pkikul Opublikowano 19 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Witam serdecznie okazyjnie kupiłem TS351+RC 805 + anteny koniczynki. Zamontowałem sobie to phantoma 2 oryginalny gimbal h3-3d + gopro 3, wszystko ładnie pięknie tylko zasięg na oko max 50m, przekopałem połowię internetu ale nie znalazłem odpowiedzi dlaczego taki mały zasięg. Chciałem polatać fpv po ogródku i zobaczyć jak to jest czy mi się spodoba zanim poczynię jakieś kroki w tym kierunku. Jakieś podpowiedzi co zrobić, co sprawdzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d2f Opublikowano 19 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Sprawdzales na innych kanałach? Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pkikul Opublikowano 19 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Tak przetrenowałem wszystkie i objaw jest taki sam, dziś może będę miał antenki na podmianę sprawdzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 19 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 A może to wina okazyjnej ceny ? Ktoś wiedział że jest coś nie tak i sprzedał. Sprawdź czy masz dobrze sparowane gniazda z antenami. Chodzi mi o to czy na pewno jest połączenie "damsko-meskie" a nie na przykład "damsko-damskie". Teraz zostaje ustalenie, nadajnik czy odbiornik jest lichy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d2f Opublikowano 19 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Jeśli nie masz w pobliżu kolegów z fpv, to możesz mi przesłać na testowanie. Mam odbiór iki i nadajniki. PS. Strona z podpisu nie działa Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 19 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Wszystkie - czyli 64 kombinacje? Czy zasięg sprawdzałeś z włączoną aparatura RC czy bez? Kiedyś miałem 32 kanałową wersje zestawu Boscam i radio RC zakłócało mi prace odbiornika: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pkikul Opublikowano 20 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 Co udało mi się przetestować, nie mam nikogo kto lata fpv , ale z routera pożyczyłem anteny na testy, co prawda nie testowałem w locie bo ciemno jak wracam z pracy, ale w samym domu mam zasięg przez 2 ściany z supereksa 24, na "fabrycznych" antenach zasięg znikał po wyjściu z pokoju, przetestuję w locie i pomyślimy co dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 20 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 Nie chodzi o latanie. Tylko o test statyczny. Radio domu na balkonie a Ty spacerek i któryś z domowników ogląda obraz na monitorku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pkikul Opublikowano 20 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 Postawiłem na parapecie monitor w dłoń i spacer ale 100m i koniec wizji ale już po 50 m kaszą i zanikało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 20 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 Kiedyś miałem 32 kanałową wersje zestawu Boscam i radio RC zakłócało mi prace odbiornika: Bo miałeś super radio z oryginalnym jeszcze lepszym linkiem. Ten link miał to do siebie, że w przeciwieństwie do innych tego typu linków nic nie mogło go zakłócić to on wyłączał wifi w promieniu 100metrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 20 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 A próbowałeś bez tego pigtailu między odbiornikiem a anteną? Spróbój też bez anteny odbiorczej i zobacz kiedy ginie Ci obraz. Na obydwu antenach taka kupa? Jeżeli nadal będziesz miał problem możesz mi wysłać nadajnik - mam Immersion Power Meter i mogę zmierzyć faktyczną moc nadawczą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pkikul Opublikowano 20 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 A próbowałeś bez tego pigtailu między odbiornikiem a anteną? Spróbój też bez anteny odbiorczej i zobacz kiedy ginie Ci obraz. Na obydwu antenach taka kupa? Jeżeli nadal będziesz miał problem możesz mi wysłać nadajnik - mam Immersion Power Meter i mogę zmierzyć faktyczną moc nadawczą. Szczerze nie próbowałem i nawet do łba mi nie przyszło, ale jutro po pracy wywalę wszystko jak efekt będzie taki sam napisze priwa zapakuje paczkę i wszystko wyślę na testy. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 21 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Najprościej zmienić zestaw anten. Zrób sobie klasyczną antenkę Invert-V, albo zwykły bacik z kawałka przewodu antenowego i drutu. Złącze dostaniesz w każdym sklepie z asortymentem video lub elektroniką. Ostatecznie internet. Jeżeli nie zadziała na zwykłym "bacie", czyli po prostu kawałkiem przewodu ze zdjętym ekranem na odpowiedniej długości, to może być coś z nadajnikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 21 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Mam też nowy monitorek 7 cali z odbiornikiem i nadajnik do sprawdzenia bo gubił zasięg po 30m. Okazało się że nadajnik jest OK tylko odbiornik miał bardzo małą czułość. Nadajnik z innym odbiornikiem działa OK. Z monitorka wybudowałem odbiornik ,dorobiłem gniazdo i z zewnętrznym odbiornikiem wszystko działa. Bez sprawdzenia z innymi antenkami i zestawem nadajnik-odbiornik będzie ciężko ustalić winnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pkikul Opublikowano 21 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 A próbowałeś bez tego pigtailu między odbiornikiem a anteną? Spróbój też bez anteny odbiorczej i zobacz kiedy ginie Ci obraz. Na obydwu antenach taka kupa? Jeżeli nadal będziesz miał problem możesz mi wysłać nadajnik - mam Immersion Power Meter i mogę zmierzyć faktyczną moc nadawczą. Pigtail wyleciał zesieg nie wiem na oko z 800 m odleciałem i zasięg był ale wracałem bo bateria słaba Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 21 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 I tak powinno być. Nie wiem gdzie kupowałes ten pigtail ale te z Chin potrafią mieć baaaaaaardzo niska jakość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pkikul Opublikowano 21 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 I tak powinno być. Nie wiem gdzie kupowałes ten pigtail ale te z Chin potrafią mieć baaaaaaardzo niska jakość.Serdeczne dzięki za pomoc dostałem to w zestawie Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 21 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Hehe. Moze okazja wynikała z tego ze sprzedający miał takie same problemy co Ty ale nie miał się kogo poradzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pkikul Opublikowano 23 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Hehe. Moze okazja wynikała z tego ze sprzedający miał takie same problemy co Ty ale nie miał się kogo poradzić.W sumie hgw ale ożyło, w niedzielę ustawie bezpiecznik na 1500m i polecę zobaczymy jaki będzie zasięg Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi