Skocz do zawartości

Serwa do DLG/F3K

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

jakie serwa w cenie do 120pln, wadze do 12g, grubości do 9mm i sile od 1kg wzwyż dobrze powracają do neutrum? Nie mogą też być zbyt wysokie aby zmieściły się do kadłuba i mogły napędzać stery kierunku i wysokości. Potrzebuję nabyć a nie mam aktualnego rozeznania.

HS45HB byłoby ok ale często nie powraca do neutrum. Trzeba trącić drążek aparatury aby wróciło.

Hyperion DS09 AMD mam i są ok, ale za wysokie i nie mieszczą się do kadłuba

Dymond D47 ew. mógłby być ale jeżeli znalazło by się coś tańszego lub mocniejszego w tej cenie...

ROBBE FS 177 BB MG HV DIGITAL SERVO - namierzyłem je w Lindinger.at  ale nie mam z nim żadnych doświadczeń. Jeżeli jest ok to pozostaje je ściągnąć.

Blue Bird BMS-101AMG - nie mam żadnych doświadczeń z tym serwerm. Są dostępne w Hyperflight, więc dochodzi koszt przesyłki z UK

inne?

Opublikowano

np. Graupner DES 427 BB 9mm, 9g w cenie 26,24 CHF.

Technische Daten

Stellmoment 4,8V ca. [Ncm]: 19 Ncm

Breite [mm]: 9 mm

Stellzeit 4,8V ca. [sek / 40°]: 0,13 Sek/40°

Haltemoment 6,0V ca. [Ncm]: 36 Ncm

Stromaufnahme max. bei 4,8V ca.: 450 mA

Höhe [mm]: 29 mm

Stellzeit 6,0V ca. [sek / 40°]: 0,1 Sek/40°

Gewicht [g]: 9 g

Drehbereich mit Trimmung ca.: 2 x 45 °

Leerstromaufnahme ca. [mA]: 5 mA

Stellmoment 6,0V ca. [Ncm]: 22 Ncm

Länge [mm]: 23 mm

Stromaufnahme max. bei 6,0V ca.: 510 mA

Abmessungen [LxBxH in mm]: 23 x 9 x 29 mm

Haltemoment 4,8V ca. [Ncm]: 34 Ncm

Lagerung: 2 Kugellager

Ersatzgetriebe: 7910.2

Getriebe: Carbonit

Betriebsspannung [V]: 4,8 ... 6,0 V

Neutralimpuls: 1,5 ms

Max. Ansteuerfrequenz [ms / Hz]: 3,0 / 333 ms / Hz

Brushless: Nein

High-Voltage: Nein

Servo-Art: digital

Servo-Serie: DES Servo

Opublikowano

Do napędów ogona w rzutkach od lat używam JR DS188 (inne oznaczenie DS318), lub KST X08 v5. Z jednych i drugich jestem bardzo zadowolony, mogę je z czystym sumieniem polecić, ale tylko serwo JR'a ma cenę zbliżoną do podanej przez Ciebie granicy.

Opublikowano

Dziękuję Wam,

Graupner DES 427 BB jest za duży

JRa nikt nie ma na stanie, przynajmniej w kilkunastu sklepach internetowych (UK, FR, IT, DE, CZ)

Jak nie znajdę to może spróbuję ściągnąć wspomniane przeze mnie ROBBE FS 177 BB MG HV

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Piotrze może BlueBird. Widziałem u producenta F3K że je z powodzeniem stosował w swoich zawodniczych modelach.

Myślę że tu na pewno coś dobierzesz. Robbe mocno obniżyło poziom. Kolega stosował i Graupnery i właśnie Robbe (może nie ten typ) i serwa się paliły. Być może miał pecha ale model potłukł dość mocno.

https://www.hyperflight.co.uk/products.asp?cat=Servos&subcat=Blue+Bird+Servos

Opublikowano

Przy dlg ta różnica jest już spora. Poza tym BB są mocniejsze. Testy tych serw zaczynałem sceptycznie ale teraz jakoś nie wyobrażam sobie powrotu do KST.

Opublikowano

Byłem, pytałem odnośnie serw BB i opinia się potwierdziła. Są polecane i tak jak Rafał napisał cena/jakość obecnie przewyższają KST.

Tyle że Piotr prawdopodobnie szuka budżetowych serw a nie za 42Euro

• 1 rok później...
  • 4 miesiące temu...
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

A jakich szukasz? Czy tanich, czy dobrze centrujących, czy mocnych, czy lekkich? Na wszystkich serwach o wadze 6-9gram i mocy trzymania od 1kg jakoś polatasz. Na jednych lepiej na drugich gorzej i ostrożniej. Parę lat temu latałem na Hitec HS45HB i też były fajne a kosztowały wtedy po 68pln.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.