Grabcio Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Zainstalowałem nową wersję programu i się wyjaśniło. Zaczęliśmy porównywać zupełnie różne modele. Nie wiem skąd się u mnie pojawiło przekonanie, że Twój model ma rozpiętość około 185 cm (tak, jak mój). Być może z podobnej wielkości silników. Swoją odpowiedzią na temat SC tylko Ci namieszałem. U mnie oba płaty mają 185 cm rozpiętości i cięciwę 305 mm, u Ciebie górny - 205 cm, dolny - 196 cm, cięciwa obu - 320 mm. Inna też jest odległość między natarciami skrzydeł i statecznika poziomego. Myślę, że możesz śmiało zaufać swoim wyliczeniom. Przepraszam za zamieszanie. Swojego Ultka budowałeś według planów Artexu, czy je (te plany) modyfikowałeś? Przyznam, że chętnie bym obejrzał Twoje plany z jednego powodu - mój Ultimate wyszedł ciężki: 8,76 kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Ostatecznie z naklejkami gotowy do lotu wyszedł 8300g. Plany artexu ciutke powiększone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Model gotowy do oblotu. Teraz tylko ładna pogoda, a ta niestety kluje weekend deszczowy. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Tomek. Wracaj do Polski. Pięknie jest . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motfil Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Model gotowy do oblotu. Teraz tylko ładna pogoda, a ta niestety kluje weekend deszczowy. 20180428_195727.jpg 20180428_195800.jpg 20180428_195852.jpg Tomasz a w Niebrzegowie słoneczko grill i dobra zabawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Ładny ci on. Wydziubane telefonem przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 1 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 gratulacje Tomek, piękny jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 1 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 Dzięki chłopaki ! Dzisiaj, jak się nic złego nie wydarzy odbędzie się popołudniem oblot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 1 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 Dzięki chłopaki ! Dzisiaj, jak się nic złego nie wydarzy odbędzie się popołudniem oblot. Cisza w temacie do tej pory jest martwiąca. Wydziubane telefonem przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 2 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2018 Eee tam, było pewnie świetnie w myśl, że ładne modele ładnie latają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 2 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2018 Eee tam, było pewnie świetnie w myśl, że ładne modele ładnie latają Tym razem potwierdzę ta regułę, lata jak Ultimat ! Ja nie mam ani zdjęć, ani filmu, wiec jestem zdany na kolegów i spokojnie czekam aż będę w jego posiadaniu. Szczególnie z drugiego lotu , o pierwszy to najkrócej mówiąc start, 30 kolek i lądowanie ,a w drugim trochę już sobie polatałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 2 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2018 No i gratulacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 5 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2018 Obiecany film https://youtu.be/lQG_9CcHbO0 i to samo ale tez duzo wiecej z tego dnia na lotnsku https://youtu.be/I4jVAXIDn5U 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 3 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 a jeszcze ktociutki filmik z dzisiejszego latania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszczech Opublikowano 4 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2018 Coś schudłeś mocno. ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 5 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2018 To tylko photoshop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 15 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2018 No i na pożegnanie ostatnie zdjęcie z Ultimatem w tym malowaniu Redbull nie wyraził zgody na jego logo na modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabcio Opublikowano 18 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 Uuu... Szkoda tego malowania i Twojej pracy. Efekt był zacny. Występowałeś do Redbulla z pytaniem o taką zgodę, czy też sami się "odezwali"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 18 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 Tomku, Prawo monopolu właściciela znaku towarowego kończy się na wykorzystaniu tego znaku do celów handlowych. EDIT: Chyba jednak muszę zrewidować moje powyższe zdanie. Oprócz znaków towarowych jest jeszcze kwestia praw autorskich. Więc jeżeli właściciel praw autorskich do loga nie zgadza się na publikację swojego dzieła w takiej postaci to ma do tego prawo... EDIT2: Albo przywieź model do Polski gdzie w odniesieniu do prawa autorskiego obowiązuje prawo dozwolonego użytku prywatnego We Francji akurat takowy nie istnieje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 18 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 Sam do nich napisałem. Bedzie xedbulls świnia zamiast byka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi