grafvader Opublikowano 14 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2021 Cześć, Wpadł mi w ręce link do silników w dobrej cenie to wrzucam. Ktoś miał taki silnik? Warto kupić? https://www.conrad.pl/p/silnik-lotniczy-force-engine754-cm3-dwutaktowy-236638 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granacik Opublikowano 14 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2021 Samolotowych silników Force w ręku nie miałem ale samochodowe są ok. No może wyczyn to nie jest ale do rekreacji się nadają. Prawidłowo eksploatowane działają bezproblemowo. Powtarzam - samochodowe a te łatwego życia nie mają. Myślę, że z lotniczymi tak samo będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grafvader Opublikowano 14 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2021 Zajrzałem teraz na stronę którą wkleiłem i widzę że dwie sztuki silników po moim poście poszły. Zakładam że ktoś od nas (może się mylę) zakupił. Jeżeli tak to dajcie znać jakie wrażenie sprawia silnik jak ma się go w rękach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 14 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2021 "Silnik odznacza się energiczną reakcją i spokojną pracą" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granacik Opublikowano 14 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2021 To wejdź na niemiecką stronę i przetłumacz lepiej bo to automat robi. A z drugiej strony takie stwierdzenie jest prawdziwe. Spokojna, równa praca bez wibracji (lub minimalnymi) nie kłóci się z żwawą reakcją na gaz. Jeśli tak się silnik będzie zachowywał to tyko może świadczyć o udanej konstrukcji i dokładnym wykonaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 14 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2021 Niech szmoc będzie z Tobą ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 14 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2021 24 minuty temu, witold_pi napisał: Niech szmoc będzie z Tobą ? Amen...i po silniku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nastin Opublikowano 24 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2021 Jeśli są podobne do samochodowych to jedyny ich plus że są tanie, żywotność bardzo słaba. Miałem ich trochę i jeszcze mam kilka nowych ale jak dla mnie to szkoda ich palić. Pierwszy raz widziałem że zamiast wycierać się panewka w korbowodzie to czop wału się wyciera. Co prawda lotniczy się kręci na połowie obrotów samochodowego to może dłużej pożyje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granacik Opublikowano 24 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2021 3 godziny temu, Nastin napisał: Miałem ich trochę i jeszcze mam kilka nowych ale jak dla mnie to szkoda ich palić. Mówisz, że są słabej jakości? Z moich doświadczeń wynika, że te silniczki samochodowe padają przez eksploatację na zbyt ubogim w olej paliwie. Moje prywatne silniki, w tym Force, palone na modyfikowanym przeze mnie paliwie działały i działają bez problemu. A te moje które Kamil mierzył mialem z drugiej ręki w stanie bliżej nieznanym. Jeśli te nowe Tobie przeszkadzają to mogę się nimi zaopiekować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nastin Opublikowano 26 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2021 Jeździłem na Mecamo i na robionym przez siebbie gdzie było 18% oleju żył troszkę dłużej ale dalej krótko. Jak cię interesują to nie ma problemu z chęcią się ich pozbędę. Mam 2,5 z tylnym wydechem i 4,6 reszta dekoracja ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 30 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 Dużo masz tej dekoracji ?Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jethrotull Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Myślicie że ten silnik byłby dobry do tego modelu: https://outerzone.co.uk/plan_details.asp?ID=11096 czy może za mocny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Za mocny raczej nie. Zalezy jaka wyjdzie waga tego modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi