Skocz do zawartości

Cięcie węgla; pręty, płaskowniki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czym tniecie pręty, rurki czy płaskowniki węglowe? Muszę pociąć kilka pręcików fi 1mm. ciąłem gdy potrzebowałem włośnicą ale to oznaczało wymianę jej do każdego cięcia.

Opublikowano
27 minut temu, Irek M napisał:

Czym tniecie pręty, rurki czy płaskowniki węglowe? Muszę pociąć kilka pręcików fi 1mm. ciąłem gdy potrzebowałem włośnicą ale to oznaczało wymianę jej do każdego cięcia.

Dremel i tarczka do cięcia :)

Opublikowano

Pilnik metalowy do paznokci, albo mały pilnik okrągły albo trójkątny do ostrzenia łańcucha.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Nie podawałem takich banalnych sposobów , o których piszecie licząc na uzyskanie rozwiązań, o których nie wiem. Tarcza dremelka "zapychała" się ale oprócz tego i pylenia to chyba najszybszy sposób.

Opublikowano
59 minut temu, Irek M napisał:

Nie podawałem takich banalnych sposobów , o których piszecie licząc na uzyskanie rozwiązań, o których nie wiem. Tarcza dremelka "zapychała" się ale oprócz tego i pylenia to chyba najszybszy sposób.

Tarczka drymelka , nie może się zapychać jak użyjesz odpowiedniej  https://allegro.pl/oferta/proxxon-tarcze-tnace-korundowe-22mm-zestaw-10-szt-10170969206?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_krk_kis_kolekcje_pla_ss&ev_adgr=kolekcje&ev_campaign_id=14598257198&gclid=EAIaIQobChMI4N6djZiQ8wIVqkaRBR39FQw3EAQYAiABEgKRcvD_BwE

• Lubię to 1
Opublikowano

Jak ma być niebanalnie, to może katana . Albo patent z "bud na dożynkach" - stawiasz pionowo i próbujesz ustrzelić z wiatrówki.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

• Haha 1
Opublikowano

A ja tnę pręty węglowe do 1,2mm średnicy szczypcami bocznymi oczywiście posiadającymi ostre i nie uszkodzone krawędzie tnące.

Zdarzało się też ciąć nożykiem naokoło pręta i łamać. Na moje potrzeby jakość cięcia jest wystarczająca.

Jeżeli trzeba dokładniej tarczą i dremelem jak wyżej.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.