Skocz do zawartości

Dziś w Lidlu za 39,90 do wzięcia szybowiec

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Andrii_Wawa, a może na początek jakieś dzień dobry, cześć, dzięki że mnie przyjęliście czy fajnie, że mogę tu być.

Silnik do 450g ciągu i pasuje do drona 200 - 250

Regulator spokojnie da radę.

Śmigła 5x3 lub 6x4

Serwa mogą być 3,7g, ale 9g też będą dobre.

Opublikowano
14 godzin temu, arek1989 napisał:

Dzien dobry. Dziekuje bardzo za podpowiedz.  Zwykly model z lidlu czy innego sklepu.

Czy moze jednak silnik wybrac 2212? Tylko widze ze srednice walu ma mniejsą Czy nie ma problemu z dopasowaniem śmigel? Bo w 1806 srednica 5mm i większość smigel na Ali widze ze srednicą 5mm.

A na temat ESC: czy to daje jakąs duzą roznice?

14 godzin temu, wojcio69 napisał:

Andrii_Wawa, a może na początek jakieś dzień dobry, cześć, dzięki że mnie przyjęliście czy fajnie, że mogę tu być.

Silnik do 450g ciągu i pasuje do drona 200 - 250

Regulator spokojnie da radę.

Śmigła 5x3 lub 6x4

Serwa mogą być 3,7g, ale 9g też będą dobre.

Witam. Przepraszam, jestem taki podekscytowany tym projektem ze zapomnialem o wszystkim. Jestem pod wrazeniem ze tyle liudzi tym sie zajmuje! Mam nadzieje ze tez tsanie przydatnym :)

Na temat silnika. Lepiej wybrac mocnieszy? np 2212? przy 2212 ESC zostawiamy to same?

Opublikowano

Na 1 stronie forum jest Regulamin i powitalnia tam trzeba się przywitać i uzupełnić profil wtedy dostaniesz status "modelarz "

Opublikowano
Godzinę temu, Andrii_Wawa napisał:

Dzien dobry. Dziekuje bardzo za podpowiedz.  Zwykly model z lidlu czy innego sklepu.

Czy moze jednak silnik wybrac 2212? Tylko widze ze srednice walu ma mniejsą Czy nie ma problemu z dopasowaniem śmigel? Bo w 1806 srednica 5mm i większość smigel na Ali widze ze srednicą 5mm.

A na temat ESC: czy to daje jakąs duzą roznice?

Do śmigieł są zawsze dołączone adaptery na różne średnice wałów. Silnik najlepiej wziąć taki sam albo podobny do tego, jaki ktoś wcześniej używał w tych modelach.
Co do ESC, moim zdaniem robi różnicę. Serwo SG90 pobiera maksymalnie 0,7A, więc do zasilenia 4 potrzeba 2,8A. Oczywiście nigdy cztery na raz nie będą pracować z maksymalnym obciążeniem, ale lepiej jest mieć zapas, skoro cena jest podobna. Realnie serwa zużyją pewnie około 1A.    

Opublikowano
5 minut temu, arek1989 napisał:

Do śmigieł są zawsze dołączone adaptery na różne średnice wałów. Silnik najlepiej wziąć taki sam albo podobny do tego, jaki ktoś wcześniej używał w tych modelach.
Co do ESC, moim zdaniem robi różnicę. Serwo SG90 pobiera maksymalnie 0,7A, więc do zasilenia 4 potrzeba 2,8A. Oczywiście nigdy cztery na raz nie będą pracować z maksymalnym obciążeniem, ale lepiej jest mieć zapas, skoro cena jest podobna. Realnie serwa zużyją pewnie około 1A.    

Ale ta moja co byla jest 20A i te dwie co Pan wyslal linki są tez po 20A. 

Czy ten zestaw (na photo) bedzie ok?

oraz ta batteria (link)  https://pl.aliexpress.com/item/1005006315296460.html?spm=a2g0o.productlist.main.3.5063hQkahQkaqK&algo_pvid=44def738-9a8f-47a9-b08f-d0a8df84a584&algo_exp_id=44def738-9a8f-47a9-b08f-d0a8df84a584-2&pdp_ext_f={"order"%3A"2"%2C"eval"%3A"1"}&pdp_npi=4%40dis!PLN!35.31!35.29!!!8.71!8.70!%40211b628117403938197363567ef737!12000036729496249!sea!PL!768588773!X&curPageLogUid=u4VN6dsOSzXT&utparam-url=scene%3Asearch|query_from%3A 

Dziekuje

image.png.306dcd17ef1d3d5dcfe91d4998aafaa8.png

Opublikowano
Godzinę temu, Andrii_Wawa napisał:

20A to jest prąd na silnik i pod tym względem wszystkie te regulatory są takie same, ale oprócz tego, osobnym przewodem, z regulatora zasila się odbiornik i serwa. To zasilanie to BEC. Te co podesłałem mają 3 i 4A BEC, zamiast 2A.
Ten Flier jest ok, ale Hobbywing jest lżejszy, przy tak małym modelu to może mieć znaczenie.  

Opublikowano
47 minut temu, Shock napisał:

Ciekawe jak nowy użytkownik bez aktywacji dostępu może pisać w tematach ? 😎

Nie wiem...zarejestrowalem i tyle. Tylko tam przy rejestracii nie znalem odpowiedzi na pytanie, bo nie ruzmialem go.  Uzylem chatGPT i on mi pomogl z tą odpowiedzą :D.  Moze o to chodzi.

12 minut temu, arek1989 napisał:

20A to jest prąd na silnik i pod tym względem wszystkie te regulatory są takie same, ale oprócz tego, osobnym przewodem, z regulatora zasila się odbiornik i serwa. To zasilanie to BEC. Te co podesłałem mają 3 i 4A BEC, zamiast 2A.
Ten Flier jest ok, ale Hobbywing jest lżejszy, przy tak małym modelu to może mieć znaczenie.  

Ok, wtedy zostawiam Hobbywing. Silnik 2212 2200KV bedzie ok?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.