Lucjan Opublikowano 5 Maja 2019 Opublikowano 5 Maja 2019 Witam wodniaków! Poczułem się trochę zmęczony budową samolotów więc w ramach zresetowania się i spełnienia pomysłu z młodych lat zbudowałem SCHNELLBOT S-100. Model jest w skali 1:35 . Długośc 100 cm.
Francka Opublikowano 5 Maja 2019 Opublikowano 5 Maja 2019 No to mnie zaskoczyło , chyba za rok do Rudy Śląskiej na zawody . https://rudaslaska.com.pl/i,modelarze-z-polski-czech-rosji-i-ukrainy-pochwalili-sie-swoimi-wodnymi-perelkami,100,1375605.html Janek się ucieszy
ostry_gl Opublikowano 5 Maja 2019 Opublikowano 5 Maja 2019 Zapraszamy do Rudy Śląskiej super model wyszedł. Pozdrawiam, Łukasz.
Lucjan Opublikowano 6 Maja 2019 Autor Opublikowano 6 Maja 2019 Zapraszamy do Rudy Śląskiej super model wyszedł. Pozdrawiam, Łukasz. No to mnie zaskoczyło , chyba za rok do Rudy Śląskiej na zawody . https://rudaslaska.com.pl/i,modelarze-z-polski-czech-rosji-i-ukrainy-pochwalili-sie-swoimi-wodnymi-perelkami,100,1375605.html Janek się ucieszy Koledzy ! - miło mi. Najpierw sprawdzę jak to pływa , potem trening i może odważę się wystartować w zawodach. Pozdrawiam wszystkich wodniaków.
Lucjan Opublikowano 7 Maja 2019 Autor Opublikowano 7 Maja 2019 Ladny jest i ladnie zbudowany! Ale chyba wypadaloby tez dodac, ze to model plastikowy z zestawu firmy Italeri, co naturalnie w zaden sposob nie umniejsza jakosci jego wykonania, lecz ma stanowic jedynie informacje dla innych, ewentualnie zainteresowanych budowa podobnego. Brawa dla Ciebie ! Czekałem na kogoś kto odgadnie tę zagadkę .
tomeknowak Opublikowano 7 Maja 2019 Opublikowano 7 Maja 2019 Super model. Myślałem ze tylko samoloty mnie wciagneły.. Wielki szacunek bo to na bank masa pracy
fordson Opublikowano 7 Maja 2019 Opublikowano 7 Maja 2019 Ladny jest i ladnie zbudowany! Ale chyba wypadaloby tez dodac, ze to model plastikowy z zestawu firmy Italeri, co naturalnie w zaden sposob nie umniejsza jakosci jego wykonania, lecz ma stanowic jedynie informacje dla innych, ewentualnie zainteresowanych budowa podobnego. Bardzo ładnie to napisałeś .
Lucjan Opublikowano 19 Maja 2019 Autor Opublikowano 19 Maja 2019 Dzisiaj u nas o 13 godzinie była piękna pogoda , więc wybrałem się na pobliski staw na próbne pływanie . Przy tym napędzie model pięknie pływa , zarówno na małym gazie a na dużym bardzo szybko z wysoko uniesionym dziobem. Rozważam powiększenie sterów aby można było robić ciasne zakręty. Na razie zdjęcia a wkrótce film z pływania . 1
JOKER 2 Opublikowano 19 Maja 2019 Opublikowano 19 Maja 2019 Model piękny , tylko dlaczego flaga hitlerowska . Te jednostki pływały pod banderą Anglii Stanów czy też Holandii . Oraz całą wojnę pod Szwecką . Ładniej na pewno będzie wyglądać . Pozdrowienia Joker
JADAR62 Opublikowano 19 Maja 2019 Opublikowano 19 Maja 2019 To model gotowy, więc i żołnierze mają mundury niemieckie. Wykonanie pierwsza klasa, gratulacje.
Lucjan Opublikowano 20 Maja 2019 Autor Opublikowano 20 Maja 2019 Model piękny , tylko dlaczego flaga hitlerowska . Te jednostki pływały pod banderą Anglii Stanów czy też Holandii . Oraz całą wojnę pod Szwecką . Ładniej na pewno będzie wyglądać . Pozdrowienia Joker To model gotowy, więc i żołnierze mają mundury niemieckie. Wykonanie pierwsza klasa, gratulacje. Witam Kolegów ! Dziękuję za opinie o modelu , miło mi bardzo.
kaszalu Opublikowano 20 Maja 2019 Opublikowano 20 Maja 2019 (edytowane) ....Rozważam powiększenie sterów aby można było robić ciasne zakręty. Z powiększaniem sterów trzeba uważać - koledze na zakręcie z dużą prędkością kuter rakietowy kozła fiknął .... Model piękny, gratulacje ! Edytowane 20 Maja 2019 przez kaszalu
Lucjan Opublikowano 20 Maja 2019 Autor Opublikowano 20 Maja 2019 Dzięki Kolego Andrzeju za cenne uwagi i miłe mi słowa uznania. Co byś mi radził aby zwiększyć manewrowość modelu ? ....Rozważam powiększenie sterów aby można było robić ciasne zakręty. Z powiększaniem sterów trzeba uważać - koledze na zakręcie z dużą prędkością kuter rakietowy kozła fiknął .... Model piękny, gratulacje !
kaczma2 Opublikowano 20 Maja 2019 Opublikowano 20 Maja 2019 Śmiało można zwiększyć stery. Zresztą poczekajmy na film.
Jarek1925 Opublikowano 20 Maja 2019 Opublikowano 20 Maja 2019 Jakie dokładnie tam jest wyposażenie? Chodzi mi o elektrykę.
Lucjan Opublikowano 21 Maja 2019 Autor Opublikowano 21 Maja 2019 Jakie dokładnie tam jest wyposażenie? Chodzi mi o elektrykę. Model napędza silnik SEAKING 2848 10T SLV1 , regulator dwukierunkowy BOAT 50A Flymonster , pakiet 3s Lipo.
kaszalu Opublikowano 21 Maja 2019 Opublikowano 21 Maja 2019 Przed zmianami wielkości powierzchni sterowych warto by najpierw zobaczyć film z pływania i reakcje modelu na wychylenia steru przy różnych prędkościach modelu i kątach wychylenia steru ! W każdym razie ja bym spróbował wydłużyć trochę te dwa boczne stery aby nie zakłócać za dużo sylwetki modelu i wtedy bym spróbował... A faktycznie tak kiepsko zakręca na oryginalnych sterach ?
Jarek1925 Opublikowano 21 Maja 2019 Opublikowano 21 Maja 2019 Luscjan dziękuję za informację. Kaszalu przepraszam że tak się dopytuję izbaczam z wątku ale co to za model który pokazałeś na zdjęciu?
kaszalu Opublikowano 21 Maja 2019 Opublikowano 21 Maja 2019 To są właśnie stery i śruby napędowe modelu SCHNELLBOTA S-100, podobnego do modelu wykonanego przez kol. Lucjana ( tak przynajmniej wynikało z opisu Italieri..) ! Może wykonawca modelu wstawi fotkę sterów i śrub ze swojego modelu ?
Rekomendowane odpowiedzi