Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

po tym pytaniu, już nie jestem pewny

pisało że do łodzi, to założyłem że ma

pytałem sprzedającego, ale nie odpowiedział

Opublikowano

no to kiszka, to odsprzedam jak ktoś jest zainteresowany - nowy, nie pływany  :unsure:

Opublikowano

Ten jest dwukierunkowy, widać na filmie. Kupisz z instrukcją po angielsku na modele.sklep.pl Musiałem najpierw ustawić wg. instrukcji. Wymaga dwukrotnego ruchu drążka na wsteczny. Jak się nie będziesz gapił w smartfona  :)  to na jednokierunkowym w trzciny nie wpłynie.
Opublikowano

a znalazłem jeszcze w pdf-ie do mystery 30A instrukcje i tam

w punkcie 4.jest software reversion i później program 3. Rotation reverse Reverse motor rotation

tylko nie wiem czy mam taki sam ?

Mystery_20a30amanual.pdf

Opublikowano

Ta funkcja jest do zaprogramowania kierunku obrotu silnika. Tzn. programujesz i w te stronę się teraz będzie kręcił (szczerze powiem, nie wiem po co toto - łatwiej/szybciej zmienić miejscami dwa przewody od silnika...). To nie jest regulator dwukierunkowy.

Natomiast co innego mnie osłupiło:

2. Battery type

(Voltage Cut-off)

NiCad: . . . . .

2Lipos: (5.6V) .. .. .. .. ..

3Lipos: (8.4) … … … … …

:blink:

Opublikowano

no tak, nie pomyślałem - miałem jeszcze nadzieję  :(

Opublikowano

To są najniższe napięcia odcinania prądu. Są do ustawienia jeszcze średnie i wysokie w celu ochrony akumulatorów, np. przed spuchnięciem lipola. Nie trzeba długo szukać, google poszuka i przetłumaczy.

Opublikowano

tego flycolor 25A i tak nie ma w tym sklepie

znalazłem jeszcze takiego esc mystery tylko że 100A

i tam pisze: Mystery RC 100A Forward Backward Brushless ESC W/ Water Cooling for boat V2.1 

i to Forward Backward  mnie zmyliło https://www.ebay.co.uk/itm/Mystery-RC-100A-Forward-Backward-Brushless-ESC-W-Water-Cooling-for-boat-V2-1-B-/182888245334

ale nawet jak nie działa do tyłu to jaka jest procedura kalibracji esc

z aparaturą pistoletową i ustawienie biegu w przód i w tył ?

Opublikowano

To są najniższe napięcia odcinania prądu. Są do ustawienia jeszcze średnie i wysokie w celu ochrony akumulatorów, np. przed spuchnięciem lipola. Nie trzeba długo szukać, google poszuka i przetłumaczy.

A w którym miejscu tej instrukcji masz coś napisane o regulacji progu odcięcia zasilania?

Bo ja tam nic takiego nie widzę...

Taki off topic trochę - sorry.

Opublikowano

A w którym miejscu tej instrukcji masz coś napisane o regulacji progu odcięcia zasilania?

Bo ja tam nic takiego nie widzę...

Taki off topic trochę - sorry.

Przecież wyraźnie pisze :

2. Battery type

(Voltage Cut-off)  napięcie odcięcia silnika

NiCad: . . . . .

2Lipos: (5.6V) .. .. .. .. ..

3Lipos: (8.4) … … … … …

RomanX jeżeli chcesz możesz wpaść do mnie z łódką zamontujemy regulator HK30A oprogramujemy i będziesz pływał.Jako że jesteś z Krakowa cena regla będzie 55zł. Nie będziesz musiał dłużej kombinować.

Opublikowano

edycja: 20.03.2018

dzisiaj przyszła aparatura pistoletowa, podłączyłem i potwierdzam że

regulator mystery 30A  jest regulatorem dwukierunkowym i nadaje się do łodzi 

tzn. oprócz biegu do przodu - ma bieg wsteczny.

tym samym nie potwierdziły się wcześniejsze spekulacje...

temat uważam za wyczerpany

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.