hornet2 Opublikowano 26 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 Mam problem z odtwarzaniem filmów filmowanych kamerą drona . Kamera w dronie jest 1080P . Ani nie odtwarza telewizor 1080P , ani 720P . Co robić ? Mogę jedynie odtwarzać na lapku albo na TV po przesłaniu na YouTube . Dane : szerokość klatki : 1920 wysokość klatki : 1080 szybkość danych : 21214 b/s całkowita szybkość transmisji : 21726 b/s szybkość klatek : 30 / sek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 26 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 Ja raczej nie mam z tym problemów - podłączam mikro hdmi i leci z kamery. Wkładam do czytnika i też leci. Kiedyś z mobiusem tak miałem ale zmieniałem format zapisu i śmigało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 26 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 Z jednej kamery 1080 P odtwarza , a z drugiej też 1080 P nie . Jakość (1080, 720, itd.) to jedno, format to drugie. Sporo kamer/aparatów, np: mój Canon, zapisuje materiał w plikach MKV, z którym to formatem jeszcze kilka lat temu spora część telewizorów miała problem. Musisz dowiedzieć się, jakie pliki obsługuje Twój TV. Ustaw w kamerze zapis w takim formacie (zazwyczaj można tow wybrać spośród kilku), jaki obsługuje Twój TV. Jak nie wiesz jaki - szukaj metodą prób i błędów, dużo tych formatów nie jest. Z tego, co wiem, popularne są AVI, MP4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d2f Opublikowano 26 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 Jak kiedyś ładnie kolega powiedział - kontener AVI jest kontenerem a nie stricte formatem. Słowo klucz to codec. Czy ja już gdzieś tego tematu nie widziałem? Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 26 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 Być może brakuje na TV odpowiedniego codeka, albo musisz zmienić format na np. AVI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hornet2 Opublikowano 26 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 Być może brakuje na TV odpowiedniego codeka, albo musisz zmienić format na np. AVI Dziwna dla mnie sprawa . Dron V666N miał kamerę 1080P 30 klatek/s i dron Asenma ma kamerę 1080P 30 klatek/s . Z tamtej odtwarzał a z tej nie chce . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krankor Opublikowano 26 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 Miałem podobny problem chcąc odtwarzać na TV filmy z rejestratora jazdy. Chodziło na komputerze itd a na telewizorze nie. Tak jak napisał Konrad, pomogła u mnie zmiana formatu filmiku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 26 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 Klatki tu nic nie mają do rzeczy. Czy jest ich 25 czy 30/s oraz czy linii jest 1080 czy 720. Istotny jest format w jakim jest zapisany film albo w DivX albo w XviD. Jedna kamera może zapisywać w tym pierwszym a TV ma akurat w standardzie ten codec. Zamień tego mp4 na AVI i będzie po sprawie. Każdy TV odtworzy ten format. Jak odtwarza się na jednym sprzęcie a na drugim nie to na 100% jest to wina albo formatu albo braku odpowiedniego codeca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d2f Opublikowano 26 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 Fajnie, że wątek jest już założony w 2 albo 4 miejscach. W każdym jest informacja o braku kodeka. Kolega nie odróżnia rozdzielczości od formatu, a dalej formatu od kodeka.. Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 26 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 Właśnie nie wiem który temat skasować bo każdy trochę się rozwinął a biorący udział mogą poczuć się urażeni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 26 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 A nie da się połączyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 26 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 A no da się ale trzeba się napracować ... Zrobione . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hornet2 Opublikowano 26 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 O.K. już wszystko działa ! Znalazłem darmowy program Format Factory . Teraz odtwarza TV i 1080P i 720P . Tak że dzięki wszystkim za próbę pomocy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi