 7 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 Nie mam 3mm mialem tylko 6 a z bialego narazie odpuscilem bo malo mam tego i mi "szkoda" Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 7 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 To kiepsko i źle - wyjdzie znacznie grubszy profil ,nie mówiąc o tym że w takim przypadku powinieneś wydłużyć cięciwę bo będziesz miał problem z prawidłowym wykonaniem spływu .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 7 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 No i pilnuj Dawid profilu, a nie tak jak na zdjęciu skrzydła Sławka każdy nosek żebra ma inny profil: Chyba nie muszę nic zaznaczać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 7 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 Wiedziałem że Stefan się odezwie na temat zdjęć - to nie moje zdjęcie ani moje skrzydło,to fota z netu dla zobrazowania idei dźwigaru z listewkami . A po za tym tam ktoś nie tylko wyciął żeberka źle ,ale też powklejał je odwrotnie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrTrulosek Opublikowano 7 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 Na 6mm i tak tragedii nie ma bo to jakos sie da jeszcze wygiac po mysli jak bd robil rwd z bialego depronu to wtedy wykonam z 3mm poszycie a teraz nie warto mi tego wyrzucac Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 7 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 Układ prążków jest w poprzek dlatego pęka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 7 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 Nie chodzi mi o wyginanie tego podkładu 6mm tylko o tym że jego grubość zmienia grubość procentową profilu i o technicznych problemach zrobienia dobrego "ostrego" spływu . Bez zeszlifowania poszycia od wewnątrz na spływie uzyskasz ~12mm zakończenia płata !! Wojtek też wspomniał teraz to o czym Ci mówiłem na PW o własności kierunkowej uginania się płyty "depronu" -że masz sprawdź w którą stronę płyta depronu najłatwiej się ugina by wiedzieć jak ułożyć szablon poszycia ...(układu tych rowków nie pamiętam dla tego pisałem byś sprawdził to organoleptycznie ) Oj Dawid .......... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek1925 Opublikowano 7 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 W sumie rzeczywiście. Te układ pasków ma znaczenie. I tak dobrze wyszło z tym 6mm. Ja mam taki szary to za nic 6mm tak bym nie nagiął. Strasznie sztywny. Tutaj to więcej jest myślenia niż pracy. Co do zeszlifowanie chyba nie powinno być problemu. Papier 80 i można jechać na czymś sztywnym. Idzie jak masło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrTrulosek Opublikowano 7 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 I dopiero teraz widze ze kfm jest "dziecinnie prosty" a teraz szkoda mi tego wyrzucac no i co mi radzicie robic ? Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek1925 Opublikowano 7 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 Wyrzucać nie wyrzucaj. Tak jak Sławek mi pisał KFM jest prosty i fajny ale do pewnych wymiarów. W takim RWD już nie. Ja bym jak narazie "odgiął" te skrzydło i szlifował od wewnętrznej strony żeby ten spływ zrobić. Nie wiem jak reszta sądzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 7 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 Jeżeli nie da się zdjąć tego poszycia to rób skrzydło jeszcze raz kryte # 3 mm z prążkami w dobrą stronę. Teraz pójdzie Ci to znacznie szybciej. Każda próba szlifowania stworzy profil jeszcze większego bohomaza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrTrulosek Opublikowano 7 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 nie mam gdzie teraz kupić 3mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonczek Opublikowano 8 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Dawidzie, ja wiem, że rączki świerzbią i chce się jak najszybciej skończyć model, żeby polatać. Ale modelarstwo to też lekcja pokory i cierpliwości. Wiadomo, że ciężko Ci będzie kupić depron o 22:05 ( ), ale spokojnie dasz radę to ogarnąć w ciągu tygodnia, aby wrócić do budowy w piątek wieczorem. I uwierz mi na słowo, że to wyjdzie na dobre budowanemu modelowi Sam mam ten sam problem, że jak już zacznę budowę to chciałbym jak najszybciej kończyć, ale trzeba nad sobą panować Pozdrawiam i trzymam kciuki za oblot! Maciej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek1925 Opublikowano 8 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Gorzej jak jeszcze się zbuduje i zaliczy od razu 3 krety i chce się zbudować coś nowego, świerzbią jeszcze bardziej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrTrulosek Opublikowano 8 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Dobra nie mam pojecia gdzie kupie podklady na sztuki w krakowie bo calej paki nie mam zamiaru kupowac poszukam na olx moze ktos jeszcze cos ma ... Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonczek Opublikowano 8 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Napisz ogłoszenie w dziale "giełda", może ktoś Cię poratuje Albo poszukaj osób, które zechcą z Tobą wspólnie kupić paczkę we 2 czy 3 osoby. Kraków to duże miasto, nie powinieneś mieć z tym problemu. Pozdrawiam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrTrulosek Opublikowano 8 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Znalazlem takie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek1989 Opublikowano 8 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Dobra nie mam pojecia gdzie kupie podklady na sztuki w krakowie bo calej paki nie mam zamiaru kupowac poszukam na olx moze ktos jeszcze cos ma ... Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka Biały depron na sztuki dostaniesz przy Grzegórzeckim Zadzwoń i zapytaj czy mają też zielony. http://sklep.modelarnia.pl/index.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek1925 Opublikowano 8 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 co do tych szarych mam taki sam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi