czarobest Opublikowano 2 Maja 2018 Opublikowano 2 Maja 2018 Dokładnie tak. Cylinder i tłok muszą się do siebie od nowa dopasować, bo w końcu będą nowe
minestyle11231 Opublikowano 9 Maja 2018 Autor Opublikowano 9 Maja 2018 Wymieniłem dzisiaj tłok i tuleje ale został mi 1 oring i nie mam pojedzie od czego schemat silnika przejrzałem już z 10 razy i nie mogę znaleść miejsca w którym go brakuje poza tym silnik bardzo ciężko się obraca nie chciałem go ciągnąć z szarpanki bo bałem się ze ja urwę
minestyle11231 Opublikowano 9 Maja 2018 Autor Opublikowano 9 Maja 2018 podkładka pod świece? nie to nie ona niestety Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Mam jeszcze 1 pytanie bo autko dostałem z 2 grzałkami i 1 z nich nie jest wykrywana przez szybka ładowarkę jaki jest problem ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
AndrzejC Opublikowano 9 Maja 2018 Opublikowano 9 Maja 2018 Marcelu, jeżeli nie możesz sobie poradzić z tym motorkiem, a widzę ,że nie możesz, to zrób paczkę i przyślij go do mnie. Siedzę aktualnie nad motorkami, więc jeden więcej nie sprawi mi różnicy. Jako, że wyczynowymi Motorkami zajmuję się od lat, więc ten Twój też Ci zrobię tak, że będzie działał i problemy się skończą. Tyle, że części do niego musisz zakupić. Tłok i tuleję i być może korbowód, Jeżeli łożyska są nietypowe to je także musisz kupić. Motorek będzie chodził bo od tego jest. I w końcu młodym trzeba pomagać. Zrobię Ci to oczywiście za darmo. A.C.
japim Opublikowano 10 Maja 2018 Opublikowano 10 Maja 2018 Mam jeszcze 1 pytanie bo autko dostałem z 2 grzałkami i 1 z nich nie jest wykrywana przez szybka ładowarkę jaki jest problem ? Możliwe, że ogniwo w tej grzałce wyzionęło już ducha...
minestyle11231 Opublikowano 10 Maja 2018 Autor Opublikowano 10 Maja 2018 Silnika nie udaje mi się wystartować łapie na jakieś 0.1 sekundy i gaśnie czuje to bo silnik się nagrzewa podczas próby odpalenia oraz tam gdzie znajduje się gaźnik słyszę syk ale tylko jak wał jest wyżłobieniem do góry Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Po zdjęciu świecy silnik ciągnie się szarpanka do pewnego momentu po 2-3 pociagnieciach cos go blokuje i trzeba go mocnej pociągnąć po czym przeskakuje przy czym słuchać odgłos jakby się cos ze sobą zderzalo i znowu po 2-3 pociagnieciach to samo Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Czy taka świeca nadaje się do mojego modelu ? Pamietam ze przed remontem silnika za nic model nie chciał na niej odpalić jest ona praktycznie nowa ani razu nie udało mi się na niej odpalić modelu Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
minestyle11231 Opublikowano 11 Maja 2018 Autor Opublikowano 11 Maja 2018 Mam próbować go odpalić. Z tym problemem czy powinienem go rozkręcić ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
japim Opublikowano 11 Maja 2018 Opublikowano 11 Maja 2018 Świeca się żarzy? http://pfmrc.eu/index.php/topic/73840-asp-12a/?p=706256
minestyle11231 Opublikowano 11 Maja 2018 Autor Opublikowano 11 Maja 2018 Świeca się żarzy? http://pfmrc.eu/index.php/topic/73840-asp-12a/?p=706256 tak Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
minestyle11231 Opublikowano 11 Maja 2018 Autor Opublikowano 11 Maja 2018 Zauważyłem że silnik ma luz na korbowodzie gdzie łączy się z wałem przez co korbowód zachacza czasami o blok silnika i w następstwie silnik się blokuje czy ma ktoś pomysł jak to naprawić ? bo raczej tak być nie powinno
Matijus Opublikowano 11 Maja 2018 Opublikowano 11 Maja 2018 Ostro musiał dostać po du... ten silniczek. Musisz raczej wymienić korbowód bo zatarła się tuleja pewnie na nim. Część 5224. Pokaż zdjęcie tego najlepiej filmik jak to tam wygląda. A najlepiej wyśli ten silniczek do Andrzeja jak Ci proponował będziesz miał pewność że jest zrobiony w 100%.
minestyle11231 Opublikowano 11 Maja 2018 Autor Opublikowano 11 Maja 2018 Ostro musiał dostać po du... ten silniczek. Musisz raczej wymienić korbowód bo zatarła się tuleja pewnie na nim. Część 5224. Pokaż zdjęcie tego najlepiej filmik jak to tam wygląda. A najlepiej wyśli ten silniczek do Andrzeja jak Ci proponował będziesz miał pewność że jest zrobiony w 100%. Właśnie nie wiem bo korbowód wygląda jak nowy bo został już wymieniony przez poprzedniego właściela niedługo przed sprzedażą Jutro się tym zajmę wyślę filmik jak kręcę silnikiem Praktycznie wszystko w środku zostało wymienione oprócz tłoku i tulei.
Grzesiek Opublikowano 12 Maja 2018 Opublikowano 12 Maja 2018 Daj ten silnik komus z doswiadczeniem niech go przejrzy zanim ty go rozwalisz do konca,co i moze juz zrobiłes.
minestyle11231 Opublikowano 12 Maja 2018 Autor Opublikowano 12 Maja 2018 Model udało mi się dzisiaj odpalić silnik i dotszeć go bez żadnego problemu silnik nie chciał zapalić bo źle zamontowałem tłok nawet na paliwie z nitro 5% ma dość siły. Ale jest inny problem mianowicie po dotarciu przejechałem jeszcze 1 bak i podczas tego model zkoziołkował mi 3 razy i coś rozłączyło się w serwie nie mogę sterować w którą stronę jadę słychać jak serwo chodzi ale tak jakby coś nie stykało coś chyba się połamało co to może być ?
japim Opublikowano 12 Maja 2018 Opublikowano 12 Maja 2018 Możliwe ze wykosilo tryby w przekładni. Jezeli wszystko jest wpiete a serwo "tryka" to trzeba rozebrać serwo i wymienić tryby.
minestyle11231 Opublikowano 12 Maja 2018 Autor Opublikowano 12 Maja 2018 Możliwe ze wykosilo tryby w przekładni. Jezeli wszystko jest wpiete a serwo "tryka" to trzeba rozebrać serwo i wymienić tryby. Serwo chodzi tak jak chodziło przedtem ale nie obraca kołami może po prostu coś się wypieło
Rekomendowane odpowiedzi