djmalolat23 Opublikowano 3 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 Witajcie. Ostatnio w oczekiwaniu na drugiego potomka znalazłem kilka chwil i zabrałem się za robotę. Na pierwszy ogień poszły skrzydła. Niestety ale spód trzeba malować na piaskowy kolor. Folia antyk nie zdała egzaminu. Miłego oglądania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmalolat23 Opublikowano 22 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 Witam. W przerwie między zmianą pieluchy a wyjściem na spacer znalazłem kilka chwil aby wymalować skrzydła wielbłądzie. Miłego oglądania. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmalolat23 Opublikowano 12 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2019 Witajcie. Wczoraj dostałem godzinną przepustkę na wyjście do modelarni. Coś zrobiłem. Poniżej foto. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 12 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2019 dawaj, dawaj, Bobrowniki już za miesiąc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 20 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2019 Sorki za ot, ale te skrzydło z tyłu to Puddle Master? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmalolat23 Opublikowano 20 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2019 Niestety ale nie. To wodolot z Czech a nazywa się Cochtanek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmalolat23 Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Witajcie. Znalazłem kilka minut i coś wymodziłe. Kabina miała być oklejona taką samą folią jak kadłub, jednak wizja się zmieniła. Tak chyba lepiej. Ostatnio słabo z czasem stoję. Tacierzyństwo to ciężki kawałek chleba, tymbardziej po 11 latach przerwy. Poniżej kilka fotek. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Modelarz 2123 Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Hej, rozumiem że kabina ma imitować drewno, jeśli tak to fajnie można imitować słoje jakby pomalować to co masz bejcą do drewna, tylko trzeba to zrobić grubszym pędzlem, i wtedy wychodzi fajny efekt drewna, robiłem tak śmigło z apc, i efekt jest zadowalający. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmalolat23 Opublikowano 1 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 Witaj Marcinie. Owszem, to co zrobiłem z kabiną ma imitować wykonanie drewniane. Pomysł z bejcą jest ok tylko nie przy napędzie nitro. Małe drobinki paliwa wydostające się z gaźnika rozpuszczą bejcę. Jeśli chodzi o odwzorowanie słoi to aż tak mocno nie potrzebuję imitować drewna. Pierwotny plan miał być taki, że kabinka wykonana z balsy miała być pomalowana brązową bejcą a później bezbarwnym lakierem samochodowym. Niestety Chinole zastosowały słabej jakości balsę i cały projekt wyglądałby mizernie. Takie wykonanie jest optymalne. P.S. Dziękuję za podsunięcie pomysłu. Pozdrawiam. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmalolat23 Opublikowano 9 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2019 Witajcie. Dziś dostałem trochę wolnego czasu od tacierzyństwa i pogoniłem z robotą. Poniżej kilka zdjęć. Miłego oglądania. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmalolat23 Opublikowano 17 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 Witajcie. Camel rośnie w siłę. Coraz bliżej oblotu. Miłego oglądania. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 17 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 Bardzo ładnie Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 17 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 Coraz bardziej model mi sie podoba... Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmalolat23 Opublikowano 18 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2019 Witam. Po kilku dniach przerwy dotarłem do modelarni. Co prawda na nadmiar czasu nie narzekam ale coś udało mi się wymodzić. Życzę miłego oglądania. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 19 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2019 Odkąd masz mniej czasu coraz dokładniej i lepiej ten model wygląda. Trzymam kciuki za skończonie modelu i udany oblot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmalolat23 Opublikowano 25 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2019 Witajcie. Dziś dostałem godziną przepustkę na wyjście do modelarni. Sterowanie lotkami prawej strony jest już gotowe. Oczywiście jest i element makietowy. Miłego ogłoszenia. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmalolat23 Opublikowano 28 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 Witajcie. Ufffffff. Mój Camel już gotowy do oblotu. Teraz czekam na pogodę. Wczoraj moja żona mnie pocieszyła. Mianowicie stwierdziła, że tem model jest zbyt piękny żeby nim latać i na jej oko poleci tylko raz. zapytałem czy na jej oko uda się nim wylądować?? Padła odpowiedz ,,Pewnie, że nie,, Zastanawiam się czy próbować wystartować czy lepiej niech stoi gdzieś i cieszy oko. Poniżej kilka fotek. Pozdrawiam. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 28 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 Bedzie latał, dwuplaty sa czule na środek ciężkości a tak powinien latac jak trenerek Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 28 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 No to czekamy na film z oblotu... ja niestety stoję z robotą Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Modelarz 2123 Opublikowano 28 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 Właśnie, nie kieruj się tylko tym co dali w instrukcji jeśli chodzi o środek ciężkości, poszukaj w internecie co ludzie piszą, ja tak zrobiłem z moim camelem z h9 i okazało się że na tym co podaje instrukcja się nie da latać i ludzie przesuwali do przodu, dzięki temu mój oblot odbył się spokojnie i bez niespodzianek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi