Irek M Opublikowano 20 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2021 Czym tniecie pręty, rurki czy płaskowniki węglowe? Muszę pociąć kilka pręcików fi 1mm. ciąłem gdy potrzebowałem włośnicą ale to oznaczało wymianę jej do każdego cięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon250 Opublikowano 20 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2021 27 minut temu, Irek M napisał: Czym tniecie pręty, rurki czy płaskowniki węglowe? Muszę pociąć kilka pręcików fi 1mm. ciąłem gdy potrzebowałem włośnicą ale to oznaczało wymianę jej do każdego cięcia. Dremel i tarczka do cięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 20 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2021 fi 1mm? nożykiem do tapet, walcować przygniatając ostrzem. (i nie pyli jak z dremela) 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dimmus Opublikowano 21 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2021 Pilnik metalowy do paznokci, albo mały pilnik okrągły albo trójkątny do ostrzenia łańcucha.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 21 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2021 Nie podawałem takich banalnych sposobów , o których piszecie licząc na uzyskanie rozwiązań, o których nie wiem. Tarcza dremelka "zapychała" się ale oprócz tego i pylenia to chyba najszybszy sposób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 21 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2021 59 minut temu, Irek M napisał: Nie podawałem takich banalnych sposobów , o których piszecie licząc na uzyskanie rozwiązań, o których nie wiem. Tarcza dremelka "zapychała" się ale oprócz tego i pylenia to chyba najszybszy sposób. Tarczka drymelka , nie może się zapychać jak użyjesz odpowiedniej https://allegro.pl/oferta/proxxon-tarcze-tnace-korundowe-22mm-zestaw-10-szt-10170969206?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_krk_kis_kolekcje_pla_ss&ev_adgr=kolekcje&ev_campaign_id=14598257198&gclid=EAIaIQobChMI4N6djZiQ8wIVqkaRBR39FQw3EAQYAiABEgKRcvD_BwE 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dimmus Opublikowano 21 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2021 Jak ma być niebanalnie, to może katana . Albo patent z "bud na dożynkach" - stawiasz pionowo i próbujesz ustrzelić z wiatrówki.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 21 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2021 sporadycznie tnę "wungiel" szlifereczką dremel 400 i tarcze oryginalne dremela ( tnę w masce )) -szybko i dokładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 21 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2021 A ja tnę pręty węglowe do 1,2mm średnicy szczypcami bocznymi oczywiście posiadającymi ostre i nie uszkodzone krawędzie tnące. Zdarzało się też ciąć nożykiem naokoło pręta i łamać. Na moje potrzeby jakość cięcia jest wystarczająca. Jeżeli trzeba dokładniej tarczą i dremelem jak wyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koniorc Opublikowano 24 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2021 Kompozyty ze zbrojeniem z włókna węglowego bardzo dobrze tnie się tarczami diamentowymi. Nic się nie zapycha i są trwale. Tutaj pierwszy lepszy przykład https://allegro.pl/oferta/tarcza-diamentowa-30-mm-typu-dremel-zestaw-10-szt-10439175754 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi