RomanJ4 Opublikowano 5 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 Cytat No i znowu sie mylisz bo nie wiesz co to obszar celny. Hmmm...zajmowałem się (od '96r do niedawna) importem nie tylko z Europy + prowadziłem ładnych kilka lat skład celny.... Cytat Oczywiście ze sobie poradzą, radzą sobie doskonale.. Tylko 3 spojrzenia.. https://forsal.pl/artykuly/1455569,koronawirus-kontra-gospodarka-chin-skutki-epidemii-na-szesciu-wykresach.html https://polskieradio24.pl/42/259/Artykul/2462883,Koronawirus-gieldy-reaguja-przecena-akcji-Traca-waluty-rynkow-wschodzacych https://tvn24bis.pl/z-kraju,74/koronawirus-prognozy-pkb-polski-na-2020-roku-nizsze-z-powodu-wirusa,1007335.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 5 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 Jak prowadziłes skład celny to powinieneś wiedziec jak to dziala. Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 5 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 Wiem, i wiem też jak to... nie działa.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 5 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 To chyba zależy na jakiego kontrolera się trafi. Raz za EDF70mm płaciłem Vat, a drugim razem nie. Nie ma chyba na to reguły. Ciągałem różne rzeczy od modelarskich po ciuchy i w większości nie doliczali vatu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek1925 Opublikowano 5 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 Samolocik W sumie trzeba wiedzieć jaką przesyłką zamawiać. Ja też tydzień temu Vat zapłaciłem bo przez przypadek wybrałem pocztą zwykłą. Zawsze wybieram tą bez Vatu i cła. System jest bardzo prosty i upośledzony. Wysyłają Ci zwykłą pocztą do Polski? "No to vat i cło bo import z chin." Pójdzie Ci przez Holandie i wjeżdża z ładunkiem do Polski? "Eee, to napewno paczka europejska i vat jest już doliczony więc po prostu ją dostarczamy" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 6 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2020 Dokladnie tak jest. Wczoraj przyszła paczka i bez dodatkow. A jedna paczkę dostarczali z Czech poprzez niemiecką pocztę. Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 6 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2020 23 godziny temu, Jarek1925 napisał: Samolocik W sumie trzeba wiedzieć jaką przesyłką zamawiać. Ja też tydzień temu Vat zapłaciłem bo przez przypadek wybrałem pocztą zwykłą. Zawsze wybieram tą bez Vatu i cła. System jest bardzo prosty i upośledzony. Wysyłają Ci zwykłą pocztą do Polski? "No to vat i cło bo import z chin." Pójdzie Ci przez Holandie i wjeżdża z ładunkiem do Polski? "Eee, to napewno paczka europejska i vat jest już doliczony więc po prostu ją dostarczamy" Jarek1925 Nie czuję się poszkodowany. Jeżeli przepisy mówią, że należy doliczyć VAT do takich przesyłek to jest to zgodne z prawem. Jeżeli nie naliczają we wszystkich uzasadnionych przypadkach to system jest upośledzony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 6 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2020 https://www.komputerswiat.pl/aktualnosci/internet/tania-elektronika-z-chin-przestanie-byc-tania-vat-i-clo-zaplacimy-bez-wyjatkow/77hhj7d ale.... https://download.poczta.onet.pl/22329803/eyJtZXRob2QiOiAiZ2V0SW1hZ2UiLCAiYXR0YWNobWVudHMiOiBbeyJzdG9yYWdlLXR5cGUiOiAxLCAiZmlsZW5hbWUiOiAiVklERU8tMjAyMC0wMy0wMy0xMi00MS0xMi5tcDQiLCAiY29udGVudC10eXBlIjogInZpZGVvL21wNCIsICJtaWQiOiAzMjcxNzcxNDQsICJsb2NhdGlvbiI6ICJhdGNoOjIyMzI5ODAzOjMyNzE3NzE0NDo2MGI1NGE1MmNiZmQ5MDgwOWFjZWJkYzY1ZTQ1YTkwMzo2OGM5NjYzNSJ9XX0=/VIDEO-2020-03-03-12-41-12.mp4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek1925 Opublikowano 7 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2020 Samolocik Też twierdzę że jest to ok. Sam Vat zapłaciłem i nie uważam że na tym ucierpiałem bo sam tyle co ściągnąłem paczek bez vatu to jak fo jednej zapłacę to nic mi się nie stanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 7 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2020 Coś wcześniej padło... Okazuje się, że już mieliśmy kontakt z koronowirusem... Jako, że obecnie oficjalny program walki wygląda mniej więcej tak, to ciężar walki przeniósł się na sektor prywatny, i na Podlasiu, wykorzystując doświadczoną kadrę pełną parą idzie produkcja skutecznej onegdaj szczepionki... Ty obywatelu też włącz się w... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 7 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2020 Ty sie Roman nie smiej ; w Iranie lizali sciany jakiegos meczetu , wiec te modlitwy i "zawierzanie" zdrowia jakiejs "Maryji " nie jest niemozliwe .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 7 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2020 A co to komu przeszkadza? Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi