AKocjan Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Cześć, poszukuję dobrej jakości pliku graficznego z "kaczorem" Jana Zumbacha, czy ktoś mógłby doradzić gdzie coś takiego można znaleźć? Z góry dziękuję pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Tylko, którego, tych kaczorków było chyba ze trzy wersje. Spitfire VB, RF-D BM144, 303 Sqn RAF (Polish), Lt Jan Zumbach, March 1942 Spitfire VB, RF-D BM144, 303 Sqn RAF (Polish), Lt Jan Zumbach, May 1942 Spitfire VB, RF-D EN951, 303 Sqn RAF (Polish), Squadron Leader Jan Zumbach, Summer 1942 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Tak jak pisał Robert było kilka kaczorów w zależności od okresu i modelu Spita. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AKocjan Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Mój Spit to wersja IX - coś mi się wydaje, że znalazłem jakieś zdjęcie z okolicznościowym współczesnym malowaniem - Zumbach chyba nie latał na nich Pytanie czy to będzie bardzo kuło w oczy, jeśli zdecyduje się na takie malowanie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Nie pytaj tylko rób, to ma być frajda dla Ciebie. Co się da to popraw a co nie to zostaw. Jak nie można znaleźć dobrej grafiki to szukam dobrego zdjęcia i obrabiam je w programie graficznym, żeby zrobić sobie naklejkę. Albo kupuję kalkomanie w największym dostępnym rozmiarze (tu by było 1:24) skanuję, powiększam i również poprawiam w programie graficznym. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AKocjan Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Dzięki! dobry pomysł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AKocjan Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Donald jest 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AKocjan Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Ja kupuje wszystkie moje kalkomanie od tej Pani: https://callie-graphics.com/collections/spitfire/products/spitfire-303rd-rick-marshall Nie wiem jak jest teraz z wysylkami ale idzie jej to bardzo sprawnie i mozna zamowic co sie chce kiedy wyslesz jej mniej wiecej garfike, zdjecia etc. Sama to obrabia. Zrobilem tak np do mojego Master, Spitfire South African Air Force, SZD Cobra etc. Ceny bardzo przystepne. Ma juz wiele Polskich grafik gotowych. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AKocjan Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2020 @Andrzej Klos dzięki, myślę że kupię do nowego Spita , mój obecny poleci na samoróbce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AKocjan Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Dodalem jeszcze naprawki uszkodzen bojowych 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Ani to naprawki, ani to bojowe, ale jak już wspomniał Robert, to Twój cyrk i Twoje małpy... Jest chociaż nadzieja, że po drugiej stronie litery kodowe są w poprawnej kolejności (bo czcionka... no ale to Twoje małpy)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AKocjan Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2020 @Jerzy_R zacznijmy od tego, że Zumbach nie latał na IX z tym malowaniem (A ja mam taki właśnie model ) To malowanie okazjonalne. Co do liter kodowych. Kolejność zgodna z oryginałem, za bardzo nie było jak kombinować... Co do naprawek / otarc - chciałem ukryć uszkodzenia wynikające z transportu/przechowywania. Model ma ponad rok .. przeżył remont mieszkania itd... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Nie ma to znaczenia, latał na IX czy nie. Nie On jeden latał w 303. Chodzi o krój czcionki... "Psułeś" model, to trza go było lepiej "zepsuć". Robert już kiedyś zamieścił na forum paczkę z czcionkami RAF. http://aircraft-in-focus.com/ath_aircraft_fonts/ https://forum.il2sturmovik.com/topic/31234-luftwaffe-raf-fonts/ ATH_aircraft_fonts.zip raf_rcaf_ww2_fonts.zip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AKocjan Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 2 godziny temu, Jerzy_R napisał: Nie ma to znaczenia, latał na IX czy nie. Nie On jeden latał w 303. Chodzi o krój czcionki... "Psułeś" model, to trza go było lepiej "zepsuć". Robert już kiedyś zamieścił na forum paczkę z czcionkami RAF. http://aircraft-in-focus.com/ath_aircraft_fonts/ https://forum.il2sturmovik.com/topic/31234-luftwaffe-raf-fonts/ ATH_aircraft_fonts.zip 20 kB · 0 pobrań raf_rcaf_ww2_fonts.zip 28 kB · 0 pobrań pakiet office , takie mnie się podobały, powiedzmy że "lakiernikowi" lotniskowemu się spieszyło. Wszystko drukowałem na zwykłym papierze, klejone polimerem. Powłoka ochronna - klej polimerowy xd . Niestety model swoje przestał na słońcu, więc pianka się już trochę sfatygowała... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 25 minut temu, AKocjan napisał: Niestety model swoje przestał na słońcu, więc pianka się już trochę sfatygowała... Skóra krokodyla, to taka norma dla modeli EPO stojących długo na słońcu. Kaczorek trochę za duży wyszedł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AKocjan Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 24 minuty temu, robertus napisał: Skóra krokodyla, to taka norma dla modeli EPO stojących długo na słońcu. Kaczorek trochę za duży wyszedł. zrobiłem takiego jak jest tutaj: za to dałem trochę wyżej godło dywizjonu oraz symbole zestrzeleń, aby na łączenia blach mi to nie weszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 6 minut temu, AKocjan napisał: za to dałem trochę wyżej godło dywizjonu oraz symbole zestrzeleń, aby na łączenia blach mi to nie weszło a to pewnie dlatego wydaje się większy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AKocjan Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 2 godziny temu, robertus napisał: a to pewnie dlatego wydaje się większy. Całkiem możliwe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegor Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Jak odgadniesz skąd się wzięły okrągłe wyloty rur wydechowych to Ci wybaczę to bezsensowne malowanie kaczora na IX ( pipoł robią rożne dziwne rzeczy ? ). Proszę wybaczyć wstawionego tu zabronionego od jakiegoś czasu emotikonka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi