kinemax Opublikowano 27 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Joe W upiera się, że to nie jest gazeta , mocy mam niewątpliwie trochę więcej z nową baterią i generalnie nie czuję się źle na wietrze. Podchodząc do lądowania pod wiatr, prędkość względem powietrza mam z automatu, muszę tylko uważać żeby nie przesadzać z BT. Tak czy siak wszelkie Wasze refleksje czytam z dużym zainteresowaniem, nawet jak nie ze wszystkim się zgadzam Oczywiście latać będę tylko wtedy gdy subiektywnie ocenię, że aktualny wiatr mnie nie przeraża... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 27 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Joe nie jest przywiązany za bardzo do swoich modeli Więc może dlatego się upiera, że to nie gazeta. Dla niego wkręt wystający z płata, którym przykręcił skrzydło nie jest problemem Lata? Lata Rozwali się? Będzie nowy Z balastem może da rade przy tych 5m/s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinemax Opublikowano 27 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 To będę musiał sprawdzić jak się ten balast tam wkłada... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bayern Opublikowano 27 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Jesli chodzi o Lekkie modele tz.Gazety przy rozpietosci ok 3,6-3,8m i wadze 1100-1200 to po moich doswiadczeniach i rozmowach z Elita F5J z czech i z producentami modeli Pike,Infinity,Xplorer, jest pewne !!Takie cos zeby dobrze latalo musi miec jakas wage(obliczana wczesniej do danego Modelu) napewno nie jak Gazeta Ja mialem niedawno PIKE DYNAMIC tez Gazeta owszem latal Fajnie bardzo powoli kazdy lekki podmuch i zaraz rzucalo nim .Mimo ze to nowy model sprzedalem jego. Teraz bardzo mi sie dobrze lata na modelach tez lekkich 1360g -1420g . Coz twoj model to bardzo nowatorski i ciekawa konstrukcja zycze udanych Lotow :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinemax Opublikowano 27 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Zgadzam się z Tobą w 100% ! Wszystkie dotychczasowe superlekkie modele to odchudzone wersje konstrukcji obliczonych na większą wagę, a dopiero Plus jest od początku opracowany pod bardzo niską wagę A przynajmniej tak twierdzą jego twórcy, a ja im uwierzyłem na słowo, bo model strasznie po prostu mi się podoba !! Na razie dodałem mu 230gr, co chyba powinno wystarczyć na wiatr do 23km/h ?!? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 27 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Paweł, jesteś szalony Wyjdź z przyrządem na wiatr 6,5ms (23 km/h) i zobacz jak to wygląda dla modelu o wadze ok. 1300g. Dobrze będzie jak go utrzymasz w poziomie do startu. Jak to mówią "kto bogatemu zabroni" Po co szagrać taki model na takich warunkach.Jesteś testerem Vladimira i masz stały dopływ nowych modeli? Przemyśl to jeszcze, albo przestać prowokować.To jest warun na F3F i na zbocze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 27 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 A tam. Niech próbuje. Byle z filmikiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 27 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Jeżeli zmianie uległa tylko waga to jest tylko przejście na inną biegunową . Wiem, że w wyczynowych modelach zakres "uniwersalności" jest mały-jest przeznaczony do lotów w określonych warunkach. Poza tym model o niecodziennych kształtach wabi oko. Czas pokaże na ile jest to udziwnienie a na ile usprawnienie. Pamięta ktoś z kolegów rekordowy model Grzegorza Peszke? Też był odmienny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bayern Opublikowano 28 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 Na razie dodałem mu 230gr, co chyba powinno wystarczyć na wiatr do 23km/h ?!? Jesli bys napisal ze dodales Balastu 500-600g ,no to wtedy moze i by starczylo ? A na wiatr 23km/h latac takimi modelami to szalenstwo. Nakrec jakies filmiki no i nie rozwal jego bo wtedy by sie skonczyl ten Temat najgadżeciarściejszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinemax Opublikowano 28 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 To kto chętny na kręcenie (filmu...) we wtorek ? Jeśli wiatr ok 10-ej będzie przerażający to spróbuję polatać koło 13-ej, kiedy będzie mniejszy... Wiatromierz już mam, więc będę mógł sprawdzić czy 5m/s jest dla mnie miłym zefirkiem, czy orkanem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bayern Opublikowano 28 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 A to kolega nakrecil Filmik z Bavaria Open Coburg ,zalapalem sie na poczatku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinemax Opublikowano 29 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 Koledze z Plusem, całkiem nieźle szło dopóki kartel tradycjonalistów nie obciął mu statecznika... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 30 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 A mnie zaimponowała dziewczyna z piankolotem na zawodach pucharowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 30 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 To jest seniorita Barbara Hiszpanka. Leje chłopaków tymi swoimi piankami jak nie wiem co. Ma pełnolaminatowy model, ale jeszcze słabo nim lata. Za to tą pianką naprawdę daje rade. Dla tego już w wątku o F5J pisałem, że nie ma większego znaczenia czym się lata, ważne że się lata i przy tym dobrze bawi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinemax Opublikowano 30 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 Dobra pianka nie jest zła chociaż zazwyczaj sporo cięższa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CichyBart Opublikowano 30 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 Robiąc lekki off-topic: ktoś wie, jakimi piankami ona tam lata? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 30 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 Tak: http://pfmrc.eu/index.php/topic/63868-f5j-zaczynamy/?p=673431 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinemax Opublikowano 30 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 Niejaki Vitas (przypuszczalnie Vitalij, znajomy Piotra) odpisał mi na RCGroups, że 5m/s lata Plusem bez balastu i proponuje 100gr na początek Tak więc, uznaję, że 230gr, które mam aktualnie zainstalowane, powinno mi jutro wystarczyć. Jeżeli tylko wiatr nie będzie wybitnie porywisty, będę latać, a operator będzie kręcić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 30 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 Paweł, zrobisz jak zrobisz, cóż nikt Cię nie przekona, że ten model jednak nie jest na takie warunki. Myślę, że dajesz się podpuścić na RC Groups. Jak chcesz udownodnić, że jednak jest to model na taki wiatr, to chociaż baw się dobrze Daj znać jakie rezultaty i koniecznie z filmem oby tylko tyłem nie latał ..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bayern Opublikowano 30 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 Czekam na Filmik .Vitaly to moj kolega ktory tez mieszka w München czesto z nim sie spotykam i latamy .Pewnie go niedlugo spotkasz na zawodach F5J w Polsce Ta Fotke ja zrobilem Razem na Zawodach w Weilheim F5j w tym roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi