krankor Opublikowano 28 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 Może ktoś o tym już pisał, a ja nie zauważyłem. Dzisiaj zostałem niemile zaskoczony podczas próby zrobienia zakupów "w sposób analogowy" w sklepie sieci "Modelarnia.pl" na Łukaszewicza w Poznaniu. Szyld oczywiście jeszcze jest, ale w szybach wystawowych pusto, wewnątrz pusto. A na lewej szybie duża reklama najbliższego podobnego sklepu - Modelmotoru - z mapką jak tam dojść. Bo dojechać to już zupełnie inna droga. Fryzjerka z sąsiedniego lokalu twierdzi, że sklepu nie ma już tam od lutego! Ale mówi jednocześnie, że te same sklepy są w Krakowie, Piasecznie i Warszawie :shock: . Zajrzałem do reklamowanego na szybie sklepu i się jeszcze bardziej zasmuciłem. Sklep chyba nieco mniejszy, ale jest w nim dużo mniej właściwie wszystkiego, czego można dotknąć, pomacać Nikt zniknięcia sklepu z tej starej lokalizacji, sklepu znanego od bardzo dawna modelarzom, którzy sami rzeźbią modele, nie zauważył?! Czyżby wszyscy kupowali już tylko przez internet? P.S. Byłem tak zaskoczony zniknięciem jednego z ulubieńszych moich sklepów od dzieciństwa, że zapomniałem pstryknąć zdjęcie pustych ścian. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 28 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 Wielu modelarzy, wiele modeli i sklepów naszej branży odchodzi w niebyt ale żyją w naszej pamięci.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micro Opublikowano 28 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 No cóż, nikt nie napisał, bo... "wszyscy" wiedzą od dawna i zdążyli się już z tą myślą oswoić . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz D. Opublikowano 28 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 Koszty utrzymania sklepu w "realu" powodują ich znikanie. Całe nasze życie z wolna przenosi się w sferę wirtualną. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 29 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2017 Tomasz, masz dużo racji z ta strefą wirtualną, niedługo i my tam się znajdziemy i odejdziemy w zapomnienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 30 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 Panta rhei czy jakoś tak mówili w okolicach Aten... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Uff... toś mnie Grzegorz zaskoczył . Właśnie w najbliższym czasie planowałem wyjazd i przy okazji zakupy. No cóż musimy sobie radzić inaczej, jednak atmosfera sklepu modelarskiego jest niepowtarzalna. Zawsze po wejściu czułem dreszczyk. Rozmarzyłem się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Musimy sie pogodzic z nowymi czasami ale co w sklepie to w sklepie popatrzec , pomacac pogadac o tym i owym, byla jakas atmosferka. Oj dawne to czasy !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanisław z Gdańska Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Krzysiek Szykowski założył drugi sklep w Gdańsku, który funkcjonował kilka lat. Teraz mamy czas Internetu i aby "zarobić na chleb", trzeba szukać klientów w całej Polsce i Europie. Tak jak to robi właściciel Model Motor z Poznania. Około 3 lat temu Krzysiek wyemigrował do Niemiec. Teraz, przy unormowanych godzinach pracy, ma więcej czasu na modelarstwo. Zbudował nowe modele i systematycznie lata z niemieckimi modelarzami. Darku! Myślę, że Krzyśkowi będzie bardzo miło jak osobiście prześlesz mu pozdrowienia na e-mail: krzysztofznany@o2.pl pozdrawiam Staszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Krzysiek już ponad 6 lat temu wyemigrował do Hamburga. A co do przyczyny zamknięcia sklepu w Poznaniu to jest ciut inna niż tutaj opisujecie (przynajmniej z tego co wiem), ale nie mogę niestety jej zdradzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjs Opublikowano 11 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 Też uścisnąłem klamkę, ale i skierowałem się do nowego sklepu nieopodal: https://www.modelmotor.pl/webpage/kontakt.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi