Lucjan Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Wszystko wskazuje na to, że to były szmaciane worki (tak jak w Karasiu) usztywniane paskami duralu. Nie było tam gumy. Witaj Krzysku! Jako że to będzie pół- makieta chcę uprościć sobie życie .Taki gumowy element będzie łatwy do zdejmowania w czasie demontażu podwozia, a fakturę brezentu można uzyskać na gumie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Kiedyś na forum już widziałem gdzieś takie fartuchy ...... chyba w PZL-26. W PZL 26 były podobne jak w Karasiu. Sum miał nieco inne rozwiązanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Sum miał nieco inne rozwiązanie. Stefciu, możesz coś więcej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 W Sumie nie uginała się cała owiewka jak w PZL26 i Karasiu tylko część między osłoną koła, a owiewką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Forma na owiewkę gotowa. Tuż po otworzeniu. A to widok po zmyciu rozdzielacza PVA . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Rdzenie skrzydeł już wycięte . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Dzisiaj przygotowałem styropianowy rdzeń do montażu dżwigara . Dżwigar główny wraz z pomocniczym tworzą konstrukcję w której zamocowana będzie obsada rury nośnej. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Nie mogłem się doczekać przymiarki skrzydła do kadłuba. Teraz pozostaje do zrobienia prawe skrzydło na surowo , a potem oklejenie balsą 2 mm + tkanina szklana. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Na rdzenie przy laminowałem wzmocnienia z węgla i tkaniny szklanej . Teraz trzeba poczekać aż się utwardzi i można będzie kleić pokrycie z balsy. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Skrzydełko oklejone balsą leżakuje w worku podciśnieniowym . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Jedno skrzydełko prawie gotowe W między czasie wylaminowałem owiewkę koła 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Dzisiaj popracowałem trochę przy lotce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Świetna robota! Bardzo ładnie. Jest na co popatrzeć. Dziękuję bardzo za tą relację z budowy bo naprawde miło się ogląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Świetna robota! Bardzo ładnie. Jest na co popatrzeć. Dziękuję bardzo za tą relację z budowy bo naprawde miło się ogląda. Miło mi bardzo że Ci się podoba. Ja tez obserwuję Twój temat o Wilku , musisz trochę podgonić z robotą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubR Opublikowano 1 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 Piękna czysćiutka robota . Mam pytanie co do użytych "klejów". Czym Pan wklejał dźwigary w rdzenie i jakiej żywicy używał do laminowania rdzeniów i klejenia do nich balsy? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 1 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 Miło mi bardzo że Ci się podoba. Ja tez obserwuję Twój temat o Wilku , musisz trochę podgonić z robotą. No i dostało mi się trzeba bylo siedzieć cicho i się nie odzywać Przecież robie co mogę... A tak na powaznie coś tam grzebie pomalutku ale drobnica. Nie ma co pokazywać, chociaż chciałbym mieć takie tempo jak Ty, no ale nie samym modelarstwem człowiek żyje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 1 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 Lotka i klapa zamocowana na zawiasach do skrzydła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 6 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 Tak wygląda SUM na dzień dzisiejszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jetfan Opublikowano 6 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 Model bomba, i to polskiego samolotu. Super. W jaki sposób wykończysz powierzchnię? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 6 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 A gdzie standardowa miarka "browarna" 0,5L co by ocenić wielkość? Pięknie się prezentuje. Będzie ozdobą nieba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi