BRoman Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 To samo miałem na myśli,tylko bym otwór nagwintował powiedzmy M6,i siła razy gwałt .Potrzebna będzie śruba i młotek. Mówisz gwintowanie ołowiu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a74BACK Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Jednym słowem trzeba napier... .-) Można laminat delikatnie "opukać" z zewnątrz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Mówisz gwintowanie ołowiu ? E,tam da się,nie chodzi o sam gwint,tylko o opór,można to wtedy skleić klejem do gwintów,albo cyjankiem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciosku Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Co raz bardziej skłaniam się ku temu aby odciąć nosek i od tej strony powoli nawiercać ołów, ale jeszcze spróbuję frezem na proxxonie od środka. We wtorek ma przyjść silnik z całą elektroniką więc jak nie uda się od środka to odcinam. To nawet było by o wiele bardziej sensowne rozwiązanie bo i łatwiej będzie wręgę silnika ustawić i wkleić. A przykleić nosek to już najmniejszy problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a74BACK Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Zanim odetniesz spróbuj z otworem i prętem. To najszybszy spisób i bezinwazyjny, bo sam otwór i tak bedziesz musiał zrobić na wał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symon5 Opublikowano 2 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2019 Opalarką podgrzewać ołów od środka ,klej puści i wyciągnąć.do opalarki można użyć dyszy redukcyjnej i jeśli jest za krótka przydłużyć jakąś metalową rurką .Można także użyć lutownicy elektrycznej np 100-150W .Wielokrotnie musiałem wyklejać wlaminowane elementy do kadłuba FSR i nie stanowiło to żadnego problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciosku Opublikowano 9 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2019 Witam, jednak klamka zapadła, tniemy. Linia cięcia wstępnie przygotowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dimmus Opublikowano 9 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2019 Tak jak A74BACk napisał, zrob dziurkę z przodu i czujnikiem kinetycznym potraktuj. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciosku Opublikowano 9 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2019 Ten kloc jest tak zalany w żywicy że ciężko go będzie wybić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Lis Opublikowano 9 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2019 Jak by co to mam świeże nówki dopiero co wyskoczyły z formy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciosku Opublikowano 9 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2019 I po cięciu teraz jeszcze tylko odciąć ołów piłką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dimmus Opublikowano 9 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2019 Jak by co to mam świeże nówki dopiero co wyskoczyły z formy .Pocieszyciel . Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciosku Opublikowano 10 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2019 I tak to wygląda po wyjściu prawie 0.6kg ołowiu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 10 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2019 Uporałeś się teraz przed przyklejeniem dorób wręgę silnikową i wklej ,później doklej nosek będziesz miał lepszy dostęp do wręgi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2019 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 18 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2019 zrób dwie wręgi, dopiłuj do noska i kadłuba a potem jak w modelach kartonowych .....silnik i tak chcesz miec na długim wałku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi