robintom Opublikowano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 Saito to ładny silnik. Ale muszą być jakieś proporcje- model-silnik. Akurat RWD to nie model 3D. Ale co tam są różne zboczenia i do modeli szybowców zakładają jeta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 Ja dopiero się rozeznaję. W dziale silników benzynowych niezbyt wiele można się dowiedze a zwłaszcza o porównaniach z żarowymi. A wydawało mi się , że 26ccm to najmniejsza benzyna dość dostępna. Są i mniejsze ale podobno masa w porównaniu z mocą wypada niekorzystnie. Fajnie byłoby mieć taki majestatyczny model tani w ekspoloatacji. Darek[/code] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 Ogólnie dostępne są jeszcze np G 23 własnie o nieco mniejszej pojemności. Ale 23 a 26 to już raczej kosmetyczna różnica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 Ogólnie dostępne są jeszcze np G 23 własnie o nieco mniejszej pojemności. Ale 23 a 26 to już raczej kosmetyczna różnica. Mniejsze też można kupić http://www.arthobby.pl/index.php?page=8&prod_id=829 . Fikuśny motorek. Jedynie ta cena :shock: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 Mniejsze też można kupić http://www.arthobby.pl/index.php?page=8&prod_id=829 . Fikuśny motorek. Jedynie ta cena :shock: . phi tylko troszkę od saito 91 4T . :rotfl: :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 12 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 No wiem , że można wszystko teraz kupić ale chodziło mi o zachowanie odrobiny zdrowego rozsądku cenowego przy jednoczesnym jeszcze akceptowalnym dopasowaniu do modelu. Jak silnik ma za dużo mocy to chyba można tak ustawić serwo aby przy maksymalnym wychyleniu drążka gazu przepustnica otwierała się do połowy. :wink: (aby nie odpadły skrzydła jak pisał Tomek) Pozdrawiam - Darek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 12 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 Jaaasneeee a jak by dać wielocylindrowy to można wyłączać poszczególne cylindry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 12 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 taki latający "hemi " :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 12 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 Nazwa HEMI to od kształtu komór spalania a nie możliwości wyłączania cylindrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Mesjasz Opublikowano 12 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 Wyłączanie cylindrów to już w "stalińcu" było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 12 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 Jak silnik ma za dużo mocy to chyba można tak ustawić serwo aby przy maksymalnym wychyleniu drążka gazu przepustnica otwierała się do połowy. (aby nie odpadły skrzydła jak pisał Tomek) Ale to nie do końca prawda. A co ze śmigłem ? Jego maksymalna sprawnosć jest w granicach maksym. obr. silnika, więc przymykając obroty układ silnik smigło chyba traci na swojej sprawności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 12 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 Jaaasneeee a jak by dać wielocylindrowy to można wyłączać poszczególne cylindry Ja tu się zastanawiam a tu sobie żarty ze mnie robią :cry: A co do sprawności zespołu silnik - śmigło to przy wlewaniu benzyny tym bym się nie przejmował. Przecież i tak mówimy o ograniczaniu dużego nadmiaru mocy. Darek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 12 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 Jego maksymalna sprawnosć jest w granicach maksym. obr. silnika, więc przymykając obroty układ silnik smigło chyba traci na swojej sprawności. Ale za to jak fajnie wygląda takie wielkie wolno kręcące się śmigło!!! :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 12 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 Ale za to jak fajnie wygląda takie wielkie wolno kręcące się śmigło!!! zawsze można nie dokręcać nakrętki :mrgreen: też się będzie wolniej kręcić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 12 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 Jak czytam wasze wypowiedzi to aż mnie ciarki przechodzą :crazy: Do tego modelu w zupełności wystarczył by silnik 7,5ccm 2t. Mój instruktor ma Pipera L4H o rozpiętości 2,4m i lata na silniku 10ccm i lata, pamiętajcie to nie akrobat :idea: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 12 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 2 takt do RWD ??? :shock: Brrrr .... teraz to mnie ciarki przeszły, to może jednak w elektryku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 12 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 Tomek Ty udowodniłeś że elektryk może pięknie brzmieć :devil: (mówię o filmiku z Łosiem :wink: ) no to zamiast 7,5ccm 2T można 10-12,5ccm 4T Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 12 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 I to jest bardzo rozsądna propozycja . 61 powinna spokojnie pociągnąć RWD. Co prawda na holownik się nadawać nie będzie ,ale majestatyczne loty zapewnione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 12 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 2 takt do RWD ??? :shock: Brrrr .... teraz to mnie ciarki przeszły,to może jednak w elektryku? I do tego moduł dźwiękowy z symulacją gwiazdy "dziewiątki"- to już by oddaliło groźbę klątwy za profanację :wink: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 Tomek ty tu nie wymyslaj silników modułów i innych pierduł tylko sprawdź jak tam Artex sobie poczyna z tym modelem. Prawda jest taka ,że zamiast dać szansę przez zime pokleić te modele oni czekają na środek lata a chłopaki się napalili jak szczerbaty na suchary . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.