Ejdzjan Opublikowano 28 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 Witam Serdecznie Modelarzy. Nabyłem dzisiaj dość ciekawą Aparaturę Start 27 Mhz. Stan nieznany. Nie mam pojęcia czy sprawna. Sprzęt raczej dla kolekcjonera. Wstawiłem ją na forum dlatego bo ciekawi mnie w jakich latach mogli używać takich radyjek. Aparatura na pewno dwukanałowa obudowa cała metalowa. Ogólnie ciekawy zabytek jak dla mnie i jestem pewien że jest na pewno starsza ode mnie . Może ktoś się spotkał z takim radyjkiem i wie coś na ten temat. Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hornet2 Opublikowano 28 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 Coś podobnego widziałem w Składnicy Harcerskiej na początku lat 80-tych . Tamta była czeska . A kosztowała prawie górniczą pensję ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ejdzjan Opublikowano 28 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 Dzięki za odpowiedz . Czyli tak jak pisałem jest starsza ode mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hornet2 Opublikowano 28 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 Twoja jest produkcji GDR ( - German Demokratic Republic ) . Po naszemu NRD . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti61 Opublikowano 2 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 A odważy się ktoś opisać radio z 2038 roku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 27 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 Bedzie chip w mozgu. Model poleci tak , jak sobie wyobrazisz . Po co jakies radia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssuchy Opublikowano 27 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 Po co jakieś modele? W Matrixie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latacz Opublikowano 27 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 po co jacyś ludzie ? w matrixie sam matrix. a start 27 to końcówka lat 70 tych ewentualnie sam początek 80ych. Będąc pod koniec podstawówki i w liceum o podobnej marzyłem... W składnicy harcerskiej widziałem aparaturę pilot (pisane cyrylicą) podobną wzorniczo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 27 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 Ech... marzyło się wtedy o takim cudzie, bo o "zachodnich" Radioprop-ach czy innych to już całkiem... http://sam-sebe-master.narod.ru/p41.htm Технические характеристики:Частота передатчика: 27.12 МГцМощность передатчика: 300 мВтЧувствительность приемника: < 10 мкВКомандные частоты: 1500 Гц, 2300 Гц, 3200 Гц, 4700 ГцВес передатчика: 700 г (без питания)Вес приемника: 135 г (без питания)Вес рулевой машинки: 85 гТяговое усилие рулевой машинки: 270 гДальность действия: для авиамоделей - 1500 м, для авто- и судомоделей - 500 м tu już z serwomechanizmami "nowej generacji" Исполнительный механизм ИМ-2003 (рулевая машинка) starsze УРМ-1 na popularnych wtedy zabawkowych "buksiakach" wyglądały tak z dwukanałową aparaturą Пилот-2 Ale powiem Wam, że miało to jednak jakiś swój urok.... na końcu historyczny film o początkach (modeli) helikopterów.. https://dev.rcopen.com/forum/f4/topic316138/26 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 7 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2019 START DP to pierwsza proporcjonalna aparatura jaka pojawiła się w naszym "wesołym obozie ", po raz pierwszy zobaczyłem ją w 1973 roku -sklep modelarski w Berlinie ( Wschodnim)...kosztowała majątek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi