Irek M Opublikowano 25 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 No i niestety doczekałem się...model został niemal ukończony. Fotka z etapu nanoszenia znaków państwowych: Cały złożony model zaprezentuję dopiero w niedziele na Aero Show. Fotka z pleneru będzie dużo lepsza niż z pokoju czy klatki schodowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mars_2000 Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 No ja planuję przyjechać i podziwiać Twoje dzieło Irku. Oby tylko pogoda dopisała .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 25 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 Pogody nie gwarantujemy bo jaka jest każdy widzi. Natomiast gwarantujemy, że kazdy uczestnik będzie musiał pofatygować sie do mnie ze swoim nadajnikiem :rotfl: Model będzie zatankowany i przygotowany, tak na wszelki wypadek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 A gdzie się podział Lewis ze skrzydła? :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 26 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 "Luis" jeszcze nie wykonany ale jest w planach. Niestety plastikowego zestawu tak jak moje Spandau ale w skali 1/4 nie produkują, a to co jest to wykonane ze sklejki. Na tym etapie - pierwsze obloty - bałbym się go mocować. Ale jak wszystko będzie OK to w tym miejscu widziałbym raczej... kamerkę :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 Na kiedy planowany oblot ?? :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 26 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 Jak pisałem na niedzielną imprezę będzie stał pełen Voltów i bezPb 98 :jupi: A co z tego wyjdzie to już natura pokaże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 Irek weź ze sobą jakiś płyn do mycia i ściereczki bo jak widać wiele osób będzie się śliniło nad Twoim modelem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 Natomiast gwarantujemy, że kazdy uczestnik będzie musiał pofatygować sie do mnie ze swoim nadajnikiem :rotfl: Noooooo to zobaczymy kto do kogo przyjdzie :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 28 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2009 I po imprezie. Zgodnie z założeniem model nie latał i nie kołował ( może to i lepiej :jupi: ), a prezentował sie tak: Niestety nie było możliwości by odpalić silnika czy pokołować tzn. nie w części konkursowej. Natomiast po jej zakończeniu to już nie bardzo sie chciało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 28 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2009 biedna na samiutki koniec trafiła alem się przeszedł i jak obiecałem ośliniłem :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 28 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2009 Ale nie widzieliśmy się organoleptycznie? ;D Bo raczej nie rozpoznawałem osób , z ktorymi rozmawiałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 28 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2009 trochę w biegu impreza ... na kolejnych forum będzie już miało oficjalne przedstawicielstwo a i może kącik "randkowy" takie hu is hu se zrobimy :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 28 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2009 ...przedstawicielstwo jest już - od kilku lat - tyle czasu przyjmuję i wydaję nadajniki. Wracając do modelu, dwupłat to coś tak niepraktycznego, że brakuje mi porównania :devil: Model składałem i skręcałem ponad godzinę :!: Na szczęście "rozbieranie" trwało znacznie szybciej, ale zwisające linki i tak strasznie przeszkadzają w transporcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 28 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2009 planujemy coś bardziej widocznego dla innych ..wyklaruje się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 29 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 Wczoraj zabrakło takiego widoku: Niestety nastąpiły problemy z tankowaniem i rozruchem - nie uwzględniłem przewodu odpowietrzającego. Gdy to wykonałem - co prawda prowizornie - efekt był taki: ale to dopiero gdy załaduje się film :rotfl: ...no i wspomniany filmik. Test celem sprawdzenia połączeń czy nie rozleca się :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Łoł :shock: Pięknie się prezentuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 5 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 Dziś miał odbyć sie oblot modelu. Niestety początkowo pogoda całkowicie uniemozliwiła zamiar (lało bez przerwy). nie dawałem jednak za wygraną i w końcu wykorzystując chwilę bez opadów postanowiłem przynajmniej pojeżdzić modelem po lotnisku. I całe szczęście, że na tym sie skończyło. Pierwszym wrazeniem było to, iż ster kierunku w ogóle nie działa(brak reakcji na wychylenia), potem było już normalnie czyli z reakcją. probowałem sie rozpędzić i sprawdzić czy model sam sie poderwie - ale bałem się w końcu to mój pierwszy tak duży model i o tak dużym silniku jak dla mnie. I tu można by relację zakończyć ale... Po testach ziemnych okazało się: oczka do ktorych mocowane sa krętliki naciągów rozrywają się, zgubiłem 2 nakrętki mocujące skrzydło górne, obie rozporki skrzydeł wyhaczyły się ze swoich mocowań w skrzydle górnym, gumy amortyzacji porwały sie błyskawicznie(pierścienie cięte z dętki rowerowej po 4 na stronę). Tak więc całe szczęści, że nie rozpędziłem sie na tyle by wystartować. zresztą było to trudne bo nie dało sie utrzymać kierunku - myslę że przez tę zerwaną amortyzację przez co osiadł na jedna stronę. Film będzie gdy sie wgra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 5 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 pierścienie cięte z dętki rowerowej po 4 na stronę). Odwazny jestes... Polegac na detce rowerowej.. Przeciez od niej mniej przewidywalna jest tylko "recepturka"... Wymien to na cos porzadniejszego. baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 5 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 Mnie wydawało się, iż detka rowerowa jest dobrej jakości i mocna dlatego zakładałem właśnie to. Jej zadaniem było tylko przytrzymywanie osi podwozia w max dolnym położeniu więc nawet bez nich ryzyka nie ma - podwozie cały czas działa sprawnie tylko nie ma amortyzacji. nie mogę wkleić teraz fotki bo ładuje sie film. EDIT: I film z kołowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi