Irek M Opublikowano 4 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2019 Ok. godziny 13.00 odebrałem przesyłkę na poczcie. Z ręki do ręki, żadnych dodatkowych opłat. 27.VIII nadana, a odebrana 4.IX więc chyba dość szybko. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 4 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2019 Ok. godziny 13.00 odebrałem przesyłkę na poczcie. Z ręki do ręki, żadnych dodatkowych opłat. 27.VIII nadana, a odebrana 4.IX więc chyba dość szybko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a74BACK Opublikowano 4 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2019 a kto i jakim prawem naruszył korespondencję ???? przecież w liscie nie ma deklarowanej zawartości ..więc cos tu nie gra. Przedmiot opakowany np . w kopertę bąbelkowa wysłany jako list idzie jako list i nikt go nie otwiera to chyba w stanie wojennym było zeby listy na cło trafiały Może być prześwietlany, albo inną nieinwazyjną metodą sprawdzany. Może są też otwierane, bo niby jak wytłumaczyć historie z podróbkami interfejsów do aut za które przesłuchania na policji mieli kupujący ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 4 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2019 Może być prześwietlany, albo inną nieinwazyjną metodą sprawdzany. Może są też otwierane, bo niby jak wytłumaczyć historie z podróbkami interfejsów do aut za które przesłuchania na policji mieli kupujący ? nie wiem...nie miałem takich problemów ani nie miały ich osoby do których wysyłałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 4 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2019 Faktycznie nie masz zielonego pojęcia o procedurze celnej i tworzysz kolejne teorie spiskowe. Nikt ci tych listów nie otwiera sam podajesz co jest w środku i ile zapłaciłeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 4 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2019 Ok. godziny 13.00 odebrałem przesyłkę na poczcie. Z ręki do ręki, żadnych dodatkowych opłat. 27.VIII nadana, a odebrana 4.IX więc chyba dość szybko. Mialem kolege ktory pracowal na kolei ( naprawial lokomotywy ) i zawsze w pracy sobie podspiewywal ( tak opowiadal przynajmniej ) na melodie z Bonanzy : Z REKI DO REKI MLOTEK OBCEGI BONANZA ....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 4 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2019 Ale mało kto już wie co to za melodia i film Bonanza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 5 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2019 Faktycznie nie masz zielonego pojęcia o procedurze celnej i tworzysz kolejne teorie spiskowe. Nikt ci tych listów nie otwiera sam podajesz co jest w środku i ile zapłaciłeś. gratuluję dobrego samopoczucia i .... jednoczesnie współczuję....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a74BACK Opublikowano 5 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2019 Jak widać wiedza nas wszystkich co do samych procedur jest mizerna i snuta na domysłach. Cudowne metody pominięcia cła/vatu są raczej z tych zabawnych. Jak dowiem się kiedyś u zródła to wam napiszę jak to działa. PS Ja dzisiaj e-mailem do UC przesłałem skan przelewu za mój zakup. Czekam na przesyłkę która będzie obciążona vatem i kosztami manipulacyjnymi pp. PS Możecie sprobowac zaniżyć koszt zakupu przedstawiając inny przelew, ale za oszustwo celne jest wyrok... Więc nie polecam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 5 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2019 Ale mało kto już wie co to za melodia i film Bonanza Prawda . Kiedys sie czekalo tydzien na kolejny odcinek. U nas na podworku KAZDY byl "kims" z Bonanzy . Dzisiaj dzieciaki juz sie chyba NIE bawia na podworkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 5 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2019 Pamiętacie jak ściągaliście z Chin Mobiusy? Cena 69$, a na przesyłce ..20$ gift . moja przesyłka już używana, odlałem trochę pocisków i jutro nareszcie strzelanko ostre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 21 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2020 Była u nas niedawno dyskusja o bezcłowych przesyłkach z Chin.... Przykład... https://pl.aliexpress.com/item/32557899645.html?spm=a2g0o.detail.1000014.19.727160ffMaDd4D&gps-id=pcDetailBottomMoreOtherSeller&scm=1007.13338.146400.0&scm_id=1007.13338.146400.0&scm-url=1007.13338.146400.0&pvid=e76914b5-327a-4426-8b7a-3a9e6d07463c Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 21 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2020 Z jakich Chin jak byk pisze z HISZPANII. Sprawdziłem prze chwilą na mapie i Hiszpania dalej jest w Europie i nikt jej nie przeniósł do Chin. Wiele firm z Chin ma swoje magazyny i filie w krajach europejskich. Wiele firm sprzedających na ali swoje siedziby mają w Europie. Ba nawet odwrotnie. Wiele firm sprzedających na allegro wysyła swój towar z Chin , HK czy innych krajów dalekowschodnich. Liczy się skąd towar zostaje wysłany. Na dzień dzisiejszy wszystkie przesyłki ze sklepów mogą być obciążone vatem. Rząd 2 lata temu zmienił definicję "zamówienie internetowe". A to co się pisze o ocleniu i ovatowaniu wszystkich przesyłek to na dzień dzisiejszy mrzonki sprawnych inaczej. 14 milionów przesyłek tygodniowo. Nikt tego nie ogarnie. I całe szczęście. Dwa lata temu powstał nowy odział celny w Lublinie i po pierwszym miesiącu działania wyszło, że ilość kontroli dokonana przez statystycznego pracownika wyniosła 0,22 szt na dzień. Wielki sukces. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Dzisiaj dostałem z FEDEX-u/III Urząd celny Port Lotniczy W-wa formularze do wypełnienia odnośnie mojej przesyłki... Jednak dość szybko przyszło... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi