maxiiii Opublikowano 15 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Jesteś pewny, że ten regulator ma dwa kierunki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RomanX Opublikowano 15 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 po tym pytaniu, już nie jestem pewny pisało że do łodzi, to założyłem że ma pytałem sprzedającego, ale nie odpowiedział Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 15 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Ten regulator nie jest dwukierunkowym, nie za te pieniądze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RomanX Opublikowano 15 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 no to kiszka, to odsprzedam jak ktoś jest zainteresowany - nowy, nie pływany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 15 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Ten jest dwukierunkowy, widać na filmie. Kupisz z instrukcją po angielsku na modele.sklep.pl Musiałem najpierw ustawić wg. instrukcji. Wymaga dwukrotnego ruchu drążka na wsteczny. Jak się nie będziesz gapił w smartfona to na jednokierunkowym w trzciny nie wpłynie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RomanX Opublikowano 15 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 a znalazłem jeszcze w pdf-ie do mystery 30A instrukcje i tam w punkcie 4.jest software reversion i później program 3. Rotation reverse Reverse motor rotation tylko nie wiem czy mam taki sam ? Mystery_20a30amanual.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 15 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Ta funkcja jest do zaprogramowania kierunku obrotu silnika. Tzn. programujesz i w te stronę się teraz będzie kręcił (szczerze powiem, nie wiem po co toto - łatwiej/szybciej zmienić miejscami dwa przewody od silnika...). To nie jest regulator dwukierunkowy. Natomiast co innego mnie osłupiło: 2. Battery type (Voltage Cut-off) NiCad: . . . . . 2Lipos: (5.6V) .. .. .. .. .. 3Lipos: (8.4) … … … … … Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RomanX Opublikowano 15 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 no tak, nie pomyślałem - miałem jeszcze nadzieję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 15 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 To są najniższe napięcia odcinania prądu. Są do ustawienia jeszcze średnie i wysokie w celu ochrony akumulatorów, np. przed spuchnięciem lipola. Nie trzeba długo szukać, google poszuka i przetłumaczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RomanX Opublikowano 15 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 tego flycolor 25A i tak nie ma w tym sklepie znalazłem jeszcze takiego esc mystery tylko że 100A i tam pisze: Mystery RC 100A Forward Backward Brushless ESC W/ Water Cooling for boat V2.1 i to Forward Backward mnie zmyliło https://www.ebay.co.uk/itm/Mystery-RC-100A-Forward-Backward-Brushless-ESC-W-Water-Cooling-for-boat-V2-1-B-/182888245334 ale nawet jak nie działa do tyłu to jaka jest procedura kalibracji esc z aparaturą pistoletową i ustawienie biegu w przód i w tył ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 15 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 To są najniższe napięcia odcinania prądu. Są do ustawienia jeszcze średnie i wysokie w celu ochrony akumulatorów, np. przed spuchnięciem lipola. Nie trzeba długo szukać, google poszuka i przetłumaczy. A w którym miejscu tej instrukcji masz coś napisane o regulacji progu odcięcia zasilania? Bo ja tam nic takiego nie widzę... Taki off topic trochę - sorry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 16 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 Regulator jest tu http://www.modele.sklep.pl/pl/Katalog/WYPOSAZENIE-RC/REGULATORY/Regulatory-Flycolor/FC-REG-25A-CAR.html samochodowy ale to nie przeszkadza. Nie w instrukcji pdf tylko, patrz moje ostatnie zdanie z postu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 16 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 A w którym miejscu tej instrukcji masz coś napisane o regulacji progu odcięcia zasilania? Bo ja tam nic takiego nie widzę... Taki off topic trochę - sorry. Przecież wyraźnie pisze : 2. Battery type (Voltage Cut-off) napięcie odcięcia silnika NiCad: . . . . . 2Lipos: (5.6V) .. .. .. .. .. 3Lipos: (8.4) … … … … … RomanX jeżeli chcesz możesz wpaść do mnie z łódką zamontujemy regulator HK30A oprogramujemy i będziesz pływał.Jako że jesteś z Krakowa cena regla będzie 55zł. Nie będziesz musiał dłużej kombinować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RomanX Opublikowano 16 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 edycja: 20.03.2018 dzisiaj przyszła aparatura pistoletowa, podłączyłem i potwierdzam że regulator mystery 30A jest regulatorem dwukierunkowym i nadaje się do łodzi tzn. oprócz biegu do przodu - ma bieg wsteczny. tym samym nie potwierdziły się wcześniejsze spekulacje... temat uważam za wyczerpany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi