Gość slawekmod Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2009 W najbliższą sobotę planuję oblot swojej Katanki 1.4 z silnikiem FS70, zobaczymy jak poleci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 W najbliższą sobotę planuję oblot swojej Katanki 1.4 z silnikiem FS70, zobaczymy jak poleci No najwyższa pora bo Ci ją korniki zjedzą ,moja już lata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zrobiłem już napędy wszystkich sterów, podwozie prawie gotowe.Na sobotę będzie gotowa.Serwa Hyperion które zastosowałem są niesamowicie precyzyjne, również FS 70 da się założyć w miejsce FS61 bez przeróbek domku silnika.Temat tej małej Katanki jest praktycznie zakończony , duża jest na etapie montowania elementów sterowania, folia na skrzydła jest więc w przyszłym tygodniu będę starał się ją okleić i wyszykować do latania.W wolnych chwilach zabrałem się za takie coś http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=15379&start=15 i przyznam że sprawia mi to frajdę większą niż budowa obu Katan. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alansiu123 Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 No i jestem ciekaw czy oblot małej katanki odbył się w planowanym terminie, jeśli tak to czekam na relację trzymając kciuki że się udało i wszystko jest OK!!! :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Nie dało rady wczoraj.Nie miałem czasu ze względów zawodowych na montaż paru drobiazgów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 Dawno się nic nie działo , a że na tą sobotę chcę wreszcie ulotnić Katankę 1.4 zabrałem się do montażu ostatecznego.Przedstawiam moje rozwiązania napędów sterów , może komuś się przyda do czegoś.W międzyczasie sprzedałem ASP FS 61 i moją Katankę będzie napędzał ostatecznie FS70. Katana otrzymała węglowe podwozie, w zasadzie zostało zamocować serwo gazu i zbiornik. Dla porównania obok kadłub Ultimate. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Kłosowski Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 No no, nic tylko pogratulować i życzyć udanych lotów, bez kretów 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 No no, nic tylko pogratulować i życzyć udanych lotów, bez kretów 8) Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 Zastanawiam się czy Sławek to nie robot. :evil: Zobaczcie, nawet luty ma idealne. Sławku jak zwykle podziwiam ,zbieram koparkę z ziemi i dalej podziwiam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 ...jak można było tak spartaczyć!!! :shock: Ja się pytam, jak wygląda ten 379 nit w 62 rzędzie, no jak??? :wink: Tomek ma rację: to wielozadaniowy robot i taśma... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kmiloob Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Witam. Piękny model ;] Jak ostatecznie wyszedł wagowo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Heheeh, przesadzacie trochę koledzy .Dzięki za dobre słowo.Co do wagi modelu do lotu to szału nie będzie, masa startowa 2500g.Doszło 200g bo założyłem większy silnik niż planowałem.Jak toto będzie latało wszyscy dowiemy się w najbliższą sobotę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 9 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2009 Dziś miałem polatać Katanką ale pogoda jest taka jak na załączonym zdjęciu Może popołudniu coś się poprawi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 9 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2009 Sławku zabezpiecz sobie snapy najlepiej ponacicać węzyki paliwowe i nasadzic bo 4 takt troche telepie i róznie bywa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 9 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2009 Sławku zabezpiecz sobie snapy najlepiej ponacicać węzyki paliwowe i nasadzic bo 4 takt troche telepie i róznie bywa Dzięki za radę, tak zrobię.Te snapy są bardzo mocne, chyba nawet są z Great Planes ale lepiej dmuchać na zimne.Podobne miałem w Artexowej Katance i nic się nie działo lecz tam silnik był 5ccm 4T. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 9 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2009 Dziś miałem polatać Katanką ale pogoda jest taka jak na załączonym zdjęciu Eeeee nie jest tak źle, samochody ominiesz, a trochę kałuż chyba nie przeszkadza ;D . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 9 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2009 O dziwo rozpogodziło się troszkę i w tej chwili w Ostrowcu za oknami nawet troszkę słońca. Ulice i chodniki przeschły. Kłauże tylko w cieniu Ja cały czas czekam na sygnał od Sławka żeby wskoczyć w buty i na oblot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 9 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2009 To jesteśmy umówieni na 15.00 Wezmę aparat foto to może jakieś zdjęcia powstaną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz P. Opublikowano 9 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2009 Hej koledzy czyżby znów popsuła się pogoda? To zjawisko meteorologiczne jest nie wybaczalne :evil: przecież miała latać KATANKA!!! :faja: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 9 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2009 Właśnie wróciłem z lotów, myśle że Sławek jak wróci to coś napisze. Pogoda spoko, tylko troche wiało. Będą też fotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.