Marcin K. Opublikowano 28 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 Ten typ tak ma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz1987 Opublikowano 29 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2017 Widzę, że temat się rozbujał, a więc Panowie, luzy wedle mnie były ok, poza tym,że tłok o ponad 3 mm obracał się wokół własnej osi, silnik odesłałem do sklepu, minął już tydzień i na razie cisza, jak w poniedziałek nie dostane żadnej odpowiedzi to będę dzwonił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 29 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2017 3mm to faktycznie z dużo . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 30 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 https://youtu.be/n7WL-C1jNDA Oglądałem Twoj film z luzem na tłoku i z ciekawości zobaczyłem w moim silniku. 33 ccm nówka sztuka. Luz wynosi około milimetra i na oko wygląda jak u Ciebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz1987 Opublikowano 30 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 https://youtu.be/n7WL-C1jNDA Oglądałem Twoj film z luzem na tłoku i z ciekawości zobaczyłem w moim silniku. 33 ccm nówka sztuka. Luz wynosi około milimetra i na oko wygląda jak u Ciebie. Panie to pikuś w porównaniu z moim :-) zobaczymy co stwierdzi sklep :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz1987 Opublikowano 31 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 Dostałem odpowiedź , że silnik wysłali do producenta na reklamacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz1987 Opublikowano 5 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 I sprawa mojego silnika dobiegła końca, silnik do mnie wrócił, Panowie ze sklepu twierdzili, że był "źle ustawiony" ale widzę ze luzu na tłoku nie ma, jest tylko minimalny, taki jak powinien być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 5 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 Fajnie:-) Masz nowy egzemplarz, czy wymienione części? Jeśli to naprawa gwarancyjna to powinieneś chyba zostać poinformowany co dostajesz z powrotem i jaka była wada produktu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz1987 Opublikowano 7 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 Nie jestem pewien ale wygląda na to, że są nowe części, a jedyna informacja co do usterki to, że "źle ustawiony" a na moje producent nie przyznał się do wady fabrycznej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 7 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 Paliles go po serwisie? Kiedy lecimy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 7 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 ...są nowe części, a jedyna informacja co do usterki to, że "źle ustawiony" a na moje producent nie przyznał się do wady fabrycznej. Rżną głupa albo są największymi filantropami w branży Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 7 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 ... a jedyna informacja co do usterki to, że "źle ustawiony" ... Ja bym w taki razie odpisał, że był eksploatowany tylko i wyłącznie "zgodnie z instrukcją" jeśli już coś kombinują. Na wszelki wypadek, gdyby z silnikiem znów coś się zaczęło dziać. Twu, twu ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz1987 Opublikowano 18 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 Pytanie do urzytkownikow roto 35vi jakie Macie ustawienia iglic tak orienracyjnie bo znow mam problemy z uruchomieniem. Jak juz odpali to pracuje dobrze ale po zgaszeniu znow jest problem z odpaleniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel Opublikowano 18 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 Ja mam Roto 25 i czasami podobna sytuacje. Mocno goracy silnik nie chce od razu zapalic. Wtedy wyłączam zapłon, wlaczam ssanie-kilka flipów i wyłączam ssanie, włączam zapłon; odpalam. Podejrzewam ze to wina membran w gazniku (maja juz dwa lata). Kiedys podobne zachowywal sie ZDZ 40. Po wymianie membran problem zniknal. Roto nie robi gaznikow???? Walbro tylko je montuje do swych wyrobow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz1987 Opublikowano 20 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 Problem wystepuje na zimnym i cieplym. Aczkolwiek oddam dzis w rece bardziej doswiadczonego kolegi z forum , moze on mnie poratuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz1987 Opublikowano 5 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2018 Ciag dalszy, kolega zwrócił mi uwagę, że kompresja jest strasznie słaba, rozebrałem silnik w mak, na cylindrze brak rys, na pierścieniu tak samo a jednak kompresja słaba, fabryczne nakrętki głowicy praktycznie same zrywają w sobie gwint. Wymieniłem na inne, kompresja nieco lepsza ale nadal bez zmian, czasem za pyrka na chwile a czasem uda się go zapalić po pol godzinnym machaniu śmigłem. Iglice czy wykręcone o 1 obrót czy o 3 to zachowanie takie samo, mam go zamocowanego bokiem tak, ze tłumik jest pod cylindrem to po machaniu jest pełen paliwa, nawet z iglicami wykręconymi L o 1obrot i H 1.5 obrotu a świeca sucha. Ja się poddaje, silnik trafi wkrótce na aukcje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 5 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2018 Sprawdz luz na zamku pierscienia jak bedzie wiekszy jak 0,1mm to pierscien do wymiany.Z tad slaba kompresja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz1987 Opublikowano 5 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2018 Nie mam szczelinomierza pod ręka, ale luz jest na oko ledwo widoczny, zwróciłem uwagę na to jak miałem zdjętą głowice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 5 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2018 Kompresją się nie stresuj tak ma być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz1987 Opublikowano 6 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 Silniczek na aukcji na znanym serwisie aukcyjnym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi