Karolek98 Opublikowano 21 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Witam! Chciałbym się tylko pochwalić moimi "latającymi śmieciami" które zostały stworzone z kartek papieru, patyczków do kawy z McDonalds i kawałków drutu. Przewiduje ze będę tu również zamieszczać moje pierwsze modele zdalnie sterowane w fazie budowy lub już gotowe. Dziękuję za uwagę. :3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 21 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zapodaj jakiś filmik z lotów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ibnexus Opublikowano 22 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 No jak do takiego patyczaka wrzucisz RC to będziesz mistrzem świata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek "Viper" Opublikowano 23 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Bardzo ładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karolek98 Opublikowano 23 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 No jak do takiego patyczaka wrzucisz RC to będziesz mistrzem świata Challenge accepted! Ale to jak zbuduje pierwszy normalny model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CichyBart Opublikowano 25 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 A może jednak jakiegoś patyczaka ulotnisz RC? To by było niezłe doświadczenie Ja wcale nie podpuszczam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 26 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 U mnie śmieci lecą prosto do kosza. Zawsze dolatują ale filmiku jeszcze nie nakręciłem :-) Czekam z niecierpliwością na fotki pierwszych modeli a powyższe traktuję jako wizualizację któregoś z etapów burzliwego procesu twórczego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 26 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 Nieco mnie zaskakują te śmieci w nowej roli.... Z wieku i miejsca zamieszkania spodziewałbym się większego szacunku dla surowca także wtórnego. Drut wyważający bardziej z przodu "kadłuba" .Pokrycie trójkątnego skrzydła od góry a nie z dołu by tworzyło "profil ". Jakieś wygładzenie "pokrycia" przed montażem. Sporo do poprawienia ale kierunek słuszny ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 26 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 a kiedyś robiło sie zgrabne latawce... a jak sie naumiało, to robilo sie coś więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 26 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 Ale nie ze śmieci ... Dobry latawiec to jednak trochę konkretnych listewek ,papieru,sznurka,żyłki. Ale masz rację,na początek to była świetna sprawa teraz mocno chyba zapomniana.Teraz każdy chce zdalnie sterować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 27 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2017 A przecież sznurkiem też jest zdalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 6 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Ale nadal na uwięzi. BTW zrobić dobry latawiec i oblatać to nie jest takie łatwe jak by się wydawało a ile frajdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karolek98 Opublikowano 28 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2018 Witam Udało mi się wyskrobać takowy model który po niedzielnym locie testowym (i kraksie pod koniec) moze zostac zatwierdzony jako model latajacy. Owy model jest wzorowany na podstawie TOTO-3 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 28 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2018 Przyplusowałem bo to w całej tej tragikomicznej konstrukcji nawet fajnie wygląda a jak lata to już rewelacja Tytuł tematu zobowiązuje i niczego więcej wymagać nie można . Taki model dla Flinstona... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi