adams38 Opublikowano 14 Lutego 2021 Opublikowano 14 Lutego 2021 Proszę o radę w dwóch sprawach: Sprawa 1. Dostałem kamerkę z rozbitego, starego, dość prymitywnego drona (podobno kosztował 300zł) Już wiem, że jest zasilana 3.3 V, Nadaje po WiFi, widać jej zgłoszenie na tablecie jako: "WiFi FPV-VR-7d1-455." Jedak nie mam żadnego doświadczenia z transmisjami WiFi i nie wiem co dalej należy robić, żeby ten sygnał pojawił się na tablecie. Dane kamery - tylko to co widać na zdjęciach. Dane tabletu: ALOW White TAB, nazwa modelu aw132, system Android 4.2.2, wersja jądra 3.0.46+ Domyślam się, że na tablecie powinien być zainstalowany odpowiedni program ale nie wiem jak się nazywa i gdzie go można zdobyć. Jestem również zainteresowany drugą możliwością odbioru tego sygnału na komputerze stacjonarnym. Sprawa 2. Nabyłem zestaw FPV Składający się z nadajnika TS8332 i odbiornika RC832. Uruchomił się łatwo, działa dobrze ale pomimo opisu w ofercie nadajnik nie posiada wejścia AUDIO. Moje pytanie: Czy rzeczywiście to wejście nie istnieje, czy może potrzebna jest jakaś tajemna wiedza, żeby ten sygnał dołączyć ?
maxiiii Opublikowano 14 Lutego 2021 Opublikowano 14 Lutego 2021 Ta kamerka jest najprawdopodobniej os kultowej już symy. Sprawdź to oprogramowanie. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tomdxs.symafpv&hl=pl&gl=US Jest to kamerka która nie ma wyjścia ani audio ani video. Nagrywa na kartę SD. Wyjścia to plus, minus i sterowanie. Dorób mikroswitcha do masy. Krótkie naciśnięcie to zdjęcie długie nagrywanie filmów. Masz jeszcze kod qr do oprogramowania. W Internecie szukaj pod nazwą syma camera mod.
Bodzioch Opublikowano 14 Lutego 2021 Opublikowano 14 Lutego 2021 Mam nadajnik TS832 i tam na płytce są punkty lutownicze "Audio In"
adams38 Opublikowano 15 Lutego 2021 Autor Opublikowano 15 Lutego 2021 Opis Kolego Marka nie pasuje do rzeczywistości: 1. Kamerka jest "podwieszana" - na wskazanej stronie widać kamerki wbudowane w kadłub drona. 2. Kamerka nie posiada karty pamięci. 3. Z kamerki wychodzą wyłącznie 2 kabelki: czarny - i biały plus - nie ma przewodu sterującego. 4. Wyjście sygnału jest wyłącznie drogą radiową W nadajniku RS 832 rzeczywiście te punkty istnieją, zasugerowałem się faktem istnienia wtyczki zaopatrzonej w kabelki i opisane w dołączonej ulotce. Wypróbuję je w najbliższym czasie.
ksdl Opublikowano 15 Lutego 2021 Opublikowano 15 Lutego 2021 Z tego co widać na zdjęciu to poza punktami lutowniczymi Audio In jest też na płycie widoczny mikrofon.
Jarek1925 Opublikowano 17 Lutego 2021 Opublikowano 17 Lutego 2021 W dniu 15.02.2021 o 22:14, ksdl napisał: Z tego co widać na zdjęciu to poza punktami lutowniczymi Audio In jest też na płycie widoczny mikrofon. Tak, jest mikrofon i działa bardzo dobrze. Podpinam słuchawki do gogli i zakładam na ucho. Dzięki temu latając FPV bez kontrolera lotu i OSD słyszę buzzer w słuchawce i wiem że należy lądować. Dodatkowo można posłuchać dźwięków z góry, pracy serw, silnika itd.
wojtek-a Opublikowano 18 Lutego 2021 Opublikowano 18 Lutego 2021 18 godzin temu, Jarek1925 napisał: Dodatkowo można posłuchać dźwięków z góry, pracy serw, silnika itd. ?
Jarek1925 Opublikowano 18 Lutego 2021 Opublikowano 18 Lutego 2021 1 godzinę temu, wojtek-a napisał: ? Przydatna funkcja w sumie. Wiesz co dzieje się na pokładzie w momencie gdy nie słyszysz i do końca dobrze nie widzisz modelu. Najczęściej właśnie wykorzystuje to razem z buzzerem. Gdy napięcie spadnie i buzzer zacznie piszczeć to znaczy że warto zgasić nieco silnik i lądować.
Rekomendowane odpowiedzi