BartK Opublikowano 27 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2018 Start z wózka, czy z ręki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Wiatr Opublikowano 27 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2018 Start z wózka, mam praktykę na Juniorze więc nie ma problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartK Opublikowano 27 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2018 Sorki za mały offtop, ale czy mógłbyś odpowiedzieć w temacie o wózkach http://pfmrc.eu/index.php/topic/73718-wózek-startowy-do-motoszybowców/ na moje pytania o praktykę korzystania, bo się przymierzam do wózka. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Wiatr Opublikowano 27 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2018 W sumie to w tym temacie się wypowiedziałem i nie wiem co bym mógł jeszcze dodać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Wiatr Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Witam, po wielu godzinach spędzonych przed komputerem i chyba dziesiątkach jak nie setkach na warsztacie nadszedł oczekiwany koniec prac na modelem. Ostatecznie nie zmieściłem się w zamierzonej wadze modelu gotowego do lotu i wyszło 3700 g. Jak wszystko dobrze pójdzie to model zostanie oblatany w niedzielę, na razie pogoda zapowiada się nie ciekawa. Wyważenie wyszło bez zbędnego doważania i mieści się w zakresie 51 do 64 mm od natarcia, ja ustawiłem na ok 53 mm. No i udało się okleić model znakami i napisami. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awiator Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2018 piękny wielorybek,powodzenia przy oblocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Wiatr Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Witam, jako że pogoda wczoraj była idealna do oblotu modelu więc trzeba było uwieńczyć cały projekt. Niektórym pewnie się nie spodoba że nie ma filmu z oblotu ale nie miałem pod ręką kamerzysty jedynie fotografa. Model po wyregulowaniu lata bardzo dobrze, lubi prędkość ale jest przewidywalny i dobrze reaguje na ruchy drążka. SC wyszedł ok 50mm od natarcia. Ostatecznie wyszedł trochę za ciężko, bo powyżej 3,5kg ale po kilku korektach taka waga jest jak najbardziej do uzyskania. Kilka fotek z lotów. Model z autorem Nasza stała ekipa lotniskowa Koniec 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek:D Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Wyszedł pięknie, namęczyłeś się ale efekt jest super! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Wiatr Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Jak na projekt od rysunków, a w zasadzie trzech rzutów do gotowego modelu to efekt pracy jest bardzo satysfakcjonujący. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Brawo, gratulacje. Daj mu pilota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali1983 Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Piekny. Gratulacje!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jetfan Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Piękny model, super! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Prezentuje sie w locie doskonale; no i ciesze sie, ze jestes zadowolony z osiagow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek83 Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Piękny . Gratuluje oblotu. Mam nadzieję, że zobaczę na lotnisku na żywo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Wiatr Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Witam, najbliższa okazja w niedziele. P.S. Chciałbym podziękować za pomoc w trakcie projektu wszystkim, którzy w jakikolwiek sposób przyczynili się do powstania modelu, Dzięki za wsparcie teoretyczne jak i materiałowe no i za kibicowanie. Dziękuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi