samolocik Opublikowano 21 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2020 Poniżej w linku tani zamiennik odbiornika FrSky z lekko ograniczonym zasięgiem - to jako komentarz do zdania, że bez FrSky sprzęt byłby 2x droższy. https://zeller-modellbau.com/neu/ac810-8-k-empfaenger-frsky-accst-kompatibel/ Jak widać FrSky też do grupy tanich nie należy, jeżeli powstają tańsze zamienniki odbiorników tak jak wcześniej powstawały do Futaby i Spectrum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 21 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2020 Panowie nie wiem co tam się odwaliło ale po zgraniu ustawień do radia, wpieciu zasilania model ruszył na pełnym gwizdku. Może lipny zbieg okoliczności? Finalnie ma co padł wybór? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extra67 Opublikowano 21 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2020 W mz24 mamy tak samo ostrzezeniena drazku gazu tylko trzeba uruchonic . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 21 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2020 Panowie nie wiem co tam się odwaliło ale po zgraniu ustawień do radia, wpieciu zasilania model ruszył na pełnym gwizdku. Może lipny zbieg okoliczności? Finalnie ma co padł wybór?Masz po prostu talent Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariuszj Opublikowano 21 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2020 W dniu 19.12.2020 o 09:57, Andrzej Klos napisał: Przedtem mialem Royal Evo Pro9 przea 15 lat, doskonala, ale zaczela mi pokazywac "Memory Error" W sumie to w niczym nie przeszkadza, wystarczy tylko kliknąć przyciskiem po uruchomieniu i nic się złego nie dzieje. Usunięcie błędu jest również banalnie proste - wystarczy ponownie wgrać oprogramowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba77 Opublikowano 21 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2020 14 hours ago, arek1989 said: z ciekawości: co wybrałeś? Taranisa wersję SE, postawiłem na open tx, bo akurat mi to nie przeszkadza... US$279.99 FrSky Taranis X9D Plus SE 2019 https://banggood.app.link/0duFBgfepcb 7 hours ago, samolocik said: Poniżej w linku tani zamiennik odbiornika FrSky z lekko ograniczonym zasięgiem - to jako komentarz do zdania, że bez FrSky sprzęt byłby 2x droższy. https://zeller-modellbau.com/neu/ac810-8-k-empfaenger-frsky-accst-kompatibel/ Jak widać FrSky też do grupy tanich nie należy, jeżeli powstają tańsze zamienniki odbiorników tak jak wcześniej powstawały do Futaby i Spectrum. Zawsze mam taką zasadę, że nie generalizuje... A tu pach:) Jak mówię że coś jest droższe to staram się podać konkretne porównanie parametrów, jak znajde czas to podam przykład, że urządzenia że zbliżonymi parametrami dają ceny różne prawie 100%... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2020 11 godzin temu, Kuba77 napisał: Taranisa wersję SE, postawiłem na open tx, bo akurat mi to nie przeszkadza... US$279.99 FrSky Taranis X9D Plus SE 2019 https://banggood.app.link/0duFBgfepcb Zawsze mam taką zasadę, że nie generalizuje... A tu pach:) Jak mówię że coś jest droższe to staram się podać konkretne porównanie parametrów, jak znajde czas to podam przykład, że urządzenia że zbliżonymi parametrami dają ceny różne prawie 100%... Spokojnie, nie chodzi o licytacje kto ma rację. Część odbiorników będzie droższa, część tańsza. W porównaniu z Graupnerem po ostatnich zawirowaniach ceny odbiorników Graupnera poszły w górę co wszyscy którzy go używają wiedzą. A Taranis był tani aby zdobyć rynek a potem zaczął robić droższe nadajniki i różnej maści odbiorniki w różnych cenach. Konkurencja w tym przypadku poelga na tym, że jeżeli można zrobić jakiś zamiennik bo technologia pozwala i jest wystarczające grono potencjalnych klientów to ktoś go zrobi i sprzeda taniej. W samochodach funkcjonuje to od dawna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2020 17 godzin temu, dariuszj napisał: W sumie to w niczym nie przeszkadza, wystarczy tylko kliknąć przyciskiem po uruchomieniu i nic się złego nie dzieje. Usunięcie błędu jest również banalnie proste - wystarczy ponownie wgrać oprogramowanie. I tak wlasnie zrobilem a opisalem to w Angielskiej wersji moich ubolewan nad tym radiem. Nie jestem jednak pewien czy to takie banalne i nie oznacza, ze nadajnik zaczyna szwankowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi