Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Patryk - przecież napisałem, że trochę tak dla żartu dodałem te skrzydła :D. Ale one bardzo dobrze pasują i gdyby nie wklęsły spód byłoby extra.

Teraz zastanawiam się czy silniki typu dzwonek mocować do wręgi z zestawu czy nowe rozwiązanie mnie czeka. To z zestawu jest dla silników mocowanych za wręgą, a dzwonki mocujemy przed . Cofając całą plastikową obsadę wzrasta kąt mocowania silnika. Z drugiej strony wystające silniki wcale mi nie przeszkadzają.

Próbuję też różne spraye do malowania. Na przykład taka Multi Color firmy Kamaeleon za 7zł z marketu. Zupełnie nie rozpuszcza powierzchni mimo, że nie podano by była również do elaporu czy styropianu. Tyle, że nie kryje idealnie

Opublikowano

Po niezamierzonej przerwie wracam do dokończenia zestawu. Dziś z uwagi na urodzinowe zamieszanie nie zrobię raczej wiele ale wizaż przyjął taki jak na fotce. Spray zwykły marketowy sprawdził się bardzo dobrze.

post-14330-0-99276600-1530697379_thumb.jpg

post-14330-0-55768200-1530697468_thumb.jpg

Opublikowano

Tak, jest Aqua Star. A, skoro Aqua Star to tym bardziej Twin Star w tym samym malowaniu ;). Rozważałem też US Navy ale nie trafiłem na taki granatowy spray.

Opublikowano

Mam nadzieję, że tak jak do tej pory - startowało i latało będzie bardzo świetnie :D. Z tak malutkim modelem na lotnisko nie będę się wybierał. Jak pisałem ma cieszyć oko/oka :D bratanic więc latanie "koło domu" czyli polanki, plaża (raczej poza sezonem) i pola obok mego rancza. To oznacza, że z ręki będzie startował przynajmniej teraz. 

Opublikowano

Fakt, nie sprecyzowałem. Obecnie lotnictwo Japonii też nie musi mieć takich barw jak w czasie II wojny światowej. Ale właśnie o ten okres chodziło mi pisząc o granatowej barwie Navy Blue z okresu II wojny.

Opublikowano

Dziś Gwiazda i to podwójna ;) miała polecieć. Prawie do 3 nad ranem przygotowywałem. Dziś też do prawie 15. Niestety drgania silników były zbyt silne. Mam nadzieję, że to tylko niewyważone śmigła i jutro będzie bujał w obłokach :D.

E D Y T A

Uffff, to tylko śmigła. Na wyważonych silniki tak przyjemnie gwiżdżą, że zastąpić to może sam lot :-) :P

Opublikowano

Wręga silnikowa jest oryginalna czyli aluminiowa kształtka przykręcona do plastikowej wkładki, która to jest przyklejona do bezpośrednio do gondoli silnikowej. Jednak z uwagi na mocowanie silnika przed wręgą zamiast za, musiałem maksymalnie przesunąć pakiet 4s 3000 do tyłu. W komorze pod płatem ledwo mieszczą się regulatory odbiornik i przewody silnikowe. Wyważałem tak jak podaje instrukcja czyli 85mm od krawędzi natarcia skrzydła.

Trochę się zdziwiłem bo model wyszedł mi lżejszy niż podaje instrukcja - 1250g zamiast 1350g i to mimo wypryskania na niego dwóch spray'ów. Jutro, znaczy  już dziś za paręnaście godzin okaże się co i jak ;).

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.