Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Paweł Prauss Opublikowano 9 Grudnia 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 W związku z uruchomieniem programu Unijnego z zakresu modelarstwa lotniczego w Gliwicach z inicjatywy niezastąpionego Trenera Stanisława Kubita, właśnie podjąłem się złożenia 4 zestawów jak w temacie, postaram się o w miarę regularne relacje :-))) Materiał wyjściowy wygląda tak jak na poniższej fotografii: Start programu zaplanowałem na najbliższy poniedziałek :-))) 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 9 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 Pawel , a Ty wiesz jak sie modele buduje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 9 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 Nie wiem, ale mam instrukcję, to nie może być przecież trudne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uszek Opublikowano 9 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 Ściągnie instrukcje z neta i jakoś toto poskłada? Paweł, równocześnie wpadliśmy na pomysł z instrukcją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 9 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 A gdzie linki do uwięzi można kupić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon250 Opublikowano 9 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 Twardziele latali na dratwie Coś o tym wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 9 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 Napisz co to za zestaw i co z tego powstanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 9 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 Modele i linki w modelemax https://modelemax.pl/pl/290-modele-na-uwiezi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 10 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 9 godzin temu, qpa napisał: Napisz co to za zestaw i co z tego powstanie. Powstanie to co w temacie, a mianowicie cztery sztuki szkolnych modeli akrobacyjnych latających na uwięzi klasy F2B/M. Zestaw noname, wykonany nawet nieźle, ale trzeba go uzupełnić o zawiaski, snapy i podobną galanterię, jeśli ustalę kto to robi i gdzie go można zakupić to dodam taką informację. Poniżej zamieszczam fotki instrukcji, pojawił się na nich także tajemniczy cień... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 10 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 Jakiej pojemności silnik i zbiornik będzie je napędzał? Serwa? Śmigło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 3 godziny temu, Paweł Praus napisał: pojawił się na nich także tajemniczy cień... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 10 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 3 godziny temu, samolocik napisał: Jakiej pojemności silnik i zbiornik będzie je napędzał? Serwa? Śmigło? Serwa na uwięzi??? silnik .15 zbiornik 55ccm EDIT: Śmigła w zestawie są 8x4 APC ale w mojej ocenie nie są one najlepsze dla tych modelików... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uszek Opublikowano 10 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 Paweł, a dlaczego nie 18 minut temu, Paweł Praus napisał: Serwa na uwięzi??? A dlaczego nie - podpinasz tester serw mechanicznie pod orczyk, serwo do steru i masz sterowanie pośrednie? Piotr zapewne z rozpędu zapytał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 10 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 1 godzinę temu, Paweł Praus napisał: Serwa na uwięzi??? silnik .15 zbiornik 55ccm Dzięki! Złapałeś mnie ? A jakie śmigiełko do os maxa 0,15 ? Wygląda na APC, ale rozmiarów śmigieł do tych silników chyba było od 7x6 poprzez 8x4 do 8x5. PS. Ile ten silnik bierze paliwa, że taki mały zbiornik? W instrukcji silnika o ile dobrze pamiętam polecają ok. 100cm3. No chyba, że chodzi o wagę modelu do lotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon250 Opublikowano 10 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 W takich modelach z reguły były małe własnoręcznie lutowane zbiorniki (domki). Duże nie były potrzebne bo nikt bardzo długo nie latał, to nie RC Największe były w bodaj 5cm ( robiliśmy je z balonów jako "ciśnieniowe",) pracowały idealnie bez względu na położenie modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 10 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 Czas lotu w tej klasie ograniczony jest do 4 minut, latasz dłużej to za lądowanie dostaniesz 0 punktów, a to jedna z lepiej ocenianych figur... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 10 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 Ok, dziekuję. Szkoda, że nie dzieci składają te modele ale rozumiem, że zajęcia w pracowni są odwołane a na świeżym powietrzu jest szansa, że nimi polatają ? PS. Poprosze jeszcze o ten rozmiar smigła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 10 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 Założeniem projektu jest, aby uczestnicy zajęć skupili się głównie na lataniu na nowo powstającym torze w Gliwicach, dlatego modele składam ja i jeszcze kilku instruktorów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 10 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 Ja o modelach a nie o projekcie. Też należę do GSML Ech, to unikanie odpowiedzi dot. rozmiaru śmigła ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 10 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 W sprawie śmigła edytowałem post powyżej, już drugi raz bo za pierwszym się nie zapisało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi