BartekSta Opublikowano 11 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 Żelkot to chyba na wierzchnia gładka warstwa na jachtach Wysłane z mojego HTC U11 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 11 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 Na wierzchnią warstwę formy też. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 12 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 Laminowanie zakończone ... świeżo po zdjęciu formy... bez wycięcia otworu w celu odseparowania formy się nie obeszło. Wosk spełnił swoją rolę, jednak kopyto mimo tego trzymało bardzo mocno. Na tyle, że bez połamania się nie obeszło. Ważne że forma przetrwała. Wymaga jedynie kosmetycznych napraw. Forma wyszła bardzo sztywna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzys20000 Opublikowano 12 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 Z laminowaniem próżniowym to bardzo dobry kierunek - jak coś to mam całe potrzebne graciarstwo. Jak masz potrzebę skorzystać pisz na pw - mieszkamy w tym samy mieście tzn wiosce z tramwajami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 12 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 Dzięki, dobrze wiedzieć na przyszłość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 12 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 Tyle zostało z kopyta..... i gotowa forma .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 15 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2018 wykonanie nadburcia właściwego.. dwie warstwy żelkotu po nawoskowaniu formy i wybłyszczeniu .... tkanina 110 g/m2 położona na mokre podłoże żywica.... i czwarta warstwa tkaniny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 16 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2018 Świeżo po wyjęciu z formy.... aż samo odskoczyło :D i po wstępnym obcięciu nadmiaru laminatu... Dziś dotarła gablota. Wykonana jest z pleksi 6 mm. Dłuższa krawędź jest gięta, a ściany boczne wklejone od wewnątrz. oraz podstawa gabloty - dąb klejony grubości 50 mm. Pozostało wyprofilowanie i zamocowanie na kołki podpór modelu.... nie oparłem się przymierzeniu Atlasa na podstawie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 16 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2018 Też bym się nie oparł !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Benio Opublikowano 17 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2018 Kolego JADAR62, można wiedzieć gdzie zamawiałeś gablotę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 17 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2018 www.taniareklama.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 17 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2018 Ile za takie akwarium krzyczą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Benio Opublikowano 18 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 www.taniareklama.pl Dzięki bardzo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-23 Opublikowano 18 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 ja nie buduję do gabloty, tylko do używania nie miało być złośliwie, tylko przeglądałem aukcje i tam wpadło mi w oko to hasło o akrylu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 18 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 (edytowane) Podobnie jak i reszta pływającego towarzystwa ! Myślę że Darek też nie buduje do gabloty - w innym przypadku mógłby zbudować model blokowy z klocka , bez siłowni i wyposażenia ! A gablota znacznie ułatwia utrzymanie modelu w czystości i dobrym stanie technicznym . Odkurzanie szczegółów jest wkurzające na dłuższą metę i niszczy model ( wpuść w to żonę to zobaczysz .. ) - gablotkę przecierasz z zewnątrz i spokój !! Edytowane 18 Listopada 2018 przez kaszalu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 18 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 Dokładnie, zamiar jest taki jak napisałeś Andrzeju. Coś wiem, jak wyglądają modele po latach bez gabloty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 19 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2018 przymiarka.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 20 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 usuwanie nadmiaru laminatu... diamentowa tarcza tnąca Dremel nadaje się do tego celu bardzo dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-23 Opublikowano 21 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2018 czy magnesy przy głośnikach nie będą w jakiś sposób zakłócać odbiornika RC ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 21 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2018 Nie wiem, jak podłączę któregoś dnia to się dowiem Telefon komórkowy działa położony blisko magnesu, więc nie widzę problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi