tytan12 Opublikowano 29 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2019 ,Kraków,koło Balic, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m o d e l e r Opublikowano 29 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2019 to napewno "spiseg" chemitrials???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a74BACK Opublikowano 29 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2019 UFO ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 29 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2019 Dzisiaj tam miałem jechać, ale w takim razie rezygnuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac Opublikowano 29 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2019 Mnie zastanawia czy i w jakim stopniu spaliny silników samolotów pasażerskich i innych tego typu zanieczyszczają środowisko ? Orientuje się ktoś? edit już coś tam znalazłem na szybko https://www.green-projects.pl/latanie-samolotem-wplyw-na-srodowisko/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 29 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2019 UFO ? No,wolał bym UFO,a nie takie zaśmiecanie nieba . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjk11 Opublikowano 29 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2019 No,wolał bym UFO,a nie takie zaśmiecanie nieba . Ja też. Oswiecim, dolot na Balice. Dzisiaj juz chyba z 60. Na niebo nie da sie patrzyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz D. Opublikowano 29 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2019 A u mnie (węzeł lotniczy nad Polską hehehe) "jeżdżą" dwuśladowo jak sankami. Wrzucę fotkę wkrótce. Nie mam zdania na ten temat, ale "contrails" zanikają w miarę szybko a te ślady trwają i trwają i rozwiewają się na zastanawiająco dużą szerokość i długość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 29 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2019 Mnie zastanawia czy i w jakim stopniu spaliny silników samolotów pasażerskich i innych tego typu zanieczyszczają środowisko ? Orientuje się ktoś? edit już coś tam znalazłem na szybko https://www.green-projects.pl/latanie-samolotem-wplyw-na-srodowisko/ Na pewno mniej niż pierdy krów i to nie żart Przejrzałem tą stronę i zadam pytanie bo mnie zainteresowały te drewniane sztućce jednorazowe. Co jest bardziej eko? plastikowe sztućce, które rozkładają się 200 lat czy drewniane, dla których wycina się lasy? Elektryczne samochody są teraz na topie jako te "eko", ale mało kto wie, skąd i jak wydobywa się lit w Boliwii 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 30 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 Drzewo do wycinki w zależności od gatunku i środowiska rośnie około 100 lat. Tak więc 2 x rozkład plastikowego widelca =~~ dwa okresy produkcyjne drzewa. A pod drzewem bywają grzyby jadalne a na plastiku tylko rak. Wybór należy do nas . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac Opublikowano 30 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 Jeżeli chodzi o tzw. "pierdy krów" to nie do końca chodzi tylko o nie. Ale nie o to pytałem. https://naukaoklimacie.pl/fakty-i-mity/mit-krowy-emituja-wiecej-gazow-cieplarnianych-niz-transport-117 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BB Opublikowano 4 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2019 Witam, Dla wszystkich których dziwią (nietypowe kondensacyjne?) smugi na niebie, a także dla tych których śmieszy zwracanie na nie uwagi, mam link do patentu zamieszczonego na oficjalnej stronie United States Patent and TradeMark Office. Oczywiście zgłoszenie patentu nie świadczy o jego realizacji. Nieoficjalnie czytałem że jest jednak po cichu realizowany od 1995 roku pod kryptonimem The Shield. http://patft.uspto.gov/netacgi/nph-Parser?Sect1=PTO1&Sect2=HITOFF&d=PALL&p=1&u=%2Fnetahtml%2FPTO%2Fsrchnum.htm&r=1&f=G&l=50&s1=5003186.PN.&OS=PN/5003186&RS=PN/5003186 Godna uwagi jest ta proponowana metoda : The greenhouse gases are typically in the earth's stratosphere at an altitude ofseven to thirteen kilometers. This suggests that the particle seeding should bedone at an altitude on the order of 10 kilometers. The particles may be seededby dispersal from seeding aircraft; one exemplary technique may be via the jetfuel as suggested by prior work regarding the metallic particles. Once the tinyparticles have been dispersed into the atmosphere, the particles may remain insuspension for up to one year Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi