MirekC Opublikowano 26 Lutego Udostępnij Opublikowano 26 Lutego No to czekam na Twoją wersję. Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 26 Lutego Udostępnij Opublikowano 26 Lutego W dniu 21.02.2024 o 15:32, TwinB napisał: To jest model spalinowy Krzysiu nie wie jak spaliny smierdza, wiec i tak tego nie zrozumie ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 27 Lutego Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 14 godzin temu, jarek996 napisał: Krzysiu nie wie jak spaliny smierdza, wiec i tak tego nie zrozumie ? bo uwielbiam zapach spalonego regla o poranku? 1 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MirekC Opublikowano 27 Lutego Udostępnij Opublikowano 27 Lutego Oj tak oj tak, spalony regulator śmierdzi i dobrze się pali szczególnie w 70Amp EDF, nawet śniegiem nie dał się ugasić, jeno kabelki jakieś się ostały, odbiornik zdążyłem wyrwać. No cóż zdarza się nawet w dorosłych samochodach heheheh. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. TwinB Opublikowano 4 Marca Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 4 Marca Dużo pracy z tym zawieszeniem, ale części nie ruchome już mam 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MirekC Opublikowano 5 Marca Udostępnij Opublikowano 5 Marca Ja "Piórkuję", zajefajne, makietowa makieta, jak tak dalej pójdzie to będzie ładniejszy od oryginału. To już się stało z odbudowanymi Spitfir'ami gdzieś na wyspach, oryginały wojenne były robione dość szybko więc i niezbyt perfekcyjne, za to repliki robione setki godzin są o niebo ładniejsze. No cóż samo życie, Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. TwinB Opublikowano 5 Marca Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 5 Marca tak wyglądają zawiasy co będą przynitowane do aluminiowych wahaczy wymagają jeszcze docięcia i doszlifowania, ale w 90% gotowe 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MirekC Opublikowano 5 Marca Udostępnij Opublikowano 5 Marca To jest prawdziwe modelarstwo, co na to zakupowicze gotowych modeli !?. PS. Dlatego mam "reputację "2". ale wisi mi to i coś tam dalej buduję. Pzdr. 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRY3 Opublikowano 5 Marca Udostępnij Opublikowano 5 Marca 8 minut temu, MirekC napisał: To jest prawdziwe modelarstwo, co na to zakupowicze gotowych modeli Na takie modelarstwo, poza wiedzą i umiejętnościami trzeba mieć warsztat ... nie da się tego wykonać na stole w salonie ? . Wielki szacun dla Artura 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 5 Marca Udostępnij Opublikowano 5 Marca 4 godziny temu, KRY3 napisał: Na takie modelarstwo, poza wiedzą i umiejętnościami trzeba mieć warsztat Przede wszystkim na takie modelarstwo trzeba miec CZAS (ze rowniez umiejetnosci, to oczywista sprawa) ? 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MirekC Opublikowano 5 Marca Udostępnij Opublikowano 5 Marca Zgoda takie modelarstwo to jest TOP klasa, ale mniejsze i tańsze BUDOWANIE wbrew przeciwnościom świadczy o prawdziwym zapale a nie tylko o zasobności portfela. Mam już swoje lata i pamiętam czasy kiedy rzeźbiłem skrzydła z deseczki od skrzynki po owocach. Ale co tam było jak było. Właśnie takie modelarstwo nauczyło mnie "ogólnej" techniki i do dzisiaj nie potrzebuję pomocy w różnych naprawach, komputery też ogarniam, A czego nauczą się dzieci po kupowaniu "zabawek". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. TwinB Opublikowano 5 Marca Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 5 Marca Oczywiście czas to najcenniejsze co mamy Ale ile go dziennie możemy zmarnować ?? na rożne głupoty w stylu TV itp trzeba być systematycznym, małymi kroczkami ale codziennie ze względu na cenny czas co tylko mogę podpieram się CNC frezowanie wahacza można to zrobić ręcznie ale czas 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. RobRoy Opublikowano 5 Marca Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 5 Marca 4 godziny temu, MirekC napisał: A czego nauczą się dzieci po kupowaniu "zabawek". A czego nauczą się dzieci które ... nie mają zadań domowych ? Życzę wszystkim tym rodzicom co się z tego cieszą , aby ich rodziny leczył lekarz , który nigdy nie zarył nocy wkuwając anatomię, albo inną chemię, .... mechanik samochodowy który nigdy nie był ciekaw jak działa samochód , tylko słyszał że w tym fachu mnożna dobrze zarobić.... Modelarstwo łączy pasję, umiejętności, możliwości, finanse i czas. Kiedy to wszystko się połączy, powstają piękne modele - jak te powyżej. Jak to się zakończy - zapewne zobaczymy, ale każdy prawdziwy modelarz trzyma kciuki za jak najlepszy efekt. Wielu kolegów z tego forum jest klasą dla samego siebie i może zamieszczać relacje z budowy swoich modeli na każdym zagranicznym forum z podniesionym czołem. 4 godziny temu, MirekC napisał: ale mniejsze i tańsze BUDOWANIE wbrew przeciwnościom świadczy o prawdziwym zapale a nie tylko o zasobności portfela. Dla jednego 1 tys zł może znaczyć więcej niż dla drugiego 60. Nawet składanie modeli na 50 m2 w bloku to dla mnie wyczyn. Dlatego szanuje każdego kto znajduje swoją niszę w modelarstwie. Nawet jak zazdrościmy koledze modelu i chcemy zbudować większy , lepszy , to i tak w efekcie musimy walczyć z samym sobą - własnymi ograniczeniami, możliwościami, niewiedzą, zmęczeniem , brakiem czasu, finansów.... itp. itd Nie jestem fanem zestawów do składania, ale modele Artura chętnie bym złożył. Niestety nie daje się namówić na kopiowanie własnych modeli - a szkoda . Ale za to bardzo chętnie dzieli się swoją wiedzą i chętnie pomaga w wielu problemach modelarskich. Pozdrawiam budowniczego i trzymam kciuki ... 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 6 Marca Udostępnij Opublikowano 6 Marca 10 godzin temu, TwinB napisał: na rożne głupoty w stylu TV itp Akurat TV to odpalam tylko podczas najwazniejszych wyscigow kolarskich, ale na 100% zbyt wiele czasu trace przed komputerem. Najwiecej jednak czasu zajmuja mi moje rowery. Srednio cztery treningi tygodniowo (dwa po 4-5 godzin i dwa 2-2,5 godziny). Z tym jednak nie bede walczyl, a nawet bede sie staral jezdzic WIECEJ (jak sie da) ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregory Opublikowano 6 Marca Udostępnij Opublikowano 6 Marca Piękny Model i super robota podziwiam i gratuluję kunsztu modelarskiego nigdy nieosiągalnego dla mnie ,podwozie to dla mnie jakiś kosmos jak i cała konstrukcja i już się nie mogę doczekać wspólnego lotu naszych Polskich maszyn z tego pięknego okresu Polskiego Lotnictwa ! Trzymam kciuki za ukończenie Lublina !!! i czekam na dalszą relacje !!! Pozdrawiam Arturo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. kesto Opublikowano 3 Maja Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 3 Maja Lublin R-XIII G doczekał się nowego pilota. 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MirekC Opublikowano 3 Maja Udostępnij Opublikowano 3 Maja No znacznie lepiej, spoważniał i dojżał. Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. kesto Opublikowano 5 Września Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 5 Września W zawodach o Puchar Polski Makiet Latających w klasie F4H-P w Kielcach, udało się wylatać II miejsce. 6 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 5 Września Udostępnij Opublikowano 5 Września Krzysiek, gratulacje!!! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MirekC Opublikowano 5 Września Udostępnij Opublikowano 5 Września Krzysztofie naprawdę bardzo fajna wiadomość, no cóż wyglada na to że chyba zbudowałeś "maszynkę"do zdobywania nagród i niech tak zostanie. Pozdrawiam i Gratuluję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi