Matijus Opublikowano 3 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 Zima powoli nadchodzi , sezon kolarski sie skonczyl , do tego popekaly mi zebra ( posliznalem sie u kolegi na schodach i trzepnalem tylem placow w stopien ) wiec i okazja i czas za BRZYDALA sie zabrac ! Jutro posprzatam troche modelarnie i jak okaze sie , ze moge wykonywac wszystkie ruchy potrzebne do kontynuowania budowy to bede kontynuowal. Jesli nie , poczekam kilka dni , bo wyraznie idzie juz ku lepszemu uuuu no to współczuje, miałem też dwa żebra połamane (poleciałem na mokrym korzeniu jak jeszcze uprawiałem downhill i poszłooooo) pół roku kobita pomagała mi wstawać z łóżka, ale w miarę szło robić inne rzeczy szybkiego powrotu do zdrowia i zasiadam do oglądania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 No ; sezon rozpoczety ! Wiele dzisiaj nie zrobilem , ale uprzatnalem troche modelarnie bo bylo ZLE ! Od czegos w sumie trzeba zaczac . Zdjecia PRZED i PO sprzataniu ...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssuchy Opublikowano 4 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 A niech cie, ale leń! Nie łaska obrócić te fotki do poziomu np. w darmowym IrfanView. Malo karku sobie nie skręciłem! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d2f Opublikowano 6 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2018 O, samolot był na stole też przed sprzątaniem? ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 6 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2018 A niech cie, ale leń! Nie łaska obrócić te fotki do poziomu np. w darmowym IrfanView. Malo karku sobie nie skręciłem! To po co sie wyginasz. Ekran obroc !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 Ostatnio zastanawiałem się, czy model poleciał w końcu czy nie... czekam na dalsze relacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 7 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 Troszke nie na temat , ale w sumie ......... Zeby zaczac ( ponownie ) UGLY TWINa , musialem zdjac ze stolu Phantoma . Potrzebowalem kilku godzin na jakies ostanie klejenia ITP. Teraz tylko elektronika i ustawienia , ale to pojdzie jako przerywnik podczas TWINa . . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matijus Opublikowano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 Troszke nie na temat , ale w sumie ......... Zeby zaczac ( ponownie ) UGLY TWINa , musialem zdjac ze stolu Phantoma . Potrzebowalem kilku godzin na jakies ostanie klejenia ITP. Teraz tylko elektronika i ustawienia , ale to pojdzie jako przerywnik podczas TWINa . . eeee no ładny skubaniec jest Oblot bez filmu się nie liczy ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 7 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 Jaki oblot ! Najpierw silnik musze dotrzec , bo tam nowa ENYA 80 4C siedzi . To na wiosne szykuje ( no chyba , ze kolarstwo znowu wygra ) . W tym roku tylko 5 razy elektroszybowcem polatalem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 Mam kolegę z którym dużo i często latałem, nietety już dwa sezony na latanie wybieram się sam, u niego jazda na rowerze i biegi wygrały... Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Troszke nie na temat , ale w sumie ......... Zeby zaczac ( ponownie ) UGLY TWINa , musialem zdjac ze stolu Phantoma . Potrzebowalem kilku godzin na jakies ostanie klejenia ITP. Teraz tylko elektronika i ustawienia , ale to pojdzie jako przerywnik podczas TWINa . . Jak jest waga modelu? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 8 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2018 Jeszcze nie wazylem , bo nie mam zamontowanej elektroniki i zbiornika paliwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 8 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2018 Ok. Czekam na dalszą relację... Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 25 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2018 No to PHANTOM zamkniety pod klucz , modelarnia posprzatana i juz nie ma wymowek : od jutra biore sie za TWINA ! Jak sprawdzilem SC w PHANTOMIE , to chyba pierwszy raz w mojej historii modelarstwa , modelk sie "sam" wywazyl ! Z przodu dosyc ciezka ENYA z aluminiowym kolpakiem ktory tez swoje wazy . Za SC maly pakiet odb.( 4.8 V ) i pomimo tego jest IDELANIE wywazony ( bez zadnych dokladek ) !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 26 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2018 Dosc oszukiwania siebie , a przede wszystkim WAS drodzy koledzy ! Dosc wypelniania tematu jakimis modelami "zastepczymi" ktore blokuja mi stol ! Dzisiaj wzialem sie w koncu za BRZYDALA ! Okleilem prawie cale skrzydla ( okleilbym cale , ale zostalem wezwany na obiad ) i poimprowizowalem z naklejkami. Mimo , ze to przeciez zadna makieta , ale chce gwiazdy USAF przykleic prawidlowo. Nie mialem niestety w pamieci JAK , a cos mi szwankowal internet w telefonie i nie moglem zerknac w "podgladarke" . Ta czynnosc jednak to tylko 5 minut i zrobie to nastepnym razem. Pozostalo mi do oklejenia jeszcze jedno ucho , wiec po jego oklejeniu , bede mogl przymierzyc gondole , wyciac folie w miejscach polaczenia z platem i wkleic je ( gondole ) na stale w centroplat. Ponizej kilka fotrek z dnia dzisiejszego . P.S. 1 : Mial wygladac jak na fotce , ale poniewaz zoltej folii wystarczylo mi ledwo na centroplat , zwiec beda srebrne uszy ....... P.S. 2 : Dokonczylem tez sprzatanie modelarni , co wlasnie ukradlo mi czas na oklejenie drugiego ucha. Udalo mi sie jednak posegregowac WSZYSTKIE moje szufladki i jakies 25 dodatkowych pudeleczek po serwach z jakimis srubkami i milionem innych dupereli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 26 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2018 Teraz sobie przypomnialem , ze lotki beda ( sa juz oklejone ) BIALE ! Bedzie troszke jarmarcznie , ale pamietam , ze wtedy jak je okleilem na bialo skonczyla mi sie srebrana folia , a i tak musialem jej wiecej domowic . Jest tez opcja oklejenia srebrna na biala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 27 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2018 Dzisiaj pociagnalem oklejanie skrzydla do konca i skrecilem wszystko do kupy , zeby zobaczyc JAK to bedzie brzydkie ..... Powiem Wam , ze mnie osobiscie zaczyna sie to podobac Po skreceniu i ponownym wejsciu w myslami w"strefe" silnikowa zauwazylem , ze zapomnialem o jakichs "kanalach" do poprowadzenia przewodow do podgrzewania swiec. Pakiet i sam podgrzewacz bedzie siedzial w kadlubie wiec musze przewiercic sie skosnie ( po zdjeciu gondol - sa na razie tylko wlozone i przyklejone z tylu tasma izolacyjna ) . Juz widze , ze nie bedzie z tym zadnego problemu. Droga jest krotka i miejsca masa . Dlugie wiertlo do drewna fi 10 , dobrac odpowiedni kat i jazda. Moze jutro uda mi sie to zrobic. Narysowalem tez mazakiem obrys gondol w celu usuniecia folii w miejscu klejenia . Pomyslalem , ze nierownosci pomiedzu skrzydlem , a gondola po ostatecznem wklejeniu pociagne srebrnym silikonem w celu "zaciagniecia" dziury. Powinien sie ladnie zlac z tlem gondol . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 4 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 Caly czas chodzi mi po glowie mozliwosc zrobienia JAK NAJPROSTSZEJ regulacji ciegien gazu z mojego jednego ( niestety ) serwa. Co myslicie , aby zamiast rozwiazania ze zdjecia nr 1 , dac na orczyku serwa klasyczne mocowania bowdena ? Linke stalowa ( bowden ) w miejscach mocowania "podlac" cienko lutem , co zapewni lepszy "wcisk" sruby z mocowania w ten lut ( a nie tylko w splot "stalowki" ) . Przy silnikach zostawilbym wtedy klasyczna "ZETKE" . Wiadomo , ze przy skreconym modelu NIE bede mial do tej regulacji ( przy serwie ) dostepu , ale przy odkreconym skrzydle jakas regulacja bedzie jednak mozliwa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 5 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 NARESZCIE !!!! Dzisiaj dotarly do mnie podgrzewacze swiecy zarowej ( naszego kolegi z forum ) , wiec moge " ciagnac " dalej mojego BRZYDALA. Dotarl tez kabel AWG18 , ktory zasili swiece w gondolach ( reszta bedzie w kadlubie ) . Jutro , pojutrze zaczne to wszystko "wkaldac" w model , a dzisiaj przed snem zanurze sie lekturze ( jak sie pieknie zrymowalo ) instrukcji PODGRZEWACZA SWIECY ZAROWEJ . Bedzie to dla mnie bolesne jak czytanie ULYSSESa . Jak juz pewnie wiecie jestem "debilem elektronicznym" i tam gdzie "wystaja " wiecej jak dwa kabelki zaczynaja sie moje problemy ( a z niego wystaja 4 !!! ) . Dlatego najbardziej lubie podlaczac serwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 5 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 Pamiętaj że świece w szeregu a reszta jest prosta;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 5 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 Pamiętaj że świece w szeregu a reszta jest prosta;) Juz sie gubie Na szczescie w instrukcji jest tez pismo "obrazkowe" dla idiotow ........ Podlaczenie to jedno , ale USTAWIENIE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi