meloow Opublikowano 27 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 spoko motyl :wink: jeżeli zaś chodzi o rozstaw osi to na razie pozostawie tak jak jest ! tylną goleń mogę z każdej chwili wymienić na inną gdyż jest rozkręclana ! tylko 4 śrubki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 27 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 motyl z glajta będzie kable WN doglądał. :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil6593 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 Przepraszam za śmiecenie ale na allegro jest już motolotnia ale najfajniejsze to to że to jest 2 kanałówka :mrgreen: W bardzo przystępnej cenie.Można się pokusić i przerobić. http://allegro.pl/item534875599_samolot_lotnia_zdalnie_sterowane_pelen_zestaw.html Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 Oj Kamil Kamil taką "motolotnię" to już nie jeden z nas widział . To jest zabawka dla dzieci , my tu rozmawiamy o sprzęcie z prawdziwego zdarzenia. Tego nie da się przerobic bo to się do niczego nie nadaje. Marcin robi sprzęcik profesjonalnie odzwierciedla prawdziwą motolotnię i bardzo dobrze mu idzie jak na razie. Panowie jak macie jakieś wiadomości albo zdjęcia z budowy modelu prawdziwej motolotni to przesyłajcie a nie zabawki dla dzieci. Pozdrawiam Leszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil6593 Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Ja po prostu nie wiedziałem że są takie zabawki już.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Widzisz Kamil chińczycy nadrabiają braki w tych zabawkach hehehe Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 31 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 Witam, Jako że miałem sporo pracy w pracy niestety projekt przez tydzień nie był ruszany ale dziś byłem w Nastik i kupiłem kilka potrzebnych rzeczy ... jutro biorę się za budowę skrzydła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 4 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Witam, Dawno tutaj nic nie pisałem, ale prace idą powoli to przodu. Przez ostatnie kilka dni pracuje na skrzydłem dziś zamówiłem 4m2 materiału RIPSTOP na pokrycie. Konstrukcja skrzydła jest tak pomyślana ze istnieje możliowść złożenia skrzydła do transportu. Przedstawiam kilka fotek z prac nad skrzydłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 5 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 Powodzenia przy dalszych pracach. Może niebawem zobaczymy jakiś filmik z oblotu :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 5 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 Darku pracy juz pozostało niewiele przy modelu. Trosze brak mi czasu ale zawsze jakaś godzina dziennie jest poświęcona na dłubanie i przez to budowa sie przedłurza ale do miesiąca powinienem skończyć model. Co do filmu z oblotu to napewno coś będzie. jedynie co mnie martwi to, to że nie jestem krawcem a poszycie trzeba porządnie poszyc na maszynie tak więc chyba skorzystam z usłg zawodowej krawcowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriu Opublikowano 5 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 tak więc chyba skorzystam z usłg zawodowej krawcowej. Chcę zobaczyć jej minę jak przyjdziesz ze stertą rurek "do przymiarki" Trzymam kciuki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 5 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 nie trzeba zabierać rurek ..... są porzadne plany samego poszycia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 5 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 Piękna robota Marcin Jak byś uszył poszycie np. 2 albo 3 kolorowe to byłby odlot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 5 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 ECO400 właśnie mam zamiar zrobić dwa kolorki ale zobaczymy co z tego będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 6 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 no już tak idealnie zrobiona motolotnia musi latać nie ma bata aby to był "nielot" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 6 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 dziś rano przyszła paczuszka z materiałem RIPSTOP a po pracy zabrałem się za wykroje. w tle ta biała kartka to plany które musiałem przeskalować bo były 1:2 a po godzinie pracy juz były gotowe. dla porówniania pod skrzydłem jest miarka 80cm :rotfl: Być może jutro wybiorę się za tym całym majdanem do krawcowej aby ocenić realne szanse na szybkie i porządne wykonanie poszycia. jak widać kolorki będą dwa biały i pomarańcz ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 6 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 No Marcin bardzo ładnie to wygląda Tylko znajdź dobrą krawcową bo jak sie coś nie uda to takiego materiału w sklepie za rogiem nie kupisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 6 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 materiału wystarczy na dwia skrzydła. A jak braknie to w dwa dni dojdzie nowa paczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzp Opublikowano 6 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 No pięknie Marcin, pięknie, kibicuję Ci po cichu bo nie bardzo mam co wnieść do tematu, ale gratulacje, super model będzie i przede wszystkim oryginalny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 6 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 No no... Od początku śledzę ten temat Bardzo ładnie Ci to wychodzi Oby tak samo ładnie latała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.