Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przemek projektuje coraz więcej modeli do druku 3d. :)

Dostałem pliki do wydruków testowych z tylnej części kadłuba wraz z usterzeniem.

Dzisiaj w nocy doszła też "kabinka" oraz sporych rozmiarów segment kadłuba (4,5 godziny drukowania).

Przemek ustawicznie podsyła kolejne, drukarka ma co robić.

Pierwsze pliki wydrukowane :)
Jest już kompletne usterzenie ogonowe oraz dwie sekcje kadłuba.
Miejsce na zawiasy wklejane na CA.
Ogon zaprojektowany bardzo lekko jednak nie brakuje mu sztywności
W kadłubie miejsce na 5 prętów węglowych 1,5mm oraz 3 "rurki prowadzące" do napędu sterów (2 do wysokości).

100.jpg

• Lubię to 4
Opublikowano

Jakiego filamentu używasz? 

Chodzi mi o firmę i czy to pla czy petg. 

Prezentuje się zacnie ??

Opublikowano

Dzięki za informację. 

Fajnie, również mam taki zamiar, najpierw pla później petg dodatkowo jeden model chce pokryc tkanina 25g plus Eze-Kote. Przy okazji sprawdzę jak ma się udarowosc takiej kanapeczki i czy w ogole warto to robić.

Ciężar nie powinien być tutaj wielka przeszkodą. 

Przy okazji chce wydrukować kilka elementów z pla i petg i wystawić je na balkon i po jakimś czasie zobaczyć jak to wygląda i jakie zmiany nastąpiły na danych wydrukach. 

A widzieliście już to :

Nowy materiał do naszych samolotow. 

https://3dlabprint.com/shop/polyair-1-0/

Opublikowano

Po południu poskładałem część puzzli :)

IMG_20210408_175049_resized_20210408_060211530.thumb.jpg.801026825250f8dce04986339dda1b41.jpg

IMG_20210408_175117_resized_20210408_060212087.thumb.jpg.626ca8dcd9186bd3597bc25ce194058c.jpg

Musze kupić zawiasy do lotek i ogona.

Został jeszcze przód do montażu oraz system trzymający kabinę.

Wszystko pasuje idealnie :)

• Lubię to 2
Opublikowano

Fajnie wygląda !! 

Już wiesz jak będziesz go malował ? Czy do oblotu zostawiasz tak jak jest ?

Opublikowano

Do oblotu będzie pomalowany. Ciężko chyba latać przezroczystym modelem :)

Co do malowania to bardzo dożo znalazłem z gwiazdami, jednak chyba będzie w barwach gdzie został wyprodukowany.

Ma ktoś może jakiś wzór malowania ??

Opublikowano

Jeszcze nie oglądałem recenzji ale jeśli jest tak jak mówisz to nieźle 3dlab chciało tu przygrać ;) No chyba że chcą wprowadzać swój filament na szerszą skale a nazwa PLA+ jest już zajęta :)

Myślę że nikt nie ma nadziei (mówię o firmach) że już wprowadzając to do obrotu tak wszyscy będziemy im wierzyć na słowo i nikt nie będzie sprawdzać za co płaci, te czasy się już skończyły. 

Opublikowano

Cześć, super wygląda. Ja kończę wydruk spitfire Mk IX. Drukowałem z fiberlogy pla hd oraz colorfabb lw-pla. Zastanawiam się nad laminacja lub ewentualnie oklejeniem. Będziesz tylko malował? 

Opublikowano
W dniu 9.04.2021 o 16:21, RyżyKoń napisał:

Konrad, może tak niekonwencjonalnie, choć prototyp był tak malowany.

cobra.thumb.jpg.6177ad87be4e466706e8ca75808f3c3a.jpg

Lub troszkę zmodyfikowany

A1.png.2c912a18c900b321366ab112ba58bcde.png

A3.png.9d7b2fddb360360bae9f945a08fb5282.png

Przynajmniej będzie widoczny.

M

Ten na górze to nie prototyp tylko latający cel do nauki prowadzenia ognia. Na środku tych ciemnych kółek na grzbiecie i przed gwiazdą były mocne lampy, które sygnalizowały trafienie w cel. Samolot był odpowiednio opancerzony, a szkoleni piloci mieli ładowaną specjalną amunicję rozpadającą się przy uderzeniu o przeszkodę... Jeden taki samolot oglądałem w muzeum USAF w Dayton... Ciekawa koncepcja, ciekawe ile zarabiali ich piloci...

Opublikowano

Tak sobie patrzę na ten model i dochodzę do wniosku ze to może być pierwszy drukowany model który będzie bardzo ciężki na nos. Trzeba będzie pakiety dać masakrycznie daleko. Albo dociążać ogon ołowiem :) 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.