Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Kliment Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Od jakiegoś czasu dłubie w wolnym czasie ten samolocik w 3d. Trochę stanąłem z robotą dlatego mam nadzieję że po wrzuceniu tutaj nabiorę motywacji do skończenia go. Wilga w 3D : Ciąg dalszy prac : 11 2
zbjanik Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Wojciech- zwykły like to za mało, więc choć i jego dałem, wyrażam Ci uznanie za tą piękną robotę także słownie! jest super! 2
Granacik Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Opublikowano 13 Kwietnia 2021 o mamciu, jakie to piękne! Jeden krok do pięknego drukowanego latającego modelu! Może z Przemkiem byście coś wystrugali. Pierwszy w kolejce się ustawię.
Kliment Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Wygląd modelu w oknie roboczym programu do modelowania: 2
Marek_Spy Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Rzuciło mnie na kolana bo projekt super az buzia się snieje, chciało by się taką wydrukować i polatać, kibicuje i czekam na ciąg dalszy.
Kliment Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Dzięki za miłe słowa :). Wygląda że już koniec bliski, ale wbrew pozorom jeszcze sporo pracy przy nim.....
FockeWulf Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Nie mogę wyjść z podziwu. Piękna robota! Nie myślałeś, aby swoje hobby komercjalizować. Mógłbyś budować samoloty do symulatorów i innych gier / programów. Żal aby takie prace pozostawały na dysku! Chylę czoła.
Kliment Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2021 12 minut temu, FockeWulf napisał: Nie mogę wyjść z podziwu. Piękna robota! Nie myślałeś, aby swoje hobby komercjalizować. Mógłbyś budować samoloty do symulatorów i innych gier / programów. Żal aby takie prace pozostawały na dysku! Chylę czoła. Komercjalizować powiadasz........Zrobienie czterech modeli 3d samolotów do filmu Mela Gibsona się liczy ? 3
FockeWulf Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Komercjalizować powiadasz........Zrobienie czterech modeli 3d samolotów do filmu Mela Gibsona się liczy ? Czułem, że już to nastąpiło Fajna robota, podziwiam umiejętności i wytrwałość.
japim Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Opublikowano 13 Kwietnia 2021 5 minut temu, Kliment napisał: Komercjalizować powiadasz........Zrobienie czterech modeli 3d samolotów do filmu Mela Gibsona się liczy ? Tak tez myslalem. Modelowanie na tym poziomie nie robi sie z niczego - tylko to lata (nie miesiace) zmudnej zawodowej pracy. Widac ze myszka i ekran u Wojtka to to jak dluto u Michala Aniola
Kliment Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Nie mogę za bardzo pokazywać ale ten jeden obrazek mogę jeden ze wspomnianych modeli: Ale nie zapominajmy że to wątek o Wildze jest 4
Marek_Spy Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Ja napisze tak .... to ogromna wiedza bo ja jestem dumny z tego ze narysuje pudełko ( przedtem nawet tego nie potrafiłem ) w darmowym freecad i wiem ile taka bzdura czasu kosztuje a to ... już widzę ze mamy następnego projektanta ( jest tu paru nawet zawodowców ) którzy są dobrzy w tematach. Mam nadziej że uda Ci się zrobić projekt na nasze proste drukarki 3D. A co do komercjalizacji projektów to jak najbardziej bo za tyle godzin pracy i wiedza sie należy ( tylko nie szalej żeby to było na kieszeń modelarza.) Szacun raz jeszcze
dukeroger Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Piękna robota! teraz troche detali i postarzania
Kliment Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Brakujące zawiasy i klameczka drzwi: 3
Marek_Spy Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Jakiej wielkości ma być ten model ? Bo weź pod uwagę możliwości drukarek jeżeli ma to być coś do drukowania.Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka
japim Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Marku. Nie wygląda na model latający. Nie ma w nim typowych rozwiązań potrzebnych do druku latającego modelu. Raczej model statyczny/komputerowy. 1
d9Jacek Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Opublikowano 17 Kwietnia 2021 1 godzinę temu, japim napisał: Raczej model statyczny/komputerowy. ja bym uscislił...wirtualny.....a szkoda bo aż się prosi o real
japim Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Do wydruku na żywicówce w dowolnej skali jak najbardziej. ALE oszklenie nie wyjdzie, integralność kabiny po usunięciu oszklenia jest żadna - przynajmniej w wersji plastikowej. Trzeba drukować z pełną kabiną - to po co modelować całe misterne wnętrze kabiny skoro jej nie będzie widać. Model jest piękny - ale w tym konkretnym wydaniu nielatający. A na pewno nie z drukarki.
Bojan Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Coś niesamowitego, brak słów aby wyrazić podziw dla Twojej pracy !!!
Marek_Spy Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Zgadzam się nie rokuje jako model latający na drukarkę 3d, model w komputerze super. Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi