robertus Opublikowano 19 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zwróc uwagę na daty postów. Moda się zmienia co poł roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freeman67 Opublikowano 19 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 po ptakach kupiłem flysky nowy ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freeman67 Opublikowano 19 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 jutro jak będą mieli na stanie kupie taki pakiet: https://www.modelmotor.pl/pakiet-lipo-1300-mah-gens-ace-tattu-1300mah-11-1v-45c-tattu-gens-ace.html i ładowarka https://www.modelmotor.pl/ladowarka-imax-b6-80w.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajaner Opublikowano 20 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 Do tej ładowarki będzie Ci potrzebny zasilacz, aby ją używać w warunkach domowych,chyba że taki masz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freeman67 Opublikowano 20 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 dzięki za wskazówke faktycznie nie ma w zestawie a wydawalo mi sie to oczywiste ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wacek.matuszak Opublikowano 20 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 " PAN " sprzedający w tym sklepie z pewnością by cię o tym poinformował. Piszę PAN bo to gość o olbrzymiej wiedzy modelarskiej a do tego praktyk i to jaki !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freeman67 Opublikowano 21 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Owszem poinformował. I meg pozytywnie mnie zaskoczył bo sprawdziliśmy sprawność pakietu i okazało sie że pakiet 45 c który chciałem nie miał jednej celi więc musiałem wziąc 75c bo innej nie mial ale pokazał mi obsługe ładowarki i widać że ma wiedzę. Polecam ten sklem w Poznaniu tym bardziej ze chyba to jedyny modelarski tak wyposażony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjk11 Opublikowano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 O co kaman? Jak pakiet nie miał 1 celi? Miał mniejsze napięcie? 45C i 75C to maksymalny prąd rozładowania ogniw. Na moje oko tobie wystarczy pakiet 3s 1300mAh o prądzie rozładowania 20C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freeman67 Opublikowano 21 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 nie wiem ja sie nie znam wiec przekazałem co powiedział sprzedawca. tak czy siak pakiet kupiony więc nie bede się rozwodził nad tym ;] też chciałem 20c ale nic na miejscu nie miał tak małego a chciałem tattu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjk11 Opublikowano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Nie chodzi o max prąd rozładowania tylko o pojemność pakietu. Jaka jest u ciebie? Nie budujesz kwadrokoptera wyścigowego z 4 silnikami tylko wolnolota z 1 małym silnikiem. A tak BTW, jaki to pakiet? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Owszem poinformował. I meg pozytywnie mnie zaskoczył bo sprawdziliśmy sprawność pakietu i okazało sie że pakiet 45 c który chciałem nie miał jednej celi więc musiałem wziąc 75c bo innej nie mial ale pokazał mi obsługe ładowarki i widać że ma wiedzę. Polecam ten sklem w Poznaniu tym bardziej ze chyba to jedyny modelarski tak wyposażony. Ja rozumiem to tak, że dostałeś inny pakiet, bo ten 45C był zepsuty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjk11 Opublikowano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Ja np. Nie rozumiem. Jak pakiet moze nie mieć 1 celi? Czyli kupuje 3S a dostaje 2S? Przecież to od razu widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freeman67 Opublikowano 21 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Nie chodzi o max prąd rozładowania tylko o pojemność pakietu. Jaka jest u ciebie? Nie budujesz kwadrokoptera wyścigowego z 4 silnikami tylko wolnolota z 1 małym silnikiem. A tak BTW, jaki to pakiet? 1300. teraz buduje małego i lekkiego gnoja ale docelowo chciałbym przejsć na większe i modele bo ten zapewne rozbije ;] https://www.modelmotor.pl/pakiet-lipo-1300-mah-11-1v-75c-tattu-gens-ace.html to kupilem Ja rozumiem to tak, że dostałeś inny pakiet, bo ten 45C był zepsuty dokładnie tak ;] dobrze rozumiesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Ja kupiłem ten http://www.nastik.pl/gens-tattu-1550mah-111v-p-6697.html . Cięższy o 8g ale 250mA h więcej niż w 1300. Zdaje się że w Nastiku tańszy. Mnie nie potrzebny prąd rozładowania 75C ( i tak by pewnie przewody pakietu nie wytrzymały ponad 100A) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freeman67 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 Powoli dochodze do końca. Niestety skrzydła to najgorszy element w moim wykonaniu. Cos mi się nie pasowały te plany skrzydła. albo coś źle wyciałem ałbo nie wiem co:) Tak czy siak dokończę samolot uzbroję w elektronike i koła i będzie oblot ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 22 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 Jak będziesz startował i lądował? Jak start z ręki i lądowanie w trawie to daruj sobie koła. Podklej za to brzuszek taśmą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freeman67 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 W sumie troche pracy by mi to zaoszczedziło ;] biorąc pod uwagę jego raczej rychłą śmierć to może faktycznie nie ma sensu hehehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dimmus Opublikowano 22 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 Będą lotki? Na zdjęciach nie widać, bo jak nie będzie, to nie wiem czy skrzydła nie mają za małego wzniosu, chyba że to fotka tak tylko wyszła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freeman67 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 nie nie lotek nie bedzie w skrzydłach. Już mam na oku kolejny samolot z depronu i tam będą. na razie rozkminiam plany extry na depron. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 22 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 Jak będziesz jak mantrę powtarzał, że go szybko rozwalisz, to pewnie tak będzie. A wcale nie musi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi