Gość Kamyczek_RC Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Facet jak masz coś to na priv albo na gg 4762885 bo to nie miejsce na żale .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Facet jak masz coś to na priv albo na gg 4762885 bo to nie miejsce na żale .... Wybacz, nie skorzystam - znam lepsze sposoby na marnowanie czasu niz gadac z Toba. EOT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Panowie ..więcej luzu . Jesteście spięci jakbyscie rok byli bez dziewczyn . Ja mogę być podminowany bo mam inwenturę i ponad pół miliona pozycji na magazynie ale wy ?. Magnez/czekolada /kakao/spacer .... to dobre na stresa . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Ja mogę być podminowany bo mam inwenturę i ponad pół miliona pozycji na magazynie . Inwentura dobra na wszystko.. A modelu jak nie było tak nie ma.... a swoję drogą RWD roznieca dość mocne emocje i to niezależnie czy z depronu , sklejki czy z kratownicą z rurek duralowych w kadłubie. :wink: Darek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Co wam nie pasuje ? Jaką widzicie krytykę w stwierdzeniu faktu na temat ceny materiałów i kosztów pracy urządzenia. Witam Jakie to proste. Do lasera mówisz - wytnij mi model- a on już się zapala i wycina, bo wie co ma wyciąć. Taki mądry jest. Czy Ty myślisz, że gotowy zestaw modelu to tylko koszt materiału i pracy lasera ? Ciekawe podejście do tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Jędrek ja nie napisalem że to jedyne ale zakładam ze firma skalkulowala już wkład zwiazany z przygotowaniem formatek w cad, elementów tłoczonych itp . Największą niewiadomą moim zdaniem są obecne skoki walut co za tym idzie ceny materiału jakim jest balsa sklejka, i koszt energi elektrycznej która jak znam życie też podrożeje po nowym roku. Większość materiałów jest kupowana za dolary , euro czy jeny róznice kursu większości walut w stosunku do zlotego dochodzą do 50% dlatego deska balsy kosztowala 4 pln moze kosztowac 6 pln widzisz w tym coś dziwnego że materiał ktory stanowi 50 % ceny gotowego wyrobu drozejąc o 50% może spowodować realny wzrost ceny tego wyrobu o 25% . To czysta matematyka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 A ja w dalszym ciągu nie wiem dlaczego podniecacie się czymś czego jeszcze nie ma,kombinujecie jak koń pod górę ile to będzie kosztowało.Ta cała egzaltacja jest śmieszna.Kamyczka który próbuje nawołyać do zdrowego rosądku ,deprymujecie, że tylko krytykuje.Ciekawe kto pierwszy powie że szarga świętości. Ja w każdym razie tego nie kupuje bo: 1 nie mam sentymentów 2 skończyłem z trenerkami 3 nie chcę makiety którą może posiadać każdy modelarz w RP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 28 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Jak ta cena by nie była , dla tych którym polskie lotnictwo jest oczkiem w głowie , będą mieli podany na tacy model w pół makietowym wydaniu. A dla nie latających trenerkami made in Poland tylko made in China , raczej się nie będzie nadawał. Faktycznie spieranie się o cenę nie ma sensu. Pojawi się modele w sklepach , będzie wiadomo ile trzeba będzie zapłacić. :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 A ja w dalszym ciągu nie wiem dlaczego podniecacie się czymś czego jeszcze nie ma Jano? Jak to nie ma, juz jest, a w kazdym razie za chwile bedzie. Widziales przeciez foty. baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Ja poczekam aż bedzie dostępny w handlu za odpowiednią cenę no i będzie latał to wtedy można dyskutować czy warto czy nie warto, choć nie chciałbym w przyszłym roku na Żarze zobaczyć same RWD wolałbym mieć P11c w takiej skali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 28 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Znaczy się Jano, najpierw nie było RWD, bo mało kto poradził sobie z tą konstrukcją . A teraz nie będzie , żeby nie było że każdy go ma ? A jak by to była "11", to tęsknił byś za rwdedziakiem ? :devil: Myślę, że dyskusja jest cokolwiek chora. :roll: Kto będzie chciał posiadać RWD-9 , to sobie kupi czy to będzie 800 czy 1200zł, A kto będzie szukał trenerka, to sobie kupi chinola za 400-500zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Trzeba było zaznaczyć w temacie że dopuszczalne są tylko pozytywne opinie o tym modelu. Bo nie wiem dlaczego w każdej odpowiedzi na mój post zakrada się aluzja do trenerka,czy mam się wstydzić tego że latam trenerkiem? edit;mój trenerek był wietnamski i kosztował 219zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 1 nie mam sentymentów 2 skończyłem z trenerkami 3 nie chcę makiety którą może posiadać każdy modelarz w RP. Jak na razie to ja nie widzę Jano opinii na temat RWD tylko własną auto-opinię. I nikt nie zaznacza , że na swój temat musisz się pozytywnie wypowiadać... :lol2: Darek Edit - PS ...To w końcu latasz trenerkami czy już z nimi skończyłeś bo się wstydzisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 28 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Co najwyżej o gustach modelarzy. I ewentualnie o kalkulacji ceny Bo opinie o modelu zostały dzięki Tobie Jano jakieś 3 strony wcześniej , a teraz bajdurzymy o :ass: Maryny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 hmmm znałem jedna taką na M co miała całkiem słodką :ass: ..... ale to było Panie za czasów gdy byłem piękny i młody ....a teraz zostało już samo "i" ......... a ja siem bawiem tym waszym licytowaniem .... najwyżej będę musiał dlużej zbierać drobne na zestaw . Nic nikomu niewyliczam czym lata i na jakim sprzęcie bo g mi do tego . Ba powiem nawet że jak ktos kupi sobie e-skaja to ja się cieszę razem z nim a jak se kupi niebieski ekran to tez się cieszę.........jak mu sie pokaże" system error" to tez sie cieszę razem z nim tylko mniej jak śpiewał mój przyjaciel : Nie potrafię skakać , nie potrafie leczyć nie potrafie tańczyć , a cieszę się z malych rzeczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robintom Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Utopia nie podchodź tak krytycznie do siebie. Ja jestem trochę starszy i też twierdzę że kiedyś byłem piękny i młody. A teraz tylko piękny. I żadne "i". Trzeba myśleć pozytywnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 heh ja mam poprostu zdrowy dystans do siebie . Czasem sie wymądrzam ale generalnie staram sie unikac bufonady, latwiej sie żyje i radośniej czeka na Tomaszowe wieści :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 ...ludzie, co tu się robi??? Rówieśnicy tytułowej RWD-ki, psia kapota... :shock: PS Piękny nie byłem nigdy, a młody jestem, bo się czuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robintom Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Taki zlot starych :ass: :ass: :ass: :ass: :ass: :ass: :ass: :ass: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 robintom, widzę żę i dłubanie w pływadełkach nas łączy hehe dzieki temu zwiedziłem kawał świata niepowiem.... czasem warto poszperac po profilach ludzi :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.