mar_io Opublikowano 17 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2021 Witam, Poszukuję planów termicznego (w miarę lekkiego) motoszybowca na wzór szybowców firmy arthobby. Rozpiętość okolice 2-3m. Skrzydła styrodur plus sklejka bądź abachi. Kadłub rurka węglowa oraz "kabina". Skrzydło będę robić z rdzeni, kadłub sam wylaminuję metodą traconego styropianu (bez formy - choć jeszcze zobaczę) Zależy mi na planach bo nie chcę eksperymentować z profilem. Usterzenie obojętne. Generalnie coś do latania na jesień i wiosnę gdzie różnie jest z wiatrem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziobak Opublikowano 18 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2021 1-Vivace-2450mm.pdf Hangsegler-2200mm.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_io Opublikowano 19 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2021 Klasa, ślicznie dziękuję tego właśnie szukałem. Będzie co robić. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 21 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2021 W dniu 19.10.2021 o 02:57, mar_io napisał: Klasa, ślicznie dziękuję tego właśnie szukałem. Będzie co robić. Pozdrawiam. Jak chcesz model do latania raczej przy słabym wietrze to wybierz Vivace. Do lotów w trudniejszych warunkach i na zboczu oraz przy wietrze i turbulencji proponuję Hangsegler.(mowa tu o modelach z postu Władka) Z tego co piszesz W dniu 17.10.2021 o 13:01, mar_io napisał: Generalnie coś do latania na jesień i wiosnę gdzie różnie jest z wiatrem. Myślę ,że lepszy będzie Hangsegler . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_io Opublikowano 21 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2021 Wiesz co ja raczej nie będę robić dokładnie wg planów, bardziej jakaś hybryda to będzie. Najważniejsze że mam się na czym oprzeć, później będę już robić wg siebie. Jak na większy wiatr to raczej skrzydła z rdzeniem styro i sklejką, coś w ten deseń. Jeszcze się zastanowię. Szkoda że nie ma nigdzie kitów cnc takiego typu szybowców, nawet już pod konstrukcyjne skrzydła. Przynajmniej ja nie znalazłem w żadnych normlanych pieniądzach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanislaw Opublikowano 15 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2021 witam swego czasu pliki pod laser sprzedawał P. Sławek z ADW własnej konstrukcji .Bardzo ładnie latał model w termice. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_io Opublikowano 15 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2021 Masz może jakiś namiar na link do tego projektu? na stronie adw nie umiem znaleźć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 16 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2021 To była chyba proxima ADW.Skontaktuj się ze Sławkiem ADW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanislaw Opublikowano 16 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2021 3 godziny temu, Grzesiek napisał: To była chyba proxima ADW.Skontaktuj się ze Sławkiem ADW. Masz rację o ten projekt mi chodziło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_io Opublikowano 16 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2021 Dzięki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziobak Opublikowano 30 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2021 Odświeżę temat, znalazłem jeszcze takie plany termika Thermale3m-Aquila-V1.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Lis Opublikowano 30 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2021 Poszukuje plany F3j 2.5m z usterzeniem zwykłym . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziobak Opublikowano 30 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2021 http://www.charlesriverrc.org/articles/allegrolite2m/markdrela_allegrolite2m.htm 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy Markiton Opublikowano 30 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2021 Bajkowo lata. Ale mam to pod napęd elektryczny. Mam wątpliwości czy zniesie wyciągarkę lub bloczek i start F3J.... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi