Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Kliment Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Od jakiegoś czasu dłubie w wolnym czasie ten samolocik w 3d. Trochę stanąłem z robotą dlatego mam nadzieję że po wrzuceniu tutaj nabiorę motywacji do skończenia go. Wilga w 3D : Ciąg dalszy prac : 11 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbjanik Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Wojciech- zwykły like to za mało, więc choć i jego dałem, wyrażam Ci uznanie za tą piękną robotę także słownie! jest super! 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granacik Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 o mamciu, jakie to piękne! Jeden krok do pięknego drukowanego latającego modelu! Może z Przemkiem byście coś wystrugali. Pierwszy w kolejce się ustawię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kliment Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Wygląd modelu w oknie roboczym programu do modelowania: 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Rzuciło mnie na kolana bo projekt super az buzia się snieje, chciało by się taką wydrukować i polatać, kibicuje i czekam na ciąg dalszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kliment Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Dzięki za miłe słowa :). Wygląda że już koniec bliski, ale wbrew pozorom jeszcze sporo pracy przy nim..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FockeWulf Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Nie mogę wyjść z podziwu. Piękna robota! Nie myślałeś, aby swoje hobby komercjalizować. Mógłbyś budować samoloty do symulatorów i innych gier / programów. Żal aby takie prace pozostawały na dysku! Chylę czoła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kliment Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 12 minut temu, FockeWulf napisał: Nie mogę wyjść z podziwu. Piękna robota! Nie myślałeś, aby swoje hobby komercjalizować. Mógłbyś budować samoloty do symulatorów i innych gier / programów. Żal aby takie prace pozostawały na dysku! Chylę czoła. Komercjalizować powiadasz........Zrobienie czterech modeli 3d samolotów do filmu Mela Gibsona się liczy ? 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FockeWulf Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Komercjalizować powiadasz........Zrobienie czterech modeli 3d samolotów do filmu Mela Gibsona się liczy ? Czułem, że już to nastąpiło Fajna robota, podziwiam umiejętności i wytrwałość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 5 minut temu, Kliment napisał: Komercjalizować powiadasz........Zrobienie czterech modeli 3d samolotów do filmu Mela Gibsona się liczy ? Tak tez myslalem. Modelowanie na tym poziomie nie robi sie z niczego - tylko to lata (nie miesiace) zmudnej zawodowej pracy. Widac ze myszka i ekran u Wojtka to to jak dluto u Michala Aniola Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kliment Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Nie mogę za bardzo pokazywać ale ten jeden obrazek mogę jeden ze wspomnianych modeli: Ale nie zapominajmy że to wątek o Wildze jest 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Ja napisze tak .... to ogromna wiedza bo ja jestem dumny z tego ze narysuje pudełko ( przedtem nawet tego nie potrafiłem ) w darmowym freecad i wiem ile taka bzdura czasu kosztuje a to ... już widzę ze mamy następnego projektanta ( jest tu paru nawet zawodowców ) którzy są dobrzy w tematach. Mam nadziej że uda Ci się zrobić projekt na nasze proste drukarki 3D. A co do komercjalizacji projektów to jak najbardziej bo za tyle godzin pracy i wiedza sie należy ( tylko nie szalej żeby to było na kieszeń modelarza.) Szacun raz jeszcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Piękna robota! teraz troche detali i postarzania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kliment Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Brakujące zawiasy i klameczka drzwi: 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Jakiej wielkości ma być ten model ? Bo weź pod uwagę możliwości drukarek jeżeli ma to być coś do drukowania.Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Marku. Nie wygląda na model latający. Nie ma w nim typowych rozwiązań potrzebnych do druku latającego modelu. Raczej model statyczny/komputerowy. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2021 1 godzinę temu, japim napisał: Raczej model statyczny/komputerowy. ja bym uscislił...wirtualny.....a szkoda bo aż się prosi o real Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Do wydruku na żywicówce w dowolnej skali jak najbardziej. ALE oszklenie nie wyjdzie, integralność kabiny po usunięciu oszklenia jest żadna - przynajmniej w wersji plastikowej. Trzeba drukować z pełną kabiną - to po co modelować całe misterne wnętrze kabiny skoro jej nie będzie widać. Model jest piękny - ale w tym konkretnym wydaniu nielatający. A na pewno nie z drukarki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bojan Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Coś niesamowitego, brak słów aby wyrazić podziw dla Twojej pracy !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Zgadzam się nie rokuje jako model latający na drukarkę 3d, model w komputerze super. Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi