Crosswind Opublikowano 30 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2021 Przeglądając forum natknąłem się na wątek poszukiwania planów na pierwszy model. Postanowiłem przyłączyć się do tego tematu i zbudowałem model 3D. Ćwiczenie miało kilka celów. Pierwszy to oswojenie Fusion 360. Choć łódka jest prosta, to w rzeczywistości zawiera całkiem sporo elementów, a niektóre z nich są całkiem skomplikowane (np. kadłub, w szczególności dziób). Dzięki pracy przy tworzeniu modelu przekonałem się jak ważna jest odpowiednia strategia oraz konsekwencja w rysowaniu i opisywaniu tworzonych elementów. Bez tego szybko można zginąć w gąszczu pojawiających się elementów. Model zawiera sporo uproszczeń, bo ma być podstawą do dalszej pracy. Chciałbym zebrać opinie i uwagi użytkowników forum, wprowadzić zmiany w modelu by finalnie udostępnić na forum pliki z rysunkami w formacie pozwalającym na łatwe skalowanie lub wycinanie elementów laserem. Do oceny pokazuję materiał wyjściowy i to co na tej podstawie powstało. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi