wdowi Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Marku letniej przerwy nie ma ,plan jest taki pry najmniej u mnie aby oblot był na koniec maja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 ,plan jest taki pry najmniej u mnie aby oblot był na koniec maja optymista Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Wiem, wiem Zbyszku, że u Ciebie żadnej letniej przerwy w budowie nie ma. Zresztą nie śmiał bym się wypowiadać nt. tempa budowy Twojego modelu. Napisałem o moim modelu w budowie, który został "powieszony na kołku", ale tak już niestety mam z tym moim kalendarzem i obowiązkami z niego wynikającymi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelikan1500 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Arek nie znasz Zbyszka ? Jak mówi to mówi !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wdowi Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 termin oblotu zależy jak szybko dojddzie brakujące wyposażenie i oratex ,a reszta to już tylko praca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Arek nie znasz Zbyszka ? Jak mówi to mówi !!! no właśnie, że znam. Generalnie z tym projektem jest tak, jak go wybieraliśmy to wydawało się nam, że pójdzie jak burza, bo przecież prawie nie ma kadłuba, to znaczy odpada budowa 1/3 modelu , a potem było już tylko gorzej, brak kadłuba wcale nie upraszcza budowy, tylko ją komplikuje, potem trochę pobłądziliśmy w eksperymentach i jak zwykle zbyt optymistycznie ocenione zostały moce przerobowe - czytaj wolny czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wdowi Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Arek i tu masz rację ,łatwiej jest budować samolot z klasycznym kadłubem ,jak takiego wynalazka ,ale jak będą gotowe to dopiero frajda ,nie każy zdecyduje się na budowę tak dużego pchacza , bo małego "planktona" robi się prościutko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras 11 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Dobrze gadasz widze szybko sie uczysz . Sciagnij pasa scisnij posladki i zap.....j to moze na Bobrowniki zdazysz bo nie slysze ze nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wdowi Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Irek no co ty ja oblatuję go w maju nie ma inaczej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wdowi Opublikowano 4 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 No prace idą pełną parą ,materiały przyszły ,teraz kolej na podwozie ,największy problem to kółka pasowe ok 16-20mm do prowadzenia linek napędowych sterów brak ich w sklepach no chyba że ktoś podpowie gdzie je kupić ,jak nie to zostanie szukanie tokarza który je zrobi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 4 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 Jak możesz je sklejać z warstw to mogę laserkiem chlasnąć ze sklejki lub ABS... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wdowi Opublikowano 4 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 Cześć Jacek nie stety to muszą być koła metalowe ,tak że dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wdowi Opublikowano 24 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2018 wreszcie Airco jest skończony ,brak tylko paru drobiazgów ,no trzeba jeszcze odkurzyć kadłób sprawdzić wyważenie ale to już drobiazgi karabin i zbiornik na skrzydle dostanie po oblocie teraz kończę docierać silnik i planowany oblot we wtorek 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 15 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 No i po dłuższej przerwie mój DH 2 wrócił na warsztat. Mam nadzieję, że w tym sezonie będzie gotowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 16 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2020 Cześć Arku. "Spinej się ", bo Pioter zaczyna budowę takiego samego i wiesz oblot może być w kwietniu ???. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 16 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2020 Wiem, wiem. Mamy gorącą linie. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 22 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2020 Dzień dobry ! Jakie są dalsze losy modelu ? Poleciał ? ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 22 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2020 5 godzin temu, kaszalu napisał: Jakie są dalsze losy modelu ? Poleciał ? ? poleciał, ale na półkę. w tym sezonie wciągnęły mnie mocno stare motorki, ale się wezmę 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 22 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2020 No to czekam cierpliwie na oblot !! ? Ale "wciągnięcie przez stare motorki" rozumiem doskonale - sam wpadłem.....? No i oczywiście kombinuję model pod to cudo !!? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 22 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2020 41 minut temu, kaszalu napisał: Ale "wciągnięcie przez stare motorki" rozumiem doskonale - sam wpadłem.....? No i oczywiście kombinuję model pod to cudo !!? nie koniecznie o takie motorki mi chodziło moje mają jeszcze dwa koła 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi