Irek M Opublikowano 4 Września 2019 Autor Opublikowano 4 Września 2019 Ok. godziny 13.00 odebrałem przesyłkę na poczcie. Z ręki do ręki, żadnych dodatkowych opłat. 27.VIII nadana, a odebrana 4.IX więc chyba dość szybko. 1
d9Jacek Opublikowano 4 Września 2019 Opublikowano 4 Września 2019 Ok. godziny 13.00 odebrałem przesyłkę na poczcie. Z ręki do ręki, żadnych dodatkowych opłat. 27.VIII nadana, a odebrana 4.IX więc chyba dość szybko.
a74BACK Opublikowano 4 Września 2019 Opublikowano 4 Września 2019 a kto i jakim prawem naruszył korespondencję ???? przecież w liscie nie ma deklarowanej zawartości ..więc cos tu nie gra. Przedmiot opakowany np . w kopertę bąbelkowa wysłany jako list idzie jako list i nikt go nie otwiera to chyba w stanie wojennym było zeby listy na cło trafiały Może być prześwietlany, albo inną nieinwazyjną metodą sprawdzany. Może są też otwierane, bo niby jak wytłumaczyć historie z podróbkami interfejsów do aut za które przesłuchania na policji mieli kupujący ?
d9Jacek Opublikowano 4 Września 2019 Opublikowano 4 Września 2019 Może być prześwietlany, albo inną nieinwazyjną metodą sprawdzany. Może są też otwierane, bo niby jak wytłumaczyć historie z podróbkami interfejsów do aut za które przesłuchania na policji mieli kupujący ? nie wiem...nie miałem takich problemów ani nie miały ich osoby do których wysyłałem
maxiiii Opublikowano 4 Września 2019 Opublikowano 4 Września 2019 Faktycznie nie masz zielonego pojęcia o procedurze celnej i tworzysz kolejne teorie spiskowe. Nikt ci tych listów nie otwiera sam podajesz co jest w środku i ile zapłaciłeś.
jarek996 Opublikowano 4 Września 2019 Opublikowano 4 Września 2019 Ok. godziny 13.00 odebrałem przesyłkę na poczcie. Z ręki do ręki, żadnych dodatkowych opłat. 27.VIII nadana, a odebrana 4.IX więc chyba dość szybko. Mialem kolege ktory pracowal na kolei ( naprawial lokomotywy ) i zawsze w pracy sobie podspiewywal ( tak opowiadal przynajmniej ) na melodie z Bonanzy : Z REKI DO REKI MLOTEK OBCEGI BONANZA .......
Irek M Opublikowano 4 Września 2019 Autor Opublikowano 4 Września 2019 Ale mało kto już wie co to za melodia i film Bonanza
d9Jacek Opublikowano 5 Września 2019 Opublikowano 5 Września 2019 Faktycznie nie masz zielonego pojęcia o procedurze celnej i tworzysz kolejne teorie spiskowe. Nikt ci tych listów nie otwiera sam podajesz co jest w środku i ile zapłaciłeś. gratuluję dobrego samopoczucia i .... jednoczesnie współczuję.......
a74BACK Opublikowano 5 Września 2019 Opublikowano 5 Września 2019 Jak widać wiedza nas wszystkich co do samych procedur jest mizerna i snuta na domysłach. Cudowne metody pominięcia cła/vatu są raczej z tych zabawnych. Jak dowiem się kiedyś u zródła to wam napiszę jak to działa. PS Ja dzisiaj e-mailem do UC przesłałem skan przelewu za mój zakup. Czekam na przesyłkę która będzie obciążona vatem i kosztami manipulacyjnymi pp. PS Możecie sprobowac zaniżyć koszt zakupu przedstawiając inny przelew, ale za oszustwo celne jest wyrok... Więc nie polecam...
jarek996 Opublikowano 5 Września 2019 Opublikowano 5 Września 2019 Ale mało kto już wie co to za melodia i film Bonanza Prawda . Kiedys sie czekalo tydzien na kolejny odcinek. U nas na podworku KAZDY byl "kims" z Bonanzy . Dzisiaj dzieciaki juz sie chyba NIE bawia na podworkach.
Irek M Opublikowano 5 Września 2019 Autor Opublikowano 5 Września 2019 Pamiętacie jak ściągaliście z Chin Mobiusy? Cena 69$, a na przesyłce ..20$ gift . moja przesyłka już używana, odlałem trochę pocisków i jutro nareszcie strzelanko ostre
RomanJ4 Opublikowano 21 Marca 2020 Opublikowano 21 Marca 2020 Była u nas niedawno dyskusja o bezcłowych przesyłkach z Chin.... Przykład... https://pl.aliexpress.com/item/32557899645.html?spm=a2g0o.detail.1000014.19.727160ffMaDd4D&gps-id=pcDetailBottomMoreOtherSeller&scm=1007.13338.146400.0&scm_id=1007.13338.146400.0&scm-url=1007.13338.146400.0&pvid=e76914b5-327a-4426-8b7a-3a9e6d07463c
maxiiii Opublikowano 21 Marca 2020 Opublikowano 21 Marca 2020 Z jakich Chin jak byk pisze z HISZPANII. Sprawdziłem prze chwilą na mapie i Hiszpania dalej jest w Europie i nikt jej nie przeniósł do Chin. Wiele firm z Chin ma swoje magazyny i filie w krajach europejskich. Wiele firm sprzedających na ali swoje siedziby mają w Europie. Ba nawet odwrotnie. Wiele firm sprzedających na allegro wysyła swój towar z Chin , HK czy innych krajów dalekowschodnich. Liczy się skąd towar zostaje wysłany. Na dzień dzisiejszy wszystkie przesyłki ze sklepów mogą być obciążone vatem. Rząd 2 lata temu zmienił definicję "zamówienie internetowe". A to co się pisze o ocleniu i ovatowaniu wszystkich przesyłek to na dzień dzisiejszy mrzonki sprawnych inaczej. 14 milionów przesyłek tygodniowo. Nikt tego nie ogarnie. I całe szczęście. Dwa lata temu powstał nowy odział celny w Lublinie i po pierwszym miesiącu działania wyszło, że ilość kontroli dokonana przez statystycznego pracownika wyniosła 0,22 szt na dzień. Wielki sukces.
RomanJ4 Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Dzisiaj dostałem z FEDEX-u/III Urząd celny Port Lotniczy W-wa formularze do wypełnienia odnośnie mojej przesyłki... Jednak dość szybko przyszło...
Rekomendowane odpowiedzi