Skocz do zawartości

Wycinanie laserem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Czy jest ktoś na forum, kto jeszcze wycinana plany laserem w balsie, albo ewentualnie zna kogoś, kto zrobi to w przystępnej cenie? Wszystko co znalazłem na forum jest już praktycznie nieaktualne.

• 4 lata później...
Opublikowano

Witajcie,

Poszukuję Kogoś Kto wytnie mi elementy ze sklejki 3mm elementy do projektowanego modelu, albo może Ktoś posiada namiary na firmę, najlepiej w Krakowie, która coś takiego może zrobić (oczywiście nie za miliony :)  

Opublikowano
W dniu 6.12.2024 o 16:12, Elvis napisał:

Wysłałem Ci wiadomość.

możesz się podzielić danymi firmy ? robi wysyłkowo ?

Opublikowano

będę miał cięcie z grubości  2 do 6 mm z #6 dwa elementy, kilka z #5  kilka z #4 reszta #2 i #3 mm

najdłuższe mają ok 1,2 m (3  szt)

Opublikowano

Można wyciąć laserem ale im grubsza sklejka tym bardziej przypalona krawędź i później dodatkowa robota z ich czyszczeniem i pasowaniem wymiarów. Dla tego osobiście wolałbym dać to na frezarkę i tak też Ci sugeruję - będziesz bardziej zadowolony z końcowego efektu. Przy balsie, cienkiej sklejce laser jest jak najbardziej ok i osobiście nigdy nie musiałem nic czyścić po cięciu. Jeśli mimo wszystko będziesz chciał na laser to nie ma problemu i będziemy strugać.

Opublikowano

Na zwykłej bez zastrzeżeń, lotnicza z racji większej gęstości do lekkiego przetarcia.

IMG_20241214_133116.thumb.jpg.704a086b762a68c70d9b1aacf3e9a200.jpg

Opublikowano

Sorry, nie pamiętam, poza tym co laser i materiał to inne ustawienia - jak zwykle metoda prób na początek.

Opublikowano

Bardziej chodzi mi o to jaka moc wystarcza żeby przeciąć sklejkę do ok 4mm. Grubsza w modelarstwie raczej nie jest wykorzystywana. Chociaż mając mini frezarkę 3040 zastanawiam się czy jest sens dokupować laser.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.