pkikul Opublikowano 19 Marca 2018 Opublikowano 19 Marca 2018 Witam serdecznie okazyjnie kupiłem TS351+RC 805 + anteny koniczynki. Zamontowałem sobie to phantoma 2 oryginalny gimbal h3-3d + gopro 3, wszystko ładnie pięknie tylko zasięg na oko max 50m, przekopałem połowię internetu ale nie znalazłem odpowiedzi dlaczego taki mały zasięg. Chciałem polatać fpv po ogródku i zobaczyć jak to jest czy mi się spodoba zanim poczynię jakieś kroki w tym kierunku. Jakieś podpowiedzi co zrobić, co sprawdzić.
d2f Opublikowano 19 Marca 2018 Opublikowano 19 Marca 2018 Sprawdzales na innych kanałach? Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
pkikul Opublikowano 19 Marca 2018 Autor Opublikowano 19 Marca 2018 Tak przetrenowałem wszystkie i objaw jest taki sam, dziś może będę miał antenki na podmianę sprawdzę.
Bodzioch Opublikowano 19 Marca 2018 Opublikowano 19 Marca 2018 A może to wina okazyjnej ceny ? Ktoś wiedział że jest coś nie tak i sprzedał. Sprawdź czy masz dobrze sparowane gniazda z antenami. Chodzi mi o to czy na pewno jest połączenie "damsko-meskie" a nie na przykład "damsko-damskie". Teraz zostaje ustalenie, nadajnik czy odbiornik jest lichy.
d2f Opublikowano 19 Marca 2018 Opublikowano 19 Marca 2018 Jeśli nie masz w pobliżu kolegów z fpv, to możesz mi przesłać na testowanie. Mam odbiór iki i nadajniki. PS. Strona z podpisu nie działa Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
japim Opublikowano 19 Marca 2018 Opublikowano 19 Marca 2018 Wszystkie - czyli 64 kombinacje? Czy zasięg sprawdzałeś z włączoną aparatura RC czy bez? Kiedyś miałem 32 kanałową wersje zestawu Boscam i radio RC zakłócało mi prace odbiornika:
pkikul Opublikowano 20 Marca 2018 Autor Opublikowano 20 Marca 2018 Co udało mi się przetestować, nie mam nikogo kto lata fpv , ale z routera pożyczyłem anteny na testy, co prawda nie testowałem w locie bo ciemno jak wracam z pracy, ale w samym domu mam zasięg przez 2 ściany z supereksa 24, na "fabrycznych" antenach zasięg znikał po wyjściu z pokoju, przetestuję w locie i pomyślimy co dalej.
japim Opublikowano 20 Marca 2018 Opublikowano 20 Marca 2018 Nie chodzi o latanie. Tylko o test statyczny. Radio domu na balkonie a Ty spacerek i któryś z domowników ogląda obraz na monitorku.
pkikul Opublikowano 20 Marca 2018 Autor Opublikowano 20 Marca 2018 Postawiłem na parapecie monitor w dłoń i spacer ale 100m i koniec wizji ale już po 50 m kaszą i zanikało
maxiiii Opublikowano 20 Marca 2018 Opublikowano 20 Marca 2018 Kiedyś miałem 32 kanałową wersje zestawu Boscam i radio RC zakłócało mi prace odbiornika: Bo miałeś super radio z oryginalnym jeszcze lepszym linkiem. Ten link miał to do siebie, że w przeciwieństwie do innych tego typu linków nic nie mogło go zakłócić to on wyłączał wifi w promieniu 100metrów
japim Opublikowano 20 Marca 2018 Opublikowano 20 Marca 2018 A próbowałeś bez tego pigtailu między odbiornikiem a anteną? Spróbój też bez anteny odbiorczej i zobacz kiedy ginie Ci obraz. Na obydwu antenach taka kupa? Jeżeli nadal będziesz miał problem możesz mi wysłać nadajnik - mam Immersion Power Meter i mogę zmierzyć faktyczną moc nadawczą.
pkikul Opublikowano 20 Marca 2018 Autor Opublikowano 20 Marca 2018 A próbowałeś bez tego pigtailu między odbiornikiem a anteną? Spróbój też bez anteny odbiorczej i zobacz kiedy ginie Ci obraz. Na obydwu antenach taka kupa? Jeżeli nadal będziesz miał problem możesz mi wysłać nadajnik - mam Immersion Power Meter i mogę zmierzyć faktyczną moc nadawczą. Szczerze nie próbowałem i nawet do łba mi nie przyszło, ale jutro po pracy wywalę wszystko jak efekt będzie taki sam napisze priwa zapakuje paczkę i wszystko wyślę na testy. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
madrian Opublikowano 21 Marca 2018 Opublikowano 21 Marca 2018 Najprościej zmienić zestaw anten. Zrób sobie klasyczną antenkę Invert-V, albo zwykły bacik z kawałka przewodu antenowego i drutu. Złącze dostaniesz w każdym sklepie z asortymentem video lub elektroniką. Ostatecznie internet. Jeżeli nie zadziała na zwykłym "bacie", czyli po prostu kawałkiem przewodu ze zdjętym ekranem na odpowiedniej długości, to może być coś z nadajnikiem.
Bodzioch Opublikowano 21 Marca 2018 Opublikowano 21 Marca 2018 Mam też nowy monitorek 7 cali z odbiornikiem i nadajnik do sprawdzenia bo gubił zasięg po 30m. Okazało się że nadajnik jest OK tylko odbiornik miał bardzo małą czułość. Nadajnik z innym odbiornikiem działa OK. Z monitorka wybudowałem odbiornik ,dorobiłem gniazdo i z zewnętrznym odbiornikiem wszystko działa. Bez sprawdzenia z innymi antenkami i zestawem nadajnik-odbiornik będzie ciężko ustalić winnego.
pkikul Opublikowano 21 Marca 2018 Autor Opublikowano 21 Marca 2018 A próbowałeś bez tego pigtailu między odbiornikiem a anteną? Spróbój też bez anteny odbiorczej i zobacz kiedy ginie Ci obraz. Na obydwu antenach taka kupa? Jeżeli nadal będziesz miał problem możesz mi wysłać nadajnik - mam Immersion Power Meter i mogę zmierzyć faktyczną moc nadawczą. Pigtail wyleciał zesieg nie wiem na oko z 800 m odleciałem i zasięg był ale wracałem bo bateria słaba Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
japim Opublikowano 21 Marca 2018 Opublikowano 21 Marca 2018 I tak powinno być. Nie wiem gdzie kupowałes ten pigtail ale te z Chin potrafią mieć baaaaaaardzo niska jakość.
pkikul Opublikowano 21 Marca 2018 Autor Opublikowano 21 Marca 2018 I tak powinno być. Nie wiem gdzie kupowałes ten pigtail ale te z Chin potrafią mieć baaaaaaardzo niska jakość.Serdeczne dzięki za pomoc dostałem to w zestawie Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
japim Opublikowano 21 Marca 2018 Opublikowano 21 Marca 2018 Hehe. Moze okazja wynikała z tego ze sprzedający miał takie same problemy co Ty ale nie miał się kogo poradzić.
pkikul Opublikowano 23 Marca 2018 Autor Opublikowano 23 Marca 2018 Hehe. Moze okazja wynikała z tego ze sprzedający miał takie same problemy co Ty ale nie miał się kogo poradzić.W sumie hgw ale ożyło, w niedzielę ustawie bezpiecznik na 1500m i polecę zobaczymy jaki będzie zasięg Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi