fullrespect Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Ja tam pozytywnie jestem nastawiony Grzegorz - pogratulować jedynie pięknej roboty A oblot - mam nadzieję ze dasz znać jak będziesz miał zamiar cudeńko w powietrze wypuścić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 18 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Jasne Tomku ze dam Tobie znac i sie spodkamy na lotnisku.Czekam juz z niecierpliwoscia na dobra pogode Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel W Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Grzesiek, Gratuluje ukończenia miniplana. Również z niecierpliwością czekam na relacje z oblotu. Ja w wolnyh chwilach pomiedzy jedną delegacja a drugą powoli też kończe mojego. Dzisiaj położylem pierwszą warstwę czerwieni na górne skrzydełko i kapcie. (oraz na ściane, sufit, podłogę i kilka innych przypadkowo trafionych wypełniaczy mojego warsztaciku, - strasznie to pyli) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 26 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 Dzieki Pawel.W za pochwalke .Jak polatam to wzuce foty i filmik z lotow ale narazie pogoda w walbrzychu nie rozpieszcza(deszcz i snieg z pozatym 8stopni max)Pawel gdzie kupujesz koveral??i po ile? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fullrespect Opublikowano 26 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 Grzesiu szykuj się na sobotę - pogoda ładna się zapowiada Oczywiście jak będziesz jechał to proszę o telefon z godzinkę wcześniej ! bo normalnie nie podaruję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 27 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Tomek wszystko fajnie ale nie mam nr do Ciebie zostaw na GG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 Grzesiek Gratulacje , bardzo fajny model , do tego świetnie wykonany. Do pełni szczęścia brakuje jakiś fajnych numerów na kadłubie i skrzydełkach. Ale i tak miód , malina . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 29 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 Dzieki Koledzy a oto film i fotki z oblotu niestety kiepskiej jakosci bo komórka robione(zapomnialem kamery) http://www.youtube.com/watch?v=E6ole9GWlJo Model przy wadze 1700G i obciazeniu powierzchni 36G/dcm na silniku Thunder Tiger ok 5ccm wisi na smigle.Moze troszke o samym locie.Model lata bardzo poprawnie aczkolwiek jest bardzo czuly na wysokosc mozliwe ze Sig cos namieszal na planach bo konty zaklinowania platow mam zgodne z planem.Ale super sie lata lecz do akrobacji nie bardzo lotki ma tylko na dolnym placie i w beczkach troche ciezko ale robi, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 29 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 No to gratulacje z okazji udanego oblotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 29 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 Dziekuje Darku.W sumie 10 lotow ma juz za soba takich po 10-15 min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 29 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 Dobre tempo a nie próbowałeś przesunąć SC do przodu żeby go trochę uspokoić od reakcji na SW? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel W Opublikowano 29 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 Gratuluje oblotu. Jeżeli chodzi o czułość to smith ma generalnie tendencję do zadzierania do góry zaraz po starcie. Grzesiek na widok oblatania twojego modelu mój się aż zaczerwienił Trzeba mu pomalowac jeszcze pyszczek, a póżniej detale. Koverall kupuje w sklepie w Poznaniu, ceny się niecy zmienily po podwyżce. Próbowałem kiedyś sciągać na własną rękę ale wychodziło drożej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mRqS Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 Koverall kupuje w sklepie w Poznaniu, ceny się niecy zmienily po podwyżce. Próbowałem kiedyś sciągać na własną rękę ale wychodziło drożej. A sprawdzałeś u Radka Oleksego w www.modelarski.com ? Tam było najtaniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel W Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 mRqS za pierwszym razem kupiłem u Radka O. Pozniej dlugo dlugo nie mial a teraz widze ze znowu są Cenie sobie ten sklepik za dostęp do częsci OS ale to juz OT.. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 O to filmy z lotu smita dobra jakosc. http://www.youtube.com/watch?v=PdNkDDUdEww http://www.youtube.com/watch?v=0sqvOdPEmmA http://www.youtube.com/watch?v=-6txJhHK58Y No i oczywiscie byl oblot katany pod ASP FS 30 lata super ale nie nakrecilem filmu a i lekko skasowalem z powodu zaklucen na 35MHZ przechodze przymusowo na duplexa 2,4GHz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadek041 Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Piękny jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Dzieki wielkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 A oto fotka z dzisiejszego latania zrobiona przez kolege Romka(bojler) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mnich Opublikowano 2 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Witam. Pozwolę sobie odświeżyć troszkę temat. Otóż bardzo podoba mi się ten model i zamierzam go wykonać. Mam silnik Os max 55ax i chciałbym go użyć. Do jakiej rozpiętości powinienem go zwiększyć by ten silnik nie był za duży? i w jakiej masie powinienem się zmieścić? Plany mam w wersji elektronicznej więc nie powinno być z tym problemów. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 Czesc Powinieneś go powiększyć do rozpiętości 1400mm. Zrobiłem ten model z zestawu o rozp 1160mm i włożyłem do niego silnik Os Max 55AX z rurą rezonansową. Silnik naprawdę ladnie chodził jednak był zdecydowanie za mocny!!! W takim modelu to nie ma najmniejszego sensu! Model sprzedałem, potem silnik, została mi rura rezo z kolankiem do w/w silnika oraz fotki Jeśli chciałbyś rurę mogę ja odstąpić Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.