jarek996 Opublikowano 9 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2019 Jurek , po co Ci tyle tych "przelaczniczkow" . Kup taka . Wszystko solidne , pierwsze luzy po 20 latach latania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 9 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2019 zbocze jest takie nudne ze czasami trzeba się napstrykać żeby było zabawniej A cześć służy tylko do testów nowych pomysłów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 9 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2019 zbocze jest takie nudne ze czasami trzeba się napstrykać żeby było zabawniej A cześć służy tylko do testów nowych pomysłów Jak Ci na zboczu nudno, to zapisz się do nas do FSRów... Tu nuda i brak adrenalinki w dobrym wyścigu na pewno nikomu nie zagrozi. Zapraszam i jakby co to pomóc mogę w końcu daleko do siebie nie mamy i czas się w końcu poznać. A.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 9 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2019 Sie kiedyś poznaliśmy wstępnie na lotnisku AWr Szukałeś basenu No wiesz - modelarnie mam z Ryśkiem, albo Rysiek ze mną, to do FSR jakby niedaleko Jednak przypuszczam, że pływając łódką też bym pstrykał. Mam modelarskie ADHD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 9 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2019 Pamiętam...Ale też jakbyś ze mną miał modelarnię albo ja z Tobą to już dawno byś rzucił w diabły te letadełka i zajął się porządnym sportem technicznym jakim są FSRy ;-)) Gościu nie ma daru przekonywania... Napstrykał byś się do bólu... Gaz, klapy, jak się uprzesz to i rura, i parę innych pstrykań. Przycisków by Ci w radiu zabrakło. Tak czy inaczej zapraszam. Wracając do radia to od razu w każde moje modyfikuję jak na zdjęciu. Tu przycisk gazu. Bardzo dawno już doszedłem do tego, że zmniejszając gaz przed zakrętem za pomocą tego przycisku robi się to o wiele bardziej precyzyjnie niż drążkiem i znika niebezpieczeństwo zgaszenia silnika. Tak samo robię z klapką ( cokolwiek by to nie znaczyło...) no i gimbal się ni zużywa od ciągłego michlania. Warunek jest jeden. Zasadniczy: wyłącznik MUSI być najwyższej jakości. Trudno o takie, ale są do kupienia jak się poszuka. I tak jak pisałem: programowanie radia do naszych łódek wcale nie jest takie proste jakby się niektórym kolegom wydawało. A.C. p.s. ADHD modelarskie to każdy u nas ma a ja chyba największe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 9 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2019 a bo w zakręcie różne rzeczy można robić. W zawodniczym lataniu i walce o ułamki sekund, wszyscy różne patenciki stosujemy. Tu Andreas walczący o MS. Zobacz jak mu paluszek dyga: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 9 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2019 Achtung, achtung!!! To jacyś kosmici są.. A ten drugi za nim identyczny... Kosmici jak nic No i to trzymanie drążków... Tak drążki trzymają tylko kosmici. Ale to pozytywna wiadomość jest. Graupner wyszedł poza nasz świat i zyskał uznanie wśród kosmitów... Normalny zawodnik ZIEMIANIN modelem steruje zasadniczo kciukami i nie ma inaczej.... A.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 9 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2019 A zwróciłeś uwagę na ten skromny modelarki pulpit? Skromy nie znaczy, że nie elegancki w swej prostocie i funkjonalności. Czysty Bauhaus. Dlatego nie kciuk a wskazujący działa tu pierwsze skrzypce, znaczy drązki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 9 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2019 Ten drugi z tylu to brat. Miszcz F3B F3K f3f. Ot rodzinka. Martin miał jeszcze ciekawsze modyfikacje w swoim mx20. Miszczom każdy pulpicik wystarczy. Nawet carbonowy nie musi być. A paluszki są lepsze niż kciuki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 9 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2019 Przepraszam ,ze zapytam... A ten pulpicik jaki by on nie był, to po co? I nie paluszki tylko kciuki. Bo jak chce się szybko i precyzyjnie to paluszkami się nie da . I, żeby nie było, że się mądrzę to nadmieniam, że pierwszym moim radiem był PIŁOT 2. Rok 1972. A.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek Opublikowano 10 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2019 Graupner w Japonii chyba nie jest mile widziany W lipcu 2018 odbyly sie WM F5B w Japonii.Ekipa z Niemiec nie pojechala,ich nadajniki nie zostaly dopuszczone, poniewaz Mc-32 hott nie ma na ich rynku . Okazalo sie tez, ze uzyskanie pozwolenia to nie takie proste w Japonii, dlatego te zawody sobie odpuscili. Wszystkie medale polecialy do europy,Japonczycy nic nie zdobyli.http://rc-network.de/forum/showthread.php/693686-F5-WM-in-Japan-Takikawa-(21-25-7-2018) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 10 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2019 Przepraszam ,ze zapytam... A ten pulpicik jaki by on nie był, to po co? I nie paluszki tylko kciuki. Bo jak chce się szybko i precyzyjnie to paluszkami się nie da . I, żeby nie było, że się mądrzę to nadmieniam, że pierwszym moim radiem był PIŁOT 2. Rok 1972. A.C. pulpecik żeby radyjko fajnie na brzuszku leżało i żeby mozna było precyzyjnie sterować...paluszkami. A co paluszków i kciuków - z kolegą nam wyszło że zeby modele szybowczyków latały podobnie precyzyjnie to w obu przypadkach muszą być całkiem inaczej oprogramowane I wtedy jest git. To do Japonii jeździmy na sake. Aby polatać to na Tajwan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek Opublikowano 10 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2019 Cieplego alkoholu nie pijam,a na zlosc Japonczykom kupilem wlasnie Mz-32 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek-a Opublikowano 10 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2019 Graupner w Japonii chyba nie jest mile widziany W lipcu 2018 odbyly sie WM F5B w Japonii.Ekipa z Niemiec nie pojechala,ich nadajniki nie zostaly dopuszczone, poniewaz Mc-32 hott nie ma na ich rynku . Okazalo sie tez, ze uzyskanie pozwolenia to nie takie proste w Japonii, dlatego te zawody sobie odpuscili. Wszystkie medale polecialy do europy,Japonczycy nic nie zdobyli.http://rc-network.de/forum/showthread.php/693686-F5-WM-in-Japan-Takikawa-(21-25-7-2018) Slyszalem, ze Niemcy dostali propozycje wypozyczenia Futab od organizatora ale sie wypieli... Takich kwiatkow z brakiem homologacji bylo wiecej w Japonii. Np: Jeti serii DS mialo a juz DC nie chociaz, to to samo w sensie linku i wiekszosc zawodnikow lata wlasnie na DC. Polacy i Czesi tez prawdopodobie nie pojechali z tego powodu. Jedynie aktualny mistrz swiata Gerben van Berkum kupil specjanie na te zawody DS i mu sie oplacalo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 21 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 Stabilność takiego rozwiązania jest nieporównywalna z nadajnikiem zawieszonym na smyczy. Jak latałem na zboczu z mx20 tez miałem pulpit. Jak dlg to najajnik w ręce. Dlatego nie wszyscy chcą pulpit. Do tego w jeżu przełączniki są w bardziej ergonomicznych miejscach niż na pulpicie (dla niektórych lataczy jest to istotne). Jak i różnica w wadze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 3 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 No i kolejny pstryczek zużyłem Chyba zacznę je regenerować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek Opublikowano 3 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 No i kolejny pstryczek zużyłem Chyba zacznę je regenerować Nastepca Mc-32 ma byc jeszcze przed sezonem 2019 gotowy,tak twiedzi Graupner Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 3 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 No zobaczymy jak będzie wyglądał (co za regulatorki będą ) U mnie już sezon sie zaczął. Więc jak będę wymieniał to pewnie dopiero we wrześniu/październiku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi