Skocz do zawartości

Uruchomienie Boxera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, radziu45 napisał:

Jacku jest to do wykonania taki silnik , tylko czas trochę to potrwa .

Dzięki,

będzie to wisienka na torcie?

Opublikowano

Ale zmulony ten silnik jak nie wiem co.Chodzi jak by był zapłon mega opuźniony lub za bardzo rozpŕężony.Mocy to on chyba niema .To jest moje zdanie.Ja jak za mocno rozprężyłem 7,5 do fsr-a tez tak chodził jak farfocel.

Opublikowano

Też tak pomyślałem jak Grzesiek. Reakcja na gaz jakaś taka gumowata, do akrobata taki silnik raczej by nie przeszedł...

Chyba że to kwestia regulacji gaźnika, zapłonu .

Za to bardzo przyjemny ma odgłos pracy. Za sam fakt że samoróbka i tak chodzi należy się szacun.

Opublikowano

Być może tak jak mówicie kwestia regulacji bo na razie to dużo wiatru  robi a nie ciąg?

Trzymam kciuki żeby się udało,aczkolwiek z tego co można podpatrzeć w sieci jak inni przerabiają tego typu silniki to szału niestety w postaci mocy nie ma..Tak jak Rafał napisał-akrobat odpada,raczej wolniejszy i spokojniejszy model.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Film pokazuje że szału nie ma , ale jak na tą chwile zapłon i gażnik do regulacji , może i śmigło trochę za duże .

Odgłos pracy nawet przyjemny jak na silnik bez tłumika tylko kawałki rurek po 12 cm .

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.