Henryk S. Opublikowano 11 Grudnia 2008 Opublikowano 11 Grudnia 2008 Kamil taki snap mosiężny wytrzyma 50 kg a jest ich 16szt. 50 kg x16szt= 800kg. Paweł zrób test i wtedy udowodnisz Kamilowi jakie to jest mocne,mój snap mosiężny wytrzymał moją wagę a ważę 96kg.
PAWEL B Opublikowano 11 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 11 Grudnia 2008 Kamil tak jak pisze Pan Henryk zrobiłem testy tego snapa tylko głupio było się przyznać że wieszałem się na snapie bardziej bałem się o gwint w środku ale moją wagę wytrzymał tak samo sprawdzałem lutowanie linek.Kamil okaże się podczas lotów czy wytrzymają ale zaproszenie na oblot modelu masz ,daleko nie masz to podjedziesz .Jutro składam model w całość i wstawię fotki, złoże go z kolegą który pomorze mi jeszcze sprawdzić katy zaklinowania .
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 11 Grudnia 2008 Opublikowano 11 Grudnia 2008 Cieszę się i chętnie przyjadę zobaczyć ten oblot , nie twierdzę że zawsze mam rację z tym co piszę , ale wolę podzielić się swoim spostrzeżeniem nawet jeśli ma być to nie trafiona uwaga. Model jest jeszcze w trakcie budowy i można wyeliminować jakiś feler czy też wadliwy element . Pomyłka jest rzeczą ludzką i nie myli się tylko ten kto nic nie robi ....
PAWEL B Opublikowano 12 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 12 Grudnia 2008 Tak jak obiecałem kilka fotek .
Gość slawekmod Opublikowano 12 Grudnia 2008 Opublikowano 12 Grudnia 2008 Piękne, wspaniała robota.Mnie chyba taki model się nie przytrafi w życiu.
meloow Opublikowano 12 Grudnia 2008 Opublikowano 12 Grudnia 2008 no no modelik prezentuje się pięknie sławku a jak tam twoja chyba katana ?
Gość slawekmod Opublikowano 12 Grudnia 2008 Opublikowano 12 Grudnia 2008 Mała Katana już prawie gotowa, duża już się robi.Ostatnio mam delegacje i nie mam jak robić.A tu jeszcze relacje z budowy takich modeli jak Pawła.Wyrzucę komputer, modele spalę .
modelarzkobi Opublikowano 12 Grudnia 2008 Opublikowano 12 Grudnia 2008 Kurcze aż mi szczena opadła:) Nie wiedziałem że on aż taki duży:) Na żywo bez skrzydeł wydawał się trochę mniejszy. A tu szkok :shock: Gratuluję Paweł roboty!
Bartosz Mesjasz Opublikowano 12 Grudnia 2008 Opublikowano 12 Grudnia 2008 No dopiero teraz widać co to za cudo... :shock: Budujesz go w zastraszającym tempie, podziwiam.
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 12 Grudnia 2008 Opublikowano 12 Grudnia 2008 To jest esencja modelarstwa i ktoś mi może powie że laminatowa Extra czy inna szkarada nawet 3m co wisi na śmigle jest ładniejsza od Tiger-ka .Kawał dobrej roboty na oblot takiego cacka mogę jechać nawet do Wrocka ... Po złożeniu to jest efekt. Teraz wiadro cellonu i cztery prześcieradła na pokrycie
Grzesiek Opublikowano 13 Grudnia 2008 Opublikowano 13 Grudnia 2008 Paweł widze ze dajesz rade naprawde mnie zaskoczyles strasznie tym modelem i taka ladna robota.Troche sie spielismy ale sorki chciałbym byc na oblocie tego cacka. pozdrawiam Grzesiek
fullrespect Opublikowano 13 Grudnia 2008 Opublikowano 13 Grudnia 2008 Paweł - ten model to po prostu fantazja Jak nie powiadomisz mnie o oblocie to chyba ci ***** utnę Super robota - tak dalej
PAWEL B Opublikowano 13 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 13 Grudnia 2008 Dzięki koledzy . Jak będę oblatywał model oczywiście dam znać wszystkim ale to dopiero na wiosnę nie wcześniej .Grzesiek sorki też oczywiście dam Ci znać jak będę oblatywał model. Policzyłem dzisiaj że model budowałem 360 godzin ostrej pracy .
PAWEL B Opublikowano 19 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2008 Po długich namysłach postanowiłem że mój model będzie wyglądał tak. Decyzja już zapadła ale to dopiero w nowym roku . Zdjęcia podesłał mi Leszek za które jeszcze raz dzięki. Wszystkim moim obserwatorom i forumowiczom życzę WESOŁYCH ŚWIĄT I SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU.
Kamil6593 Opublikowano 20 Grudnia 2008 Opublikowano 20 Grudnia 2008 Witaj Pawle.Dawno tu nie pisałem i chciałem powiedzieć że nie spodziewałem się że model będzie tak szybko zrobiony .A czy nie sądzisz że tradycyjny żółty był by także ładny i by było mniej pracy przy ozdabianiu?Oczywiście to tylko moja propozycja. życzę WESOŁYCH ŚWIĄT I SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU Nawzajem Pawle
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 20 Grudnia 2008 Opublikowano 20 Grudnia 2008 Po ilości pracy włożonej w model nie spodziewam się że Paweł wybierze tendencyjne malowanie ze względu na wygode i szybkośc wykonania . Jak sie ma odwagę wybrać taki model wybiera się malowania na miarę pracy włożonej w budowę ... Piekne malowanie szkoda że nie ma jakiegoś podobnego w polskich barwach.
PAWEL B Opublikowano 27 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 27 Grudnia 2008 Witam. Muszę zmienić malowanie mojego modelu na kolor żółty, ponieważ dostałem od Świętego Mikołaja pod choinkę folię ORACOVER ORATEX żółtą imitującą płótno na cały model więc stąd moja zmiana decyzji . Koweral ,nitrocelony i farby zostaną na następny mój model. Bardzo fajnie to wychodzi .
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 27 Grudnia 2008 Opublikowano 27 Grudnia 2008 Pawle powinieneś założyć zabezpieczenie na te sruby rzymskie do tego celu służy otworek na srodkowej części przez którego przewleka się linke której konce przekłada się też przez oczka w wyniku drgań sruby mogą się rozkręcić !!!!
PAWEL B Opublikowano 27 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 27 Grudnia 2008 Okej Kamil zabezpieczę to na pewno ale na razie jeszcze linek nie naciągałem bo tam na linki jeszcze takie blaszki przychodzą i w jednym miejscu prowadnica linek ,których jeszcze nie zrobiłem .
MareX Opublikowano 28 Grudnia 2008 Opublikowano 28 Grudnia 2008 I w ten prosty sposób, dzięki domyślnemu "Aniołkowi" masz szanse zrobić TM w co prawda jeszcze angielskiej rejestracji, ale "garażującego" w Polsce i będącego własnościa polskiego pilota. Miejsce "garażowania": Konstancin, tak dla podpowiedzi.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.