adams38 Opublikowano 14 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2021 Proszę o radę w dwóch sprawach: Sprawa 1. Dostałem kamerkę z rozbitego, starego, dość prymitywnego drona (podobno kosztował 300zł) Już wiem, że jest zasilana 3.3 V, Nadaje po WiFi, widać jej zgłoszenie na tablecie jako: "WiFi FPV-VR-7d1-455." Jedak nie mam żadnego doświadczenia z transmisjami WiFi i nie wiem co dalej należy robić, żeby ten sygnał pojawił się na tablecie. Dane kamery - tylko to co widać na zdjęciach. Dane tabletu: ALOW White TAB, nazwa modelu aw132, system Android 4.2.2, wersja jądra 3.0.46+ Domyślam się, że na tablecie powinien być zainstalowany odpowiedni program ale nie wiem jak się nazywa i gdzie go można zdobyć. Jestem również zainteresowany drugą możliwością odbioru tego sygnału na komputerze stacjonarnym. Sprawa 2. Nabyłem zestaw FPV Składający się z nadajnika TS8332 i odbiornika RC832. Uruchomił się łatwo, działa dobrze ale pomimo opisu w ofercie nadajnik nie posiada wejścia AUDIO. Moje pytanie: Czy rzeczywiście to wejście nie istnieje, czy może potrzebna jest jakaś tajemna wiedza, żeby ten sygnał dołączyć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 14 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2021 Ta kamerka jest najprawdopodobniej os kultowej już symy. Sprawdź to oprogramowanie. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tomdxs.symafpv&hl=pl&gl=US Jest to kamerka która nie ma wyjścia ani audio ani video. Nagrywa na kartę SD. Wyjścia to plus, minus i sterowanie. Dorób mikroswitcha do masy. Krótkie naciśnięcie to zdjęcie długie nagrywanie filmów. Masz jeszcze kod qr do oprogramowania. W Internecie szukaj pod nazwą syma camera mod. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 14 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2021 Mam nadajnik TS832 i tam na płytce są punkty lutownicze "Audio In" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adams38 Opublikowano 15 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2021 Opis Kolego Marka nie pasuje do rzeczywistości: 1. Kamerka jest "podwieszana" - na wskazanej stronie widać kamerki wbudowane w kadłub drona. 2. Kamerka nie posiada karty pamięci. 3. Z kamerki wychodzą wyłącznie 2 kabelki: czarny - i biały plus - nie ma przewodu sterującego. 4. Wyjście sygnału jest wyłącznie drogą radiową W nadajniku RS 832 rzeczywiście te punkty istnieją, zasugerowałem się faktem istnienia wtyczki zaopatrzonej w kabelki i opisane w dołączonej ulotce. Wypróbuję je w najbliższym czasie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 15 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2021 Próbowałem pomóc, nie udało się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksdl Opublikowano 15 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2021 Z tego co widać na zdjęciu to poza punktami lutowniczymi Audio In jest też na płycie widoczny mikrofon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek1925 Opublikowano 17 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 W dniu 15.02.2021 o 22:14, ksdl napisał: Z tego co widać na zdjęciu to poza punktami lutowniczymi Audio In jest też na płycie widoczny mikrofon. Tak, jest mikrofon i działa bardzo dobrze. Podpinam słuchawki do gogli i zakładam na ucho. Dzięki temu latając FPV bez kontrolera lotu i OSD słyszę buzzer w słuchawce i wiem że należy lądować. Dodatkowo można posłuchać dźwięków z góry, pracy serw, silnika itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek-a Opublikowano 18 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 18 godzin temu, Jarek1925 napisał: Dodatkowo można posłuchać dźwięków z góry, pracy serw, silnika itd. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek1925 Opublikowano 18 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 1 godzinę temu, wojtek-a napisał: ? Przydatna funkcja w sumie. Wiesz co dzieje się na pokładzie w momencie gdy nie słyszysz i do końca dobrze nie widzisz modelu. Najczęściej właśnie wykorzystuje to razem z buzzerem. Gdy napięcie spadnie i buzzer zacznie piszczeć to znaczy że warto zgasić nieco silnik i lądować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi