Matijus Opublikowano 3 Grudnia 2018 Opublikowano 3 Grudnia 2018 Zima powoli nadchodzi , sezon kolarski sie skonczyl , do tego popekaly mi zebra ( posliznalem sie u kolegi na schodach i trzepnalem tylem placow w stopien ) wiec i okazja i czas za BRZYDALA sie zabrac ! Jutro posprzatam troche modelarnie i jak okaze sie , ze moge wykonywac wszystkie ruchy potrzebne do kontynuowania budowy to bede kontynuowal. Jesli nie , poczekam kilka dni , bo wyraznie idzie juz ku lepszemu uuuu no to współczuje, miałem też dwa żebra połamane (poleciałem na mokrym korzeniu jak jeszcze uprawiałem downhill i poszłooooo) pół roku kobita pomagała mi wstawać z łóżka, ale w miarę szło robić inne rzeczy szybkiego powrotu do zdrowia i zasiadam do oglądania
jarek996 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 4 Grudnia 2018 No ; sezon rozpoczety ! Wiele dzisiaj nie zrobilem , ale uprzatnalem troche modelarnie bo bylo ZLE ! Od czegos w sumie trzeba zaczac . Zdjecia PRZED i PO sprzataniu ......
ssuchy Opublikowano 4 Grudnia 2018 Opublikowano 4 Grudnia 2018 A niech cie, ale leń! Nie łaska obrócić te fotki do poziomu np. w darmowym IrfanView. Malo karku sobie nie skręciłem!
d2f Opublikowano 6 Grudnia 2018 Opublikowano 6 Grudnia 2018 O, samolot był na stole też przed sprzątaniem? ;-)
jarek996 Opublikowano 6 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2018 A niech cie, ale leń! Nie łaska obrócić te fotki do poziomu np. w darmowym IrfanView. Malo karku sobie nie skręciłem! To po co sie wyginasz. Ekran obroc !!!
robert.pilot Opublikowano 7 Grudnia 2018 Opublikowano 7 Grudnia 2018 Ostatnio zastanawiałem się, czy model poleciał w końcu czy nie... czekam na dalsze relacje.
jarek996 Opublikowano 7 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2018 Troszke nie na temat , ale w sumie ......... Zeby zaczac ( ponownie ) UGLY TWINa , musialem zdjac ze stolu Phantoma . Potrzebowalem kilku godzin na jakies ostanie klejenia ITP. Teraz tylko elektronika i ustawienia , ale to pojdzie jako przerywnik podczas TWINa . .
Matijus Opublikowano 7 Grudnia 2018 Opublikowano 7 Grudnia 2018 Troszke nie na temat , ale w sumie ......... Zeby zaczac ( ponownie ) UGLY TWINa , musialem zdjac ze stolu Phantoma . Potrzebowalem kilku godzin na jakies ostanie klejenia ITP. Teraz tylko elektronika i ustawienia , ale to pojdzie jako przerywnik podczas TWINa . . eeee no ładny skubaniec jest Oblot bez filmu się nie liczy !
jarek996 Opublikowano 7 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2018 Jaki oblot ! Najpierw silnik musze dotrzec , bo tam nowa ENYA 80 4C siedzi . To na wiosne szykuje ( no chyba , ze kolarstwo znowu wygra ) . W tym roku tylko 5 razy elektroszybowcem polatalem
robert.pilot Opublikowano 7 Grudnia 2018 Opublikowano 7 Grudnia 2018 Mam kolegę z którym dużo i często latałem, nietety już dwa sezony na latanie wybieram się sam, u niego jazda na rowerze i biegi wygrały... Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Troszke nie na temat , ale w sumie ......... Zeby zaczac ( ponownie ) UGLY TWINa , musialem zdjac ze stolu Phantoma . Potrzebowalem kilku godzin na jakies ostanie klejenia ITP. Teraz tylko elektronika i ustawienia , ale to pojdzie jako przerywnik podczas TWINa . . Jak jest waga modelu? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
jarek996 Opublikowano 8 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2018 Jeszcze nie wazylem , bo nie mam zamontowanej elektroniki i zbiornika paliwa.
robert.pilot Opublikowano 8 Grudnia 2018 Opublikowano 8 Grudnia 2018 Ok. Czekam na dalszą relację... Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
jarek996 Opublikowano 25 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 25 Grudnia 2018 No to PHANTOM zamkniety pod klucz , modelarnia posprzatana i juz nie ma wymowek : od jutra biore sie za TWINA ! Jak sprawdzilem SC w PHANTOMIE , to chyba pierwszy raz w mojej historii modelarstwa , modelk sie "sam" wywazyl ! Z przodu dosyc ciezka ENYA z aluminiowym kolpakiem ktory tez swoje wazy . Za SC maly pakiet odb.( 4.8 V ) i pomimo tego jest IDELANIE wywazony ( bez zadnych dokladek ) !!!
jarek996 Opublikowano 26 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 26 Grudnia 2018 Dosc oszukiwania siebie , a przede wszystkim WAS drodzy koledzy ! Dosc wypelniania tematu jakimis modelami "zastepczymi" ktore blokuja mi stol ! Dzisiaj wzialem sie w koncu za BRZYDALA ! Okleilem prawie cale skrzydla ( okleilbym cale , ale zostalem wezwany na obiad ) i poimprowizowalem z naklejkami. Mimo , ze to przeciez zadna makieta , ale chce gwiazdy USAF przykleic prawidlowo. Nie mialem niestety w pamieci JAK , a cos mi szwankowal internet w telefonie i nie moglem zerknac w "podgladarke" . Ta czynnosc jednak to tylko 5 minut i zrobie to nastepnym razem. Pozostalo mi do oklejenia jeszcze jedno ucho , wiec po jego oklejeniu , bede mogl przymierzyc gondole , wyciac folie w miejscach polaczenia z platem i wkleic je ( gondole ) na stale w centroplat. Ponizej kilka fotrek z dnia dzisiejszego . P.S. 1 : Mial wygladac jak na fotce , ale poniewaz zoltej folii wystarczylo mi ledwo na centroplat , zwiec beda srebrne uszy ....... P.S. 2 : Dokonczylem tez sprzatanie modelarni , co wlasnie ukradlo mi czas na oklejenie drugiego ucha. Udalo mi sie jednak posegregowac WSZYSTKIE moje szufladki i jakies 25 dodatkowych pudeleczek po serwach z jakimis srubkami i milionem innych dupereli !!!
jarek996 Opublikowano 26 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 26 Grudnia 2018 Teraz sobie przypomnialem , ze lotki beda ( sa juz oklejone ) BIALE ! Bedzie troszke jarmarcznie , ale pamietam , ze wtedy jak je okleilem na bialo skonczyla mi sie srebrana folia , a i tak musialem jej wiecej domowic . Jest tez opcja oklejenia srebrna na biala
jarek996 Opublikowano 27 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 27 Grudnia 2018 Dzisiaj pociagnalem oklejanie skrzydla do konca i skrecilem wszystko do kupy , zeby zobaczyc JAK to bedzie brzydkie ..... Powiem Wam , ze mnie osobiscie zaczyna sie to podobac Po skreceniu i ponownym wejsciu w myslami w"strefe" silnikowa zauwazylem , ze zapomnialem o jakichs "kanalach" do poprowadzenia przewodow do podgrzewania swiec. Pakiet i sam podgrzewacz bedzie siedzial w kadlubie wiec musze przewiercic sie skosnie ( po zdjeciu gondol - sa na razie tylko wlozone i przyklejone z tylu tasma izolacyjna ) . Juz widze , ze nie bedzie z tym zadnego problemu. Droga jest krotka i miejsca masa . Dlugie wiertlo do drewna fi 10 , dobrac odpowiedni kat i jazda. Moze jutro uda mi sie to zrobic. Narysowalem tez mazakiem obrys gondol w celu usuniecia folii w miejscu klejenia . Pomyslalem , ze nierownosci pomiedzu skrzydlem , a gondola po ostatecznem wklejeniu pociagne srebrnym silikonem w celu "zaciagniecia" dziury. Powinien sie ladnie zlac z tlem gondol .
jarek996 Opublikowano 4 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2019 Caly czas chodzi mi po glowie mozliwosc zrobienia JAK NAJPROSTSZEJ regulacji ciegien gazu z mojego jednego ( niestety ) serwa. Co myslicie , aby zamiast rozwiazania ze zdjecia nr 1 , dac na orczyku serwa klasyczne mocowania bowdena ? Linke stalowa ( bowden ) w miejscach mocowania "podlac" cienko lutem , co zapewni lepszy "wcisk" sruby z mocowania w ten lut ( a nie tylko w splot "stalowki" ) . Przy silnikach zostawilbym wtedy klasyczna "ZETKE" . Wiadomo , ze przy skreconym modelu NIE bede mial do tej regulacji ( przy serwie ) dostepu , ale przy odkreconym skrzydle jakas regulacja bedzie jednak mozliwa...
jarek996 Opublikowano 5 Lutego 2019 Autor Opublikowano 5 Lutego 2019 NARESZCIE !!!! Dzisiaj dotarly do mnie podgrzewacze swiecy zarowej ( naszego kolegi z forum ) , wiec moge " ciagnac " dalej mojego BRZYDALA. Dotarl tez kabel AWG18 , ktory zasili swiece w gondolach ( reszta bedzie w kadlubie ) . Jutro , pojutrze zaczne to wszystko "wkaldac" w model , a dzisiaj przed snem zanurze sie lekturze ( jak sie pieknie zrymowalo ) instrukcji PODGRZEWACZA SWIECY ZAROWEJ . Bedzie to dla mnie bolesne jak czytanie ULYSSESa . Jak juz pewnie wiecie jestem "debilem elektronicznym" i tam gdzie "wystaja " wiecej jak dwa kabelki zaczynaja sie moje problemy ( a z niego wystaja 4 !!! ) . Dlatego najbardziej lubie podlaczac serwa
Marcin K. Opublikowano 5 Lutego 2019 Opublikowano 5 Lutego 2019 Pamiętaj że świece w szeregu a reszta jest prosta;)
jarek996 Opublikowano 5 Lutego 2019 Autor Opublikowano 5 Lutego 2019 Pamiętaj że świece w szeregu a reszta jest prosta;) Juz sie gubie Na szczescie w instrukcji jest tez pismo "obrazkowe" dla idiotow ........ Podlaczenie to jedno , ale USTAWIENIE
Rekomendowane odpowiedzi