karambolis8 Opublikowano 30 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 Hej. Wyczytałem, że na zawodach w Rudzie Śląskiej był wypadek. Modelarz ma poparzone ręce w wyniku wybuchu akumlatora. Czy ktoś wie, co się dokładnie stało? Interesuje mnie to tylko i wyłącznie ze względu na bezpieczeństwo obsługi pakietów. Pozdrawiam, Adam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 30 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 Słyszałem o tym zdarzeniu . Wiem tylko tyle , że był to pakiet Redox , który przy takich obciążeniach i temperaturze otoczenia jaka panowała na zawodach wybuchł . Stało się to podobno jak model wypadł z toru i mógł się uszkodzić . Nie jest to wina zawodnika , a raczej jakości stosowanych pakietów . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanisław z Gdańska Opublikowano 30 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 W lipcu 2015, mojemu koledze Mirkowi B. zdetonowały, podczas pierwszego ładowania, nowe lipole Redox. Dołączam fotki z reklamacji i po przeczytaniu podobnych informacji na Forum zdecydowanie odradzam zakup LiPoli REDOX. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpazo Opublikowano 30 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 Witaj Stanisław ja proponuje wszystkie wyroby redoxa omijać szerokim łukiem. Pozdrawiam Władek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 30 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 Generalnie REDOKS to syf jakich mało i sporo było już napisane o tych gównianych pakietach.Nie polecam również... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zipp Opublikowano 30 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 Stało się to podobno jak model wypadł z toru i mógł się uszkodzić . Nie jest to wina zawodnika , a raczej jakości stosowanych pakietów . hmm, jak dla mnie bardzo dyskusyjna teza. Skoro pakiet mógł zostać uszkodzony mechanicznie to jaka tu wina tej czy innej firmy produkującej/markującej pakiety? Niby te markowe po uszkodzeniu się nie zapalą? Na prawdę mają na to gwarancję? Doświadczalnie stwierdziłem, że dwa niebieski pakiety Turnigy które uszkodziłem kiedyś mechanicznie w wyniku porządnego kreta nie zapaliły się. Czy to oznacza, że niebieskie Turnigy mają gwarancje niezniszczalności? Trochę powagi, koledzy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 1 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2019 Zawsze będą lepsze czy gorsze wyroby, ale Prawo Murphy'ego działa w każdym przypadku.... Fakt, że wysoka temperatura otoczenia (nie wiemy jak była w przypadku opisanym przez kolegę Piotra, może też by było inaczej) + duży prąd mogły zrobić swoje.... Wszak w takich warunkach nawet silniki samochodowe potrafią się przegrzać.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 1 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2019 moje spaliniaki nie wybuchaja bez względu na temperaturę otoczenia jak i "prąd przyładowania" .........................Nie lubię samolotów na "bateryjkę"...............nawet teraz przerabiam "piankolota " na spalinę 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabolo Opublikowano 1 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2019 d9Jacek wyszedłes juz z piaskownicy czy spierasz sie jeszcze ktory ma "lepszego" ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 1 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2019 d9Jacek wyszedłes juz z piaskownicy czy spierasz sie jeszcze ktory ma "lepszego" ? przeczytaj mój post ze zrozumieniem ..... nie ścigam się ani nie spieram który ma "lepszego ", "ładniejszego " czy tez "większego" ...to nie ten poziom dyskusji...... po prostu stwierdzam fakt... i tyle lub aż tyle.... a wniosek z tego wydarzenia nasuwa się jeden.... no ale co tam ja dalej siedzę w "paskownicy " i buduję swoje klasyczne , " niepoważne modeliki" 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 1 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2019 Matko jedyna, strasznie się ludzie ostatnio jakieś zaczepne porobili, zero dystansu do siebie i innych, niedługo nic powiedzieć nie będzie można, nawet żartem.. Wyluzujcie trochę... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 1 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2019 Matko jedyna, strasznie się ludzie ostatnio jakieś zaczepne porobili, zero dystansu do siebie i innych, niedługo nic powiedzieć nie będzie można.. Wyluzujcie trochę... Romanie, te upały zle wpływaja i na akumulatory i na ludzi..............po prostu część z nich wybucha ...potrzebne trochę lodu lub zimnej wody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 1 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2019 A co do ładowania.... to kolejny dowód na to by ładować w metalowym pojemniku lub spectorbie... Ja nawet trzymam swoje w takim... Romanie, te upały zle wpływaja i na akumulatory i na ludzi..............po prostu część z nich wybucha ...potrzebne trochę lodu lub zimnej wody Jakoś trzeba sobie radzić... :D ...chociaż niektórych "schładzaczy" bym w taki upał nie polecał... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 1 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2019 A co do ładowania.... to kolejny dowód na to by ładować w metalowym pojemniku lub spectorbie... Ja nawet trzymam swoje w takim... Jakoś trzeba sobie radzić... :D ...chociaż niektórych "schładzaczy" bym w taki upał nie polecał... nnnnooooooooooooooooooooo.... tu "wybuch" murowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 1 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2019 ... i w dodatku zmienia rzeczywistość... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi